Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБоксВажноНајновијеОстало

Боксерски спектакл на Тргу републике

Очекује нас васкрсење вечитог дербија у боксу између два култна клуба, два клупска појма спорта у нашој земљи, Црвене звезде и Партизана.

Последњи мечеви, последњи дерби сусрети у боксу између „црвено-белих“ и „црно-белих“ одржани су давних седамдесетих година прошлог века на Ташмајдану. Били су јединствени, несвакидашњи и спектакуларни, тражила се карта више, хиљаде поклоника племените вештине је остајало изван зидина Таша јер нису успели доћи до те „златне“ улазнице. Повратак бокс дербија на велику сцену заказан је за 3. октобар 2020. на Тргу републике у Београду са почетком од 19 часова, уз директан ТВ пренос на каналу „TV Arena fight“ што ће бити први борилачки спектакл на новом каналу.

У организацији Боксерксог савеза Србије поклоници бокса имаће прилику да под београдским ведрим небом уживају у врхунском мечу и буду сведоци оживљавања старе и рађања нове историје. Увек, у свим спортовима, тако и у боксу било је за понос сваком спортисти бити члан и такмичар једног од два највећа спортска табора у нашој земљи, „црвено-белих“ или „црно-белих“. Исти случај је и са боксом. Клубови и даље постоје, али нема их на такмичарској сцени већ деценијама, што је страшно и поражавајуће. БСС је одлучио да то промени и као што већ неколико година раде на враћању бокса у живот на нашим просторима, тако сада имају нови задатак, повратак дербија. Сигурно је да ће 3. октобар 2020. на Тргу републике имати велики одјек у бокс свету Србије, да ће унети нову енергију међу боксере и мотивацију да наставе или крену путем бивших шампиона какве смо имали, којима смо се дичили, који су нас чинили силом на светској мапи овог спорта.

Протеклог викенда завршена је Супер лига Србије у којој је до наслова шампиона стигла екипа БК „Раднички“ Београд. У мајсторици која је одржана у Смедереву Крсташима је након трећег меча сусрет предао тим БК Лозница, а разлог томе лежи у како истичу из лозничког табора, лоше суђење, посебно у првом мечу где су рукавице укрстили нашим млади асови до 57 кг Вељко Глигорић и Семиз Аличић. Капитен Радничког биће један од учесника дербија Патизан – Црвена звезда и он позива Аличића на џентлменски реванш у срцу Београда.

– „Да, позивам мог драгог колегу на џентлменски реванш, не желим да остане на овим причама које сада круже, које нису спортске и које руше слику нашег спорта. Подржавам потез Боксерског савеза Србије да се меч пошаље на експертизу у ЕУБЦ и уколико се докаже да сам изгубио сложићу се да се меч прогласи службеним резултатом 12:2. Битно је да бокс и спорт победе, али и да се отклоне све недоумице везано за наш меч. Ружне и лажне приче никоме не доносе добро и нема потребе за таквим стварима које само рађају злу крв и руше све што крвавим радом саградимо, а сви знамо како и колико је тежак овај наш пут боксера, овај наш посао радимо искључиво што га волимо, а не због било каквог профита или слично“, истиче репрезентативац Србије у категорији до 57 кг Вељко Глигорић.

Публика ће имати разлог да ужива и да се појави на Тргу Републике у ноћи 3. октобра 2020. јер младе бокс снаге Србије ће испунити свој задатак и показати да овај спорт поново има будућност, да је бокс дерби Црвена звезда – Партизан нешто што нам је јако недостајало, нешто уз шта су одрастали наши родитељи, наше деке и што их је инспирисало да буду храбри, хероји, а пре свега џентлмени јер такав је бокс и то је његова порука и моћ.

Повезане вести

Leave a Comment