Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Тејлор Рочести поново у Црвеној звезди!

Амерички бек Тејлор Рочести ново је појачање КК Црвена звезда мтс!

Рочести, који је потписао уговор на два месеца уз опцију продужетка до краја такмичарске сезоне 2020-2021, тако се враћа у црвено-бели дрес у коме је пре три сезоне освојио титулу првака Србије и био један од најбољих играча екипе у такмичарској сезони 2017-2018.

Рочести је својевремено био најбољи стрелац Евролиге, а у каријери је сакупио огромно искуство носећи дресове Ле Мана, Басконије, Макабија, Нижњег, Монтепаскија, Локомотиве из Кубања, Црвене звезде и прошле сезоне Олимпијакоса.

Осим у бројним евролигашима, Рочести је у два наврата играо и за кинеске клубове Тјанжин Голд Лајонсе и Анхуи Драгонсе, а био је у један од најбољих кошаркаша тамошњег шампионата.

Доласком 35-годишњег леворуког плејмејкера, Црвена звезда добија врло искусног играча, са одличним прегледом игре, додатну креацију и поене у нападу, а тренер Саша Обрадовић играча са којим је већ сарађивао и кога изузетно добро познаје.

Рочести, родом из Тексаса, прве кораке направио је на Универзитету Вашингтон, а након тога професионалну каријеру у Европи започео је 2009.године наступајући за немачки Гетинген. Висок је 185 центиметара и тежак 88 килограма.

Током сезоне 2017-2018 био је један од најбољих играча Црвене звезде, најзапаженији у домаћем шампионату, а у Евролиги је одиграо 30 утакмица, у којима је просечно убацивао 13.5 поена и 5 асистенција по утакмици. На 7 утакмица убацивао је више од 20 поена по мечу, а рекорд те сезоне поставио је против Химкија у Београду када је убацио 27 поена уз 9 скокова и 7 асистенција.

Тејлор, добро дошао назад у Црвену звезду!

The post Тејлор Рочести поново у Црвеној звезди! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment