Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеПрипреме

„Казнена експедиција“ Саше Обрадовића

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају са одличним партијама на „Глориа купу“ у Анталији. Након убедљивог тријумфа над Турк Телекомом, пулени тренера Саше Обрадовића савладали су још једну турску екипу.

Пинар Каршијака : Црвена звезда мтс 63:74 (18:27, 13:20, 16:20, 16:7)

Пинар Каршијака је нешто боље ушла у сусрет па су „домаћини“ у уводним минутима сусрета успевали да одржавају минималну предност. Међутим, врло брзо су момци у црвено-белим дресевима узели ствари у своје руке и одличном игром доминирали готово до самог краја меча.

Играла је Звезда стабилно, без великог броја успона и падова, што је уосталом и карактеристика тренера Обрадовића. Одбрана је радила добар посао, па су се тако добрим реакцијама истицали Кори Волден, Марко Јагодић-Куриџа…

Да ће бити одлично појачање, поново је показао Џордан Лојд, својим продорима и шутем споља. Били су борбени изабраници Саше Обрадовића и то је још један од разлога због којих је резултат био и +18 у једном моменту. Волден је крајем треће деонице имао проблема са фауловима, па је до краја меча имао ограничену минутажу, али је поред свега остварио одличан учинак. Добар је био и проток лопте у моментима када је требало да се одговори ривалу, а и у другом полувремену црвено-белима је шут био савезник.

До највеће разлике на мечу, Звезда је стигла у финишу треће четвртине каа је Јагодић-Куриџа са линије пенала донео +20. Резултат је био и већи у наставку сусрета, када се разлика попела и на +22.

Успорила је Звезда у финишу сусрета и допустила ривалу да приђе на 12 поена разлике, али не и озбиљније угрози резултат.

Џордан Лојд је, баш као и против Турк Телекома, био најефикаснији играч Црвене звезде. Летошња аквизиција црвено-белих уписала је 17 поена, док су Ленгстон Хол је постигао 14, а Кори Волден 12. По шест поена уписали су Кузмић и Давидовац, док су Јагодић-Куриџа и Рит забележили по пет… У екипи Каршијаке, Брисен је био најефикаснији са 14 кошева.

Треба напоменути да је мрљу на овај сусрет бацила повреда кошаркаша Пинар Каршијаке Ти Џеј Кенедија. Он је незгодно доскочио након једног наизглед безазлезног полагања услед чега је дошло до повреде колена, па је са болном гримасом на лицу однет са паркета.

Наредни сусрет на „Глориа купу“ Црвена звезда ће одиграти у недељу 13. септембра са почетком од 15 часова, а противник ће бити најбоља евролигашка екипа претходне прекинуте сезоне, Анадолу Ефес.

(фото: gloriasportsarena.com.tr)

Повезане вести

Leave a Comment