Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Црвена звезда добила противника у плеј-офу Лиге Европе

Након две сезоне у којима су фудбалери Црвене звезде учествовали у групној фази УЕФА Лиге шампиона, пулени тренера Дејана Станковића након неуспеха у Никозији кроз плеј-оф УЕФА Лиге Европе бориће се за учешће у другом по рангу европском такмичењу.

Данашњи жреб у Ниону одлучио је да ће противник црвено-белима на путу ка обезбеђивању Евро јесени бити победник дуела ФЦ Арарат-Јерменија Јеревен – НК Цеље. Сусрет ће се играти или у Јерменији или Словенији у зависности од тога ко од ове две екипе буде успешнији у 3. квалификационом колу.

Црвена звезда у досадашњој историји Евро купова није се састајала нити са једним потенцијалним противником.

Екипа Арарат-Јерменија из Јеревана основана је пре свега три године као Аван Академија а чинили су је превасходно млади фудбалери екипе Пјуника. Два пута је била шампион ове бивше совјетске републике, а у сезони 2019/20 до трофеја је стигла са четири бода више од другопласиране екипе Лори. У овосезонским Евро куповима еипа из Јеревана је на старту квалификација за Лигу шампиона поражена од нама добро познате Омоније резултатом 1:0, да би у другом колу квалификација за Лигу Европе савладала луксембуршку Фолу Еш резултатом 4:3. Дрес јерменског шампиона носи некадашњи фудбалер Дорћола, ОФК Београда и Вождовца Стефан Чупић.

Словеначко Цеље сензационално су претходне сезоне стигли до шампионске титуле у овој бившој југословенској републици. На крају словеначког шампионата освојили су два бода више од великих фаворита Марибора и Олимпије. Екипа Цеља је у овосезонском европском такмичењу прво савладала Дандалк из Републике Ирске резултатом 3:0, да би у другом квалификационом колу поражена од норвешког Молдеа резултатом 1:2.

Пре дуела са Црвеном звездом две екипе ће се међусобно састати и одредити да ли ће наш клуб европску јесен тражити у Јеревану или на стадиону „Здежеле“ у Цељу.

Повезане вести

5 comments

Delije Sever Ns сеп 19, 2020 at 01:43

Šta je bilo bilo je…idemo glave gore,još mali osvrt na Omoniju,dali se sećate 3 minuta i faula nad Benom,očigledan prekršaj i crveni karton ali mi smo Srbi i protiv nas se svira drugačije.Da je to svirano kako treba mi bi sad bili u 4 kolu i nezaboravite još nešto što niko nije spomenuo a milon komentare je postavljeno.Ljudi mi smo ispali na penale…utakmica je završena 1-1,što znači da Uefa nije srala sad bi se igrao revanš i tvrdim 100% i na praznoj Mari mi bi njih zgazili a da je publika tu 5 -0 za nas…Tako da su to činjenice,nije sve tako crno i ajmo napred svi u nove pobede.Prvo igrali smo u nenormalnim uslovima na 36 stepeni,3 min nisu isključili igrača,utakmica završeno nerešeno,pravilo da se neigra revanš je van svake pameti i sve je to poremetilo i ritam i utakmicu.Da je normalno zašto Uefa onda ako već sere a sere i nezna šta radi opet izvlači parove i negleda ko je kad igrao kući ili u gostima pa nenormalno je da neko igra 3,4 tekme na strani a neko sve utakmice kod kuće…Sav ovaj format je nakaradan skučen i nikakav i mišljenja sam da nema ovog sranja da mi ove zgazili a jbga sve je ovo uticalo da ispadnemo a negovori niko da je ovo sve novo i nakaradno.Džaba mi mlatimo praznu slamu ovde i neki stalno pljuju da nisu dorasli dresa Zvezde,mi bolje nemamo a nećemo ni imati zato ko hoće nek bodri ovo što imamo a ko neće nek i dalje laje na sva usta a od toga se nema ništa.Ponavljam da je ovo sve normalno mi bi sad ove igrače veličali.Mislim da sam objektivan bio skroz.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 18, 2020 at 17:16

4 g za redom nas gleda sreća..pa kad smo stigli da drhtimo od celja,omonije,ararata jel se zapitamo mi kakve igrace imamo i tim..pa nikakve..mi smi isti rang sa njima pa svidjalo se to nekome ili ne to je na žalost istina

Reply
VLADIMIR сеп 18, 2020 at 16:06

za nas nema lakih protivnika,limitiran tim,par dobrih pojedinaca koji nisu u sluzbi ekipe,klimava odbrana,trener pocetnik

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 18, 2020 at 14:50

OVA UEFA JE CUDO,ONI NI SAMI NEZNAJU KAKO SMISLE OVO IZVLACENJE,DVA NOSIOCA CETRI NE NOSIOCA,PA BOLJE BITI NE NOSIOC,STA ZVEZDA IMA OD TOGA STO JE UVEK NOSIOC BILA KAD TRI PUTA IGRA U GOSTIMA,GROBLJE IMA BOLJE PROTIVNIKA OD NAS A DRUGI BILI,VIDIM SVI PRICAJU CELJE KRS,PRVO GLEDAO SAM IH OVE SEZONE DVA PUTA NISU ONI TOLIKO LOSI,IMAJU SPICA OPASAN IGRAC LEVORUK,BRZ,KRUPNI SU NISU TOLIKO LOSI,BOLJI JESMO ALI TO KAD MI IGRAMO NEMA VEZE,OVI JERMENCI SU ISPALI OD OMONIJE NA PENALE,KUCI SU DOBRI,JA BI NJIMA VISE SANSE DAO NEGO CELJU,KAD GLEDAMO TREBALO BI DA BUDE OK,ALI AKO TERZIC PRODAJE IGRACE NA DAN UTAKMICE,MISTER IZMISLJA PO OBICAJU,ONDA TESKO,ALI VERUJEM U ZVEZDU I DACE BOG BICE TO OK

Reply
deki сеп 18, 2020 at 14:45

Први поклон жреба слабашну Омонију нисте искористили , ако сада не искористите други поклон жреба Цеље или Арарат да сви комплетно напустите Звезду ( Мистер, Терза и Мркела ).

Reply

Leave a Comment