Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пораз рукометаша у Нишу

Након више од пола године српски клупски рукомет поново се вратио на највећу сцену. У међувремену елитни ранг је проширен, у потпуности је промењен систем такмичења у АРКУС лиги, али свакако и најважније је да је коначно борба за бодове почела.

Ваћ на старту такмичења рукометаши Црвене звезде имали су вероватно и највећи изазов када је први део такмичења у питању. Пулени тренера Жикице Милосављевића гостовали су у нишком „Чаиру“ екипи Железничара 1949 која дужи низ година у назад стално претендује на сам врх српског клупског рукомета. Након велике борбе домаћин је, према очекивању, стигао да премијерних бодова.

Железничар 1949 : Црвена звезда 28:24 (10:8)

Црвено-бели су у Нишу наступили без Виктора Матичића, Мирка Ђуровића и Луке Рогана, који су пропустили старт сезоне због повреде, док су у тиму биле остале новајлије: Милош Благојевић, Далибор Брети, Немања Јовић, Никола Ковачевић, повратник Огњен Радојичић и последње појачање Никола Богојевић.

Нова сезона, али старе бољке за Црвену звезду. Допустили су повратнику да стекне почетну предност слабим стартом, што је касније отежавало повратак у меч.

Железничар је повео 3:0, затим имао и 7:2 у 17.минуту, а захваљујући голману Милошу Коцићу успео да одржи предност, који одбранио седмерац Тодоровићу. Изабраници Жикице Милосављевића успели су да се консолидују у последњој трећини првог полувремена, али недостајала завршница за резултатски повратак. Обе екипе су пропуштале прилике, неколико зицера на обе стране, Звезда да се тотално примакне, Железничар да се потпуно одлепи у раној фази меча.

Голман Железничара је својим интервенцијама у неколико ситуација одржавао контролу резултата свог тима, и уливао самопоуздање саиграчима. У финишу првог полувремена Црвена звезда је имала контранапад за 10:9, али је Благојевић направио фаул у нападу, да би Брети зауставио домаће играче за плус 3, па је на семафору остао резултат 10:8.

Оно што Црвена звезда није успела у првом, јесте на старту другог полувремена преко Ивана Хорвата, два брза гола за 10:10. Имала је Звезда три прилике поведе, најбољу преко Рајичевића са крила, али је Коцић зауставио његов ударац. На обе стране су голмани одбрани по седмерац, Јелић Спасићу, Коцић Ковачевићу. Након четири минута без гола, Железничар прави две брзе серије по три гола и стиже до +4 пред последњих десет минута утакмице, 20:16.

Није Звезда успевала да се врати у меч до краја, видели смо игру гол за гол, покушавао је Милосављевић и изменама голмана, али није било успеха. На крају, појачање Црвене звезде на десном крилу из Каћа, Никола Богојевић и Данило Стојановић на другој страни постављају коначан резултат 28:24, што је уједно био и први пораз Жикице Милосављевића на клупи Црвене звезде.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Иван Хорват са 8 голова, 7 је постигао Никола Ковачевић.

У другом колу шампионата, Црвена звезда ће дочекати Нови Пазар у „Шумицама“.

Дворана: „Чаир“
Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин)
Искључења: Железничар 10, Црвена звезда 4 минута
Седмерци: Железничар 3(2), Црвена звезда 3(1).
ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949: Матовић, Бојан Радивојевић 2, Д.Станојевић 1, Аризановић, В.Станојевић 5, Петровић, Борис Радивојевић, Анђелковић, Спасић 8(2), А.Стојановић 6, Јестровић 1, Егић 1, Антић, Тркуља, Павловић 4, Коцић. Тренер: Ђорђе Теодоровић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Радојичић, Хорват 8, М.Лазић, Мајес 2, Рајичевић 1, Јелић, Поповић, Јовић 3, Богојевић 2, Брети, Благојевић, Тодоровић 1, Ковачевић 7. Тренер: Жикица Милосављевић

(фото: РК Железничар 1949 Ниш)

Повезане вести

Leave a Comment