Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Хет-трик за само 17 минута. Да ли је нова фудбалска звезда рођена?

Пре само десетак дана млади нападач Лука Марковић стигао је на стадион „Рајко Митић“ из редова италијанског Кротонеа. Двадесетогодишњи фудбалер одмах је прослеђен на позајмицу у екипу Новог Пазара пошто је било јасно да на нашем највећем стадиону неће имати оно што му у овом моменту највише и треба, а то су минути на терену и утакмице у ногама.

На данашњој утакмици између Новог Пазара и Војводине (3:1) Лука Марковић је са три поготка торпедовао екипу Ненада Лалатовића, а посебан куриозитет је податак да је хет-трик постигао за свега 17 минута чиме је ушао у историју српске Супер лиге.

Након сусрета Маркови је изјавио:

– „Задовољан сам због победе пре свега. Добро смо играли. Можда и најбоља наша партија ове сезоне. Заслужено смо срушили Војводину. Хвала тренеру Кенану Колашинцу и саиграчима, да није било њих, не би било ни мог хет-трика“ – почео је причу за „MaxBet sport“, Лука Марковић.

Хет-трик против Војводине је свакако корак ближе повратку на Маракану где у Марковићу виде будућност. Млади нападач је главом у Новом Пазару и нада се да ће головима убедити Дејана Станковића да се врати у Црвену звезду.

– „Да ли су ова три гола карта за повратак на Маракану? Рано је да се то каже. Свакако да бих волео да се вратим и заиграм за Црвену звезду. Али, полако. Срећан сам у Новом Пазару, лепо ми је овде, супер су ме примили и осећам се као код куће. Надам се да ћу да наставим голгетерски низ и да помогнем клубу у остварењу циљева. А, Звезда ако буде звала назад, ту сам“ – рекао је Лука Марковић и на питање да ли му је неко честитао са Маракане рекао:

– „Не знам. Можда јесте. Стигло је пуно порука“, насмејао се млади Марковић.

По доласку на Маракану пред некада омладинцем славног Јувентуса била су два пута. Прва опција позајмица у Нови Пазар. Друга у чешки Прибрам. Млади фудбалер је одабрао останак у Србији.

– „Свидела ми се идеја да дођем у Нови Пазар. Имао сам осећај да је ово најбоља средина за мене. Желео сам да дођем у клуб у ком ћу моћи да се развијам. Нисам погрешио. Такође, овде сам на оку челницима Црвене звезде.“

Јасно је да ће након данашње представе очи спортске јавности бити уперене у овог момка. На њему је да се свакодневно доказује и да ускоро на велика врата закорачи на траву стадиона „Рајко Митић“.

Повезане вести

Leave a Comment