Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуМлађе категоријеНајновијеФудбал

„The Guardian“ сврстао Матеју Бачанина на списак 60 најбољих младих фудбалера света

Познати британски лист „The Guardian“ годинама у назад прави избор 60 најбољих светских фудбалера седамнаестогодишњака и потом током наредних пет година прати њихов развој, посматрајући за колико њих су били у праву. Ове године на листи најталентованијих младих фудбалера места је било и за двојицу српских играча. У овогодишњем избору су Матеја Бачанин из Црвене звезде и Лука Цветичанин из Вождовца!

Матеја Бачанин је офанзивни везни рођен 22. септембра 2003. године и родом је из Смедерева, а био је члан и млађих селекција – У-16, У-17 и сада У-18 тима. Посебно је занимљиво како га је „The Guardian“ описао:

– „Када будете почели да више чујете о овом момку, могуће је да ћете чути и његов надимак – зову га „Звездин плави Меси“, а неки га упоређују и са Робертом Просинечким. Динамичан је офанзивни везиста, који је са Звездом потписао професионални уговор са 15 година, упркос интересовању Барселоне и ПСЖ-а. У УЕФА Лиги шампиона за младе је у узрасту до 19 година играо са једва напуњених 16 година. Можда ове сезоне буде дебитовао и за први тим.“

Треба напоменути да га је тренер Дејан Станковић ставио на списак лиценцираних фудбалера Црвене звезде за овосезонску групну фазу УЕФА Лиге Европе.

Повезане вести

Leave a Comment