Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Велики попуст за даваоце крви

Наши навијачи већ годинама показују да имају велико, хумано срце! Звездаши ће, 18. септембра од 10 до 18 часова, коначно имати прилику да поново буду на Маракани, и то као добровољни даваоци крви у акцији “Црвено-бела крв” коју наш клуб организује по 19. пут у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије.

Све оне који покажу хуманост на делу, очекује велики попуст од 50 одсто у “Ред стар” шопу, а пошто су се звездаши одавно етаблирали као редовни учесници ове акције, верујемо да ће и овога пута број даваоца бити велики.

Још једном подсећамо да је наш фудбалски клуб у Скупштини града Београда прошле године добио специјално признање за “Црвено-белу крв” као најуспешнију акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије и тиме показао да има армију навијача који имају велико срце.

Такође, прошле године остварен је и нови рекорд од невероватних 1488 јединица крви, чиме су звездаши још једном померили границе хуманости. Тако и сутра, позивамо све људе добре воље који су у могућности да дођу и дају крв и на тај начин некоме спасу живот.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола. Нове залихе крви су увек неопходне, а акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив, зато смо сигурни да ће тако бити и овог пута.

Звездаши, видимо се у сутра од 10 до 18 часова на Маракани!

The post Велики попуст за даваоце крви appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment