Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Одложена Лига шампиона за младе

Иако је првобитан план био да наши омладинци европску одисеју започну већ овог месеца, УЕФА је донела одлуку да се Лига шампиона за младе помери за март 2021. године.

УЕФА је одлуку образложила тиме да је у овом тренутку неизводљиво да се организује такмичење, као и да је тешко да млади играчи путују у друге земље, због актуелне ситуације са корона вирусом.

Све то значи да ће дечаци рођени 2003. године, који ће у елитном јуниорском такмичењу, бити далеко најмлађа екипа, до краја полусезоне наступати само у границама Србије, те да ће имати више времена да се припреме за Европу, као и да се током зимске паузе, евентуално додатно појачају, уколико Марко Неђић тако процени.

У складу са донетом одлуком, промењен је и формат такмичења, па више неће бити групне фазе, већ ће се одмах играти један меч по систему елиминације. За сада је ситуација таква да ће тимови и даље остати подељени на – јуниорске екипе чији сениори играју Лигу шампиона и освајаче омладинских лига, те да ће се укрстити тек у шеснаестини финала.

Наши омладинци ће тако моћи да се сусретну са освајачима лига из укупно 31 државе, а најзвучнији ривали су- Селта, Анжр, Генк, АЗ Алкмар, Спарта Праг, Глазгов Ренџерс…

The post Одложена Лига шампиона за младе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment