Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Ни Младост није избегла убедљив пораз – Звезда наставља доминацију првенством

МЛАДОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:4 (0:1)

Црвена звезда је апсолутно неприкосновена у Суперлиги Србије. Колико утакмица – толико и победа, уз фантастичну гол разлику (31:3) која говори о томе да досад ниједна препрека није представљала већи проблем нашем тиму. Такав низ настављен је и у Лучанима, против незгодне екипе Младости, а наш тим је славио са убедљивих 4:0. Гаврић је противника начео, а довршили су га Катаи, Фалћинели, па и један аутогол.

Невреме са балканске стране Јадрана није претерано заобишло ни нашу земљу, па је меч у Лучанима био одигран по нешто тежим временским условима, уз падавине и нешто јачи ветар.

Што се домаћина овог меча тиче, потребно је истаћи да је тренерско кормило поново преузео Ненад Миловановић (иначе, председник клуба, као и селектор младе репрезентације Србије), а његова екипа је све четири претходне утакмице на свом терену решила у своју корист, што је позивало на посебан опрез. Богдан Милошевић је због повреде пропустио овај меч.

Шеф струке Црвене звезде, Дејан Станковић, на овом мечу није могао да рачуна на повређене Боаћија и Санога, па је њих двојицу заменио Фалћинелијем (убудуће највероватније и првим шпицем екипе), односно Петровићем. Није се много наш стратег водио правилом о два у-20 играча у екипи, па је на терен у Лучанима од првог минута послао тројицу: и Николића и Гаврића (поред споменутог Његоша), што јасно указује да је пошто-пото хтео да пружи шансу тројици „омладинаца“. Одбрану су чинили Родић, Панков, Дегенек и Гајић, а конце игре држао је ове сезоне препорођени Мирко Иванић. Канга, Милуновић и Бен су очигледно били одмарани пред нови „меч сезоне“ против Арарата, па су почетак меча дочекали са клупе за резервне играче.

Прва је запретила Младост, када је после корнера Радивојевића, из волеја тукао Мићевић, али преко гола. Узвратила је Звезда преко својих омладинаца, Гаврића и Николића ударцима са дистанце. Није то тако лоше изгледало.

У 11. минуту је било опасно по гол домаћина, када је одличну лопту по десној страни добио Гајић од Катаија. Захваљујући лошијем пријему нашег десног бека, није било ни адекватног шута или паса, па је голман Зечевић избоксовао лопту. Недуго потом, још једном се опробао Гаврић, али недовољно снажно.

Првих десет минута протекло је у надигравању. Звезда је имала више од игре, три солидна покушаја из даљине и један опасан напад по боку, док је Младост показала да зна бити опасна после прекида.

Наш десни бек је и у 15. минуту слабије реаговао у офанзиви. Из готово немогуће позиције сјајно је центрирао Иванић са леве стране, али је Гајић веома слабо захватио лопту главом са око шест метара од гола. Упркос тим слабијим реакцијама, мора се истаћи да је Звездина десна страна знатно опаснија када је у игри Милан Гајић. Он је тај „екстра“ играч у нападу који често није добро маркиран, а то итекако зна да искористи.

Од отприлике двадесетог минута киша је појачано почела да пада, па није лако било играчима да контролишу лопту. Оно што је до тог момента било приметно јесте одлично читање игре од стране домаћина, а посебно су добро били затворени Катаи и Иванић. Није било много садржаја, па ћемо споменути и покушај Фалћинелија преко гола у 26. минуту. Није то било нимало опасно по гол домаћих.

Накод солидних уводних десет минута, ушли смо у веома незанимљив, па и са наше стране помало статичан ток меча. Агресивна игра Лучанаца, па и клизав терен нису дозволили црвено-белима да развију пас игру, а кретњи без лопте није било довољно са би се направио икакав вишак. Када није могло по земљи, покушали смо након прекида у 35. минуту. Сјајно је центрирао Катаи са леве стране, оштро и са пуно ефеа, али нико није закачио ту лопту, која нажалост није ишла у правцу гола.

Ипак, већ неколико пута споменути „Звездини омладинци“ успели су да разбију монотонију у 37. минуту. Лопту је по левом крилу добио Вељко Николић и по земљи је заврнуо у срце шеснаестерца. Уз мало среће, лопта стиже до Жељка Гаврића који се сјајно сналази и лопту шаље иза леђа Зечевића за 0:1.

Само су два минута прошла када смо могли и да дуплирамо предност. Још један напад са леве стране и још једна употребљива лопта Иванића ка Гајићу. Наша „двојка“ је имала празан гол, додуше веома искоса, али уместо да покуша да погоди мрежу, покушао је повратном лоптом да нађе Фалћинелија на другој стативи и у томе је био спречен од стране, чини се, Шатаре.

Како су црвено-бели повели, а Младост се отворила, тако су више простора за комбиновање имали Катаи и Иванић, што је „дало плућа“ нашој офанзиви.

Четрдесет пет минута тактизирања и труда наших играча да пронађу рупу у дисциплинованој одбрани Младости. И нашли су је у два наврата, у размаку од два минута – једном смо је искористили, други пут не. То је отприлике и читав коментар за цело прво полувреме. Пљусак и агресивна Младост нису давали Звезди да развије своју игру, али ништа добро нису донели ни домаћину. Све што су „плави“ урадили напред, био је тај добар покушај из другог минута сусрета. Није ни Станковић био претерано задовољан, па је пет минута пре краја полувремена на загревање послао Кангу и Бена.

Иако се очекивало да можда Станковић изврши прве измене, то је ипак урадио Ненад Миловановић. Уместо повређеног Мићевића, ушао је Милошевић , док је нападачка опција у другом полувремену постао Одита, који је ушао уместо Бабића.

Три минута се играло у другом делу, а Иванић и посебно Катаи су показали да им много више лежи отворенија игра противника. Комбиновали су њих двојица по левој страни, да би Катаи у свом стилу напослетку кренуо ка средини, шутирао сјајно, али је лопта отишла тик уз десну стативу. Није се домаћин осетио лагодно у офанзивнијој поставци, па се меч мање-више вратио на исти онај из првог полувремена. Да би то оживео, и Станковић врши две измене: ушли су Канга и Гобељић уместо Петровића и Родића, па је и сама наша поставка била офанзивнија.

Изгледа да је та промена моментално уродила плодом. Играо се 54. минут када је одличну лопту кроз средину добио Фалћинели од Гајића. Италијану је зицер „скинуо“ Зечевић, али и одбио лопту право до Катаија, који је прихватио, наместио се и рутински повисио на 0:2. Тада је већ питање победника било решено.

Оно што није успео баш Фалћинели у 54.-ом, успео је само два минута касније – у 56. минуту. Усамљен је био Канга на левој страни, одлично центрирао ка Италијану који је феноменално скочио и погодио доњи леви угао Зечевићевог гола. На две утакмице на којима је био стартер, Фалћинели је већ постигао три поготка и наговестио сјајну голгетерску сезону. Звезда је сурово казнила дефанзивну игру Младости на овом мечу.

Растрчали су се црвено-бели, морал је био на изузетно високом нивоу, па је прилика за гол уследила и у 58. минуту. Сада је Фалћинели имао улогу асистента, када је упослио поново усамљеног Гајића на десном крилу. Овај је снажно шутирао, али право у добро постављеног голмана. Био је то „блицкриг“ Црвене звезда на који Младост није имала одговор.

Да би прекинуо доминацију Звезде на терену, Миловановић је у игру увео Баху, уместо Јешића. Ни тада наш тим није стао – покушао је најпре Дегенек из велике удаљености, а потом се пробало и након комбинације Катаи-Фалћинели, али смо дошли само до корнера. Тада је управо Катаија заменио Бен.

Таман када су мало „стали“ на лопту домаћи играчи, уследио је још један шок за њих. Слободан ударац не баш близу гола, са леве стране сјајно је извео Канга, а несрећни Крајишник је закачио лопту главом и спровео је у мрежу гола сопственог тима за великих 0:4. Играо се 70. минут, а у наредном је и Одита добио жути картон.

Много простора су наши офанзивци имали у другом полувремену, па је тако у 75. минуту Иванић дуго вукао лопту, ушао у прилику, али и слабо центрирао. Минут касније, прилику су добили Павков и Ераковић, који су ушли уместо Фалћинелија и Панкова. Веома је добро Панков деловао у дефанзивии, а потребно је истаћи и да је прилично кумовао аутоголу домаћих када је очигледно скоком условио грешку Крајишника.

Покушавала је Младост да макар постигне почасни погодак, али је на висини задатка била наша одбрана. Како се меч ближио крају, тако је и домаћин био све опаснији, али веома, веома касно су се сетили да нападну наш гол. У одбрани су се у тим треницима највише истицали Гајић и млади Ераковић.

За разлику од првенствених утакмица из претходног периода, који се мерио месецима, па чак можда и годинама, од почетка овог првенства јасно је да црвено-бели више не „повлаче ручну“ када поведу против противника слабијег квалитета. Не чувамо резултат, већ користимо отварање противника што је данас апсолутно био случај. Мучио се наш тим да „отвори“ екипу Младости, а када је у томе успео, шансе и голови су се низали. Сјајан старт сезоне, непобедивост на свом терену, добра игра у првом полувремену.. ни изблиза нису били довољни Лучанцима да избегну убедљив пораз на свом стадиону. И не само то, већ нису створили нити једну озбиљну прилику пред Борјановим голом.

Како су организатори наше игре добили више простора, тако је и питање победника било решено. Шта су хтели радили су Иванић, Катаи, па касније и Канга и веома течном пас игром разбили проређену одбрану домаћина. Свега тога можда и не би било да није било комбинације наших најмлађих играча из 37. минута, када су приморали домаћина да крене офанзивније.

У сваком случају, подвлачимо да је ово био не добар, него одличан увод пред меч плејофа квалификаија за Лигу Европе против јерменског Арарата. Приступом као у претходна два меча, наши играчи немају чега да се плаше на далеком гостовању. Ипак, мора им бити у главу и приступ против Омоније, онакав какав не треба да буде.

У току овог меча, Александар Катаи је постао отац, па му овим путем и наш портал честита на принови.

Лучани  – Стадион Младости Судија: Милан Илић. Помоћници: Немања Петровић, Слободан Павловић. Жути картони: Одита, Перовић (Младост) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Гаврић (37. минут), 0:2 Катаи (54. минут), 0:3 Фалћинели (56. минут), 0:4 Крајишник аутогол (70. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Панков (од 76. Ераковић), Дегенек, Родић (oд 53. Гобељић), Петровић (од 53. Канга), Николић, Катаи (од 64. Бен), Иванић, Гаврић, Фалћинели (од 76. Павков). Тренер: Дејан Станковић

Младост: Зечевић, П. Јовановић, Шатара, Мићевић (од 46. Милошевић), Цветковић (од 76. Перовић), Јешић (Баха од 61.), Крајишник, Радивојевић, Бабић (од 46. Одита), Л. Јовановић, Бојовић. Тренер: Ненад Миловановић

Повезане вести

13 comments

ГоранМ_1969 сеп 27, 2020 at 13:41

У домаћем првенству Звездина игра иде у жељеном правцу, но видећемо како ће то ићи против Партизана који дуго нисмо добили и ова најважнија утакмица против Јеревана где би не дај Боже да изгубимо било равно катастрофи. Гаврића и Николића никако не продавати још најмање две године.

Reply
Delije Sever Ns сеп 27, 2020 at 10:35

Zvezdaši u 10 min sam odustao od Arene,C.zvezdu i B 92 prenosi tako da znate.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 27, 2020 at 19:24

TAJ OLOŠ SA ARENE TREBA BOJKOTOVATI..KAKO ZBOG PRISTRASNOSTI KOMENTATORA TAKO I NEKVALITETNE SLIKE..ARENA JE GROBARSKA

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 27, 2020 at 19:25

TAJ OLOŠ SA ARENE TREBA BOJKOTOVATI..KAKO ZBOG PRISTRASNOSTI KOMENTATORA TAKO I NEKVALITETNE SLIKE..ARENA JE GROBARSKA

Reply
ĐOLE BARI 91 сеп 26, 2020 at 23:54

A ISPLJUVASTE FALĆINELIJA …DA JE IGRAO OD POČETKA NA KIPRU SAD BI VEĆ BILI U LIGI EVROPE I BORILI SE ZA LŠ … VIDI SE DA JE ODLIČAN IGRAČ,BAŠ TO ŠTO NAM JE FALILO NAPRED,NAPISAO SAM KAD JE POTPISAO DA JE ODLIČAN,ŠKOLOVAN IGRAČ,DA DOLAZI IZ DRUGOG FUDBALSKOG SVETA,NEKI BI OVDE MORALI DA SE POSTIDE SVOJIH KOMENTARA U VEZI NJEGA .ZA DVE KLASE SMO JAČI OD SVIH ,PROŠETAĆEMO SE DO NOVE TITULE I MORAMO PO SVAKU CENU UĆI U LIGU EVROPE .

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 26, 2020 at 20:21

kad je lepo naravno da je za pohvalu..Katai je tata igre..ovako da zgazimo groblje i titula je tu

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 26, 2020 at 20:18

GAVRICA,NIKOLICA NIKAKO NETREBA PRODAVATI SAD,AKO UDJEMO U LIGU EVROPE ONI CE VREDETI DUPLO VISE NEGO SAD,MALO STRPLJENJA,KATAI KAPA DOLE

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 26, 2020 at 20:16

IDE TO DOBRO,POCINJE DA LICI NA EKIPU KAKVU ZELIMO,SVE OK,DOSTA BORBE I ZELJE,SAMO JEDNA VELIKA ZAMERKA KOJU TREBA DA KLUB MALO OBRATI PAZNJU,PRE NISAM GLEDAO TOLIKO UTAKMICE NA ARENI SPORT BILO JE MOGUCE GLEDATI NA RAJKU,OVI STO KOMENTARISU ZVEZDU JE JEDNA VELIKA BRUKA I SRAMOTA,OTVORENO KAZEM SRAM VAS BILO SA ARENE SPORT,NIJE OVO PRVI PUT DA KOMENTARISU NA ZVEZDINU STETU,U KOJOJ LIGI SE SVIRA PENAL KAO OVO VECERAS U SKOKU LOPTA PADA IGRAC MLADOSTI GA GURA I LOPTA GA ZAKACINJE U RUKU U DONJEM POLOZAJU,KOMENTATOR TREBAO JE DA SVIRA PENAL ZA MLADOST,SRAM TE BILO,STO NISI REKAO ZA CRVENI MLADOSTI,IGRAC MLADOSTI PRVO ZUTI KAD JE BENA POKOSIO,PA MALO KASNIJE U KONTRI KANGU SA LEDJA POKOSIO,TO NEMA VEZE VODI ZVEZDA,OVI KOMENTATORI SA ARENE MINIMUM 60 POSTO SVADJI ONI PRAVE,OD KAD JE POCELO PRVESTVO NIJE BILO JEDNE UTAKMICE DA NISU PROTIV ZVEZDE,ZA GROBLJE SE NAVIJA PROTIV ZVEZDE UVEK,VI KOMENTARISETE SUDJENJE,KO STE BRE VI,NULA OD KANALA,USPORENI SNIMAK PA ONDA GLEDAMO TRENERA MLADOSTI PA TEK POSLE UZIVO,A UTAKMICA TRAJE SANSA ZA ZVEZDU,JEDNO SEST SEDAM PUTA STE DANAS TO URADILI,VI STE JEDNA AMATERSKA EKIPA,KOMENTATORI SA SPORT KLUBA SU ZA VAS BOGOVI

Reply
ĐOLE BARI 91 сеп 27, 2020 at 00:06

U PRAVU SI BRATE, TA ARENA JE OSIM MILOVANOVIĆA BRUKA I SRAMOTA,TOLIKO LOŠIH ,NESTRUČNIH FRANJEVAČKIH NOVINARA KOMENTATORA . NAROČITO ONAJ NESREĆNIK KOJI PRENOSI FRANJEVCE,NEKI VUKIĆEVIĆ ILI TAKO NEŠTO,UMIRU OD MUKE ZBOG ZVEZDINIH POBEDA. SEĆAM SE PREGLEDA MEČA I POBEDE NAD OLIMPIJAKOSOM U BEOGRADU,FRANJEVAC SA ARENE UOPŠTE NE KOMENTARIŠE NAŠE GOLOVE VEĆ CVILI KAKO NIKO OD IGRAČA OLIMPIJAKOSA NE SKAČE,KAKO NEMA MARKACIJE I SL. JA TUĐMANOVCE NIKAD NE GLEDAM ALI MI LJUDI KAŽU KAKO JE SRAMNO SLUŠATI KOMENTARE OVIH ŠTO IH PRENOSE,NE SMEJU DA POMENU NEPOSTOJEĆE PENALE,NAMERNE GREŠKE NA ŠTETU NJIHOVIH PROTIVNIKA ITD . DO SADA SU IM SUDIJE KRAĐAMA POKLONILE 7-8 BODOVA ,BILI BI NA DNU TABELE …TREBA DA SE DOBRO SPREMIMO ZA ARARAT ,DA IH NAPADNEMO OD POČETKA I BRZIM GOLOM REŠIMO MEČ. ZATIM IMA VREMENA DA SE SPREMIMO ZA DERBI I IZBUCAMO SEKTAŠE ,DA NAS DOBRO ZAPAMTE .

Reply
Dragan сеп 27, 2020 at 01:24

Polako Đole brate(ja,Bari maj 1991, istočna tribina). Sacekajmo evropske utakmice, jer ova ista Zvezda sa istim trenerom ispala je od Omonije koja veze s fudbalom nema, a protiv Tirane smo igrali anti fudbal i prošli na foru… A ovde smo pisali kako cemo Albancima i Kipranima dati 3 komada…Sacekajmo, pa onda da sudimo. Sacekajmo i derbi, jer poslednji derbi ova ista Zvezda, sa istim trenerom(kao i vecinu prrthodnih derbija sa drugim trenerom)nije uputila dva udarca u okvir gola! A isto smo mi ovde obećavali kako cemo groblje odučiti od fudbala i dati im 3 komada, a onda nismo mogli da šutnemo na Mustafin gol…sacekajmo pa sudimo…

Reply
ĐOLE BARI 91 сеп 27, 2020 at 09:08

U NEKOLIKO POSLEDNJIH DERBIJA PONIŠTENA SU NAM 3 REGULARNA GOLA,MUSTAFI JE OPROŠTEN CRVENI KARTON,BEN JE POGODIO PREČKU,OŠTEĆENI SMO VIŠE PUTA. ISKLJUČIVI KRIVAC ZA PORAZ OD OMONIJE JE UPRAVA KOJA NA VREME NIJE DOVELA KLASIČNOG ŠPICA,REALIZATORA I DEKI KOJI FALĆINELIJA NIJE STAVIO OD POČETKA . SLAŽEM SE DA JE IGRA SA ŠIPTARIMA BILA SRAMNA,PROTIV OMONIJE NISMO IMALI NI SREĆE …DA SU IGRANA DVA MEČA PROŠLI BI IH SIGURNO,OVAKO …MISLIM DA JE LIGA EVROPE OVE GODINE PUNA KAPA ZA NAS ,JOŠ KAD BI PROŠAO OVAJ UŽAS PA DA IGRAMO SA PUBLIKOM…

Reply
Dragan сеп 27, 2020 at 11:36

Sve ok. Samo sam hteo da kazem da ne mozemo suditi o nečijim kvalitetom ili NEkvalitetom na osnovu dve utakmice u našoj ligi. Zvezdina mera je Evropa, a mi smo se protiv Tirane i Omonije obrukali! Sad je prilika da protiv Ararata na neutralnom tetenu(ne idemo u Jermeniju, jer su tamo proglasili ratno stanje), verovatno u Češkoj ili na Kipru, obezbedimo Ligu Evrope i pokažemo da smo tim! Nova bruka bi bila katastrofa!!!

Delije Sever Ns сеп 26, 2020 at 20:12

Svaka čast samo tako nastavite.Srećno u Jerevanu sve ispod 2,3 razlike nećemo biti zadovoljni.

Reply

Leave a Comment