Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Гарсија сад неће ни у Грчку

Претходног лета Матео Гарсија је као велико појачање стигао на стадион „Рајко Митић“. Руководство нашег клуба успело је да се избори за потпис омаленог Аргентинца који је истовремено био велика жеља грчког Олимпијакоса и почетак је био као из бајке. Тадашњи тренер Владан Милојевић указао му је прилику већ током првог сусрета прошлосезонског плеј-офа за Лигу шампиона, а Гарсија је у Берну на најбољи могући начин дебитовао у црвено-белом дресу. Уписао се у листу стрелаца и трасирао пут нашем клубу у друго узастопно учешће у групној фази Лиге шампиона. Након тога остала је у сећању „лепотица“ у дуелу са новосадском Војводином и то је било све што смо од Гарсије видели у црвено-белом дресу. Доласком Дејана Станковића, можда и неоправдано Гарсија је скрајнут у други план и готово од зимус трају покушаји да се Аргентинцу нађе ангажман којим би све стране биле задовољне.

Као идеално решење појавила се информација да Гарсију жели солунски Арис, клуб у којем је оставио велики траг играјући као позајмљени играч шпанског Лас Палмаса, али Грци нису желели да плате тражено обештећење. У међувремену аргентински Расинг је нашем клубу понудио 2,2 милиона евра обештећења што је оберучке прихваћено, али Гарсија није имао намеру да се враћа у домовину. Истицао је да жели назад у Грчку. Преговори су дуго трајали и коначно се током јучерашњег дана чинило да је трансфер сага приведена крају. Арис је понудио нашем клубу 1,3 милиона евра уз додатних 30% од наредног трансфера.

Међутим, како се сазнаје Гарсија је и овај већ виђени трансфер одбио. За сада се не зна који су разлози за одбијање повратка у Солун. Могуће је да се у целу причу појавила и нека нова, четврта страна за коју се тренутно не зна и мораћемо да сачекамо како би видели за коју опцију ће се на крају Аргентинац одлучити.

Свакако, у целокупној овој причи сви су на губитку. Гарсија је пуних шест месеци ван терена, док ће наш клуб све теже барем вратити уложени новац у овог фудбалера. Мора се истаћи да је Гарсија можда и прерано избачен из такмичарског ростера и да је можда уз нешто више вере и стрпљења Црвена звезда могла да има и више користи од овог играча.

Повезане вести

Leave a Comment