Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездаши прикупили 239 јединица крви

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је још једна акција добровољног давања крви у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, а навијачи нашег клуба још једном су на делу показали хуманост.

Велики број навијача и овом приликом одазвао се на позив вољеног клуба у традиционалној акцији која се организује на нашем стадиону по 19. пут. У току данашњег дана укупно је прикупљено 239 јединица крви и на тај начин је настављена традиција помагања. Као награду за хумани гест звездаши су добијали 50% попуста у „Ред Стар“ шопу.

Црвено-беле присталице и овај пут су се представиле у најбољем светлу показавши да нису подршка само са трибина, већ и у важнијим, животним биткама.

Задовољство због дугогодишње сарадње са нашим клубом није крила ни Гордана Антуљесков, портпарол Института за трансфузију крви Србије.

Очекивања су била велика, с обзиром на искуство које смо стекли организујући акције у сарадњи са Црвеном звездом знали смо да емпатија, солидарност и хуманост не недостају свима онима којима су црвено-беле боје у срцу. Свака акција је организована када је то нама било најпотребније, то показује да навијачи Црвене звезде, уз управу клуба имају висок степен друштвене одговорности према заједници у којој живе. Изузетно ми је драго што смо још једном остварили велики успех и прикупили 239 преко потребних јединица крви – истакла је Гордана Антуљесков.

У 2019. години биле су огранизоване три акције „Црвено-бела крв“, а том приликом сакупљено је укупно 2648 јединица крви. Оборени су и рекорди. У августу је са 1488 једница крви постављен нови дневни рекорд! Такође, хуманитарна акција “Црвено-бела крв” добила је специјалну награду као најуспешнија добровољна акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије.

Звездаши су још једном показали да имају огромно срце!

The post Звездаши прикупили 239 јединица крви appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns сеп 19, 2020 at 19:56

Uvek smo tu kad treba.Sledeći put možda nebi bilo loše organizovati ako je izvodljivo subotom,ipak radni dan je,škola,korona sve je to uticalo na manji odziv.

Reply

Leave a Comment