Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Лукићева и Јованчевић на меморијалу „Ханџековића“

Ања Лукић и Страхиња Јованчевић наступили су на 70. меморијалном митингу Борислава Ханџековића, који се синоћ и прексиноћ одржао у главном граду Хрватске.

Свој први наступ на престижном митингу Ања је искористила на сјајан начин додавши још једну брзу трку у свој низ овогодишњих резултата истрчавши 13.38 секунди у трци 100 метара препоне, само четири стотинке слабије од личног рекорда.

Победница трке била је Американка Пејтон Чадвик са 13.01, док је Ања била шестопласирана.

Конкуренција је била јака, задовољна сам резултатом и пласманом. Драго ми је да ми се пружила прилика да трчим на тако јако митингу. Атмосфера је била одлична и очекивала сам добар резултат. Очекује ме још једна трка у Румунији на Балканијади, где очекујем још бољи резултат – рекла је Ања.

Члан Црвене звезде, Страхиња Јованчевић, имао је само два исправна скока. Такмичење је завршио са даљином од 7.58 метара.

На почетку је увек разочарење, али када се слегну утисци схватим да сам одрадио добар посао. Нажалост ветар ме ометао јер се стално мењао па сам тако имао исправне скокове без одраза са даске или сам пак имао далеке скокове уз неке минијатурне преступе. Недостајало ми је једино свежине, а то је последина огромне километраже које сам прешао у последњих неколико дана – истакао је Страхиња.

Јованчевића, ако и Лукићеву, очекује још наступ за репрезентацију Србије на Првенству Балкана за, како наводи, крај ове луде сезоне.

Традиционално митинг Борислава Ханџековића окупља елитне атлетичаре из Европе и Света, а све је чешћа пракса да на њему учествује све више атлетичара из Србије.

The post Лукићева и Јованчевић на меморијалу „Ханџековића“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment