Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда испред свих у квалификацијама за Лигу шампиона

Наш клуб је у прва два кола квалификација за Лигу шампиона, рачунајући обе стазе, остварио бољу гол разлику од свих других, тачније 42 екипе који имају прилику да учествују у најелитнијем европском такмичењу.

Црвена звезда је савладала Европу резултатом 5:0 и на прави начин стартовала одисеју у Лиги шампиона. Хет-триком Ел Фарду Бена и тиме што се Мирко Иванић у два наврата уписао у стрелце, наш клуб је остварио пласман у наредну рунду такмичења. На веома неугодном гостовању у Тирани, изабраници Дејана Станковића су били и више него сигурни, и голом Антонија Томанеа је обезбеђен наставак европског пута (1:0). Гол разлика од 6:0 је боља од свих које су други тимови остварили у уводна два кола. Слична је ситуација са норвешким Молдеом (7:1), али су они примили погодак, па је наш тим у том односу у предности.

Осим тога, изабраници Дејана Станковића су успели да у 180 минута не приме погодак, тако да је мрежа Милана Борјана у потпуности мировала у утакмицама против Европе и Тиране. И са тог аспекта, Црвена звезда је у самом врху, с обзиром да је уз Макаби и нашег следећег противника Омонију – једини тим који је у два меча успео да заустави противничке фудбалере да постигну погодак. Такође, то је пошло за руком и Мидтјиланду и Рапиду, али су они такмичење стартовали од другог кола.

Црвена звезда је још по нечему изнад конкурената у Европи, а све то захваљујући Ел Фарду Бену који је са три поготка, гледајући минутажу, први стрелац Лиге шампиона. Он је то постигао на свега 90 минута, а исти број голова су постигли и Токмак Енгуен (143 минуте, Ференцварош), Михаил Гордејчук (144 минуте, Динамо Брест), Ник Блекмен (180 минута, Макаби), Абдулај Диало (180 минута, Динамо Брест).

The post Звезда испред свих у квалификацијама за Лигу шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment