Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Тринаест стрелаца – 34 гола

Црвена звезда је веома ефикасно започела нову сезону, с обзиром на то да је на 11 мечева, колико су изабраници Дејана Станковића до сада одиграли рачунајући и првенство и Европу, фудбалери нашег клуба постигли чак 34 гола, што у просеку износи нешто више од три поготка по мечу.

Одличан почетак шампионата и победа над Новим Пазаром резултатом 3:0 само су наговестили да ће црвено-бели тим у новој сезони бити много ефикаснији него раније. Стрелци у првом колу против повратника у суперлигашки табор били су Срђан Спиридоновић, Мирко Иванић и Милош Вулић. Већ у наредном колу против веома добре екипе Раднчког из Ниша, која сваке сезоне претендује да буде у врху табеле, наши фудбалери су поновили сличну партију и поново тријумфовали резултатом 3:0. Голове на овом мечу постигли су Вељко Николић, Срђан Спиридоновић и Александар Катаи. Нову победу резултатом 3:0 изабраници Дејана Станковића забележили су против Мачве, а стрелци су били Никола Крстовић, Вељко Николић и Милош Вулић.

Уследио је меч са Спартаком из Суботице и нова три гола вредна три бода. Тријумфом од 3:2 наши фудбалери наставили су успешан низ, а голове су овога пута постигли Ел Фарду Бен (два) и Антионио Томане. Затим је Звезда забележила нову победу у Европи и то баш против – Европе. За сјајан старт у квалификацијама за Лигу шампиона и победу од 5:0 головима су се побринули Ел Фарду Бен (хет-трик) и Мирко Иванић (два гола). Затим су црвено-бели забележили две важне победе – једну у првенству и једну у Европи – и то идентичним резултатом 1:0. У Суперлиги на гостовању Пролетеру у Новом Саду тачку на шести везани тријумф ставио је Ел Фарду Бен. Само четири дана касније, у другом колу квалификација за најелитиније такмичење на Старом континенту, Антонио Томане је голом обезбедио црвено-белима пролаз у наредну фазу.

Нису стали наши фудбалери на томе – наставили су још јаче. У утакмици 6. кола Суперлиге на Маракану је дошла екипа ТСЦ-а, која је ове сезоне представљала нашу земљу у квалификацијама за Лигу Европе. Ипак, фудбалери из Бачке Тополе испраћени су са пет голова у мрежи, а стрелци на том мечу били су Александар Катаи (хет-трик), Жељко Гаврић и Мирко Иванић. Још једно тешко гостовање црвено-бели имали су у оквиру 7. кола Суперлиге Србије када су савладали Чукарички на Бановом брду. Поготке за наш тим постигли су Немања Милуновић, Мирко Иванић и Гелор Канга.

Затим, је Звезда одиграла утакмицу против Омоније у трећој рунди када је после 120 минута резултат остао 1:1, а гол је постигао Мирко Иванић. Треба напоменути да црвено-бели нису имали среће да постигну још голова, с обзиром на то да су имали велики број удараца на гол. Већ четири дана касније у утакмици 8. кола националног првенства Звезда је и више него убедљиво победила екипу Вождовца резултатом 6:0. То је најубедљивија победа нашег клуба у првенству од осамостаљења Србије, уз тријумф над Радником од пре две године, када је меч завршен истим резултатом.

Верујемо да ће већ од суботе и утакмице са екипом Младости у Лучанима, пулени Дејана Станковића наставити са одличним партијама, убедљивим победама и мноштвом голова.

ЛИСТА СТРЕЛАЦА (ПРВЕНСТВО+ЕВРОПА):

Мирко Иванић – 7 голова
Ел Фарду Бен – 6 голова
Александар Катаи – 4 гола
Вељко Николић – 3 гола
Дијего Фалћинели – 2 гола
Антонио Томане – 2 гола
Жељко Гаврић – 2 гола
Срђан Спиридоновћ – 2 гола
Милош Вулић – 2 гола
Гелор Канга – 1 гол
Никола Крстовић – 1 гол
Немања Милуновић – 1 гол
Милан Павков – 1 гол

The post Тринаест стрелаца – 34 гола appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment