Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Упознајте Либерец

Црвена звезда ће се у оквиру групне фазе Лиге Европе састати са Гентом, Хофенхајмом и Либерецом, а ми ћемо Вам детаљније представити наше опоненте у оквиру континенталне одисеје изабраника тима који са клупе предводи Дејан Станковић. Данас је то Либерец.

Либерец је стартовао од другог кола квалификација за Лигу Европе и били су веома сигурни у мечу против литванског Тракаја на гостујућем терену. Резултат је био 5:1 у корист нашег ривала, а погађали су редом: Камсо Мара, Јакуб Хромада, Михаил Рабушиц, Абдула Хелал и Јан Матоушек. Били су једнако успешни и против Стеауе па су румунског представника који је од 20. минута био са играчем мање, савладали резултатом 2:0, а поново су погађали Рабушиц и Хелал. Ипак, утакмица против Апоела била је и више него стресна за навијаче Либереца. Питање победника решено је тек у 95. минуту када је лопта погодила у руку Гералдеса из Апоела, а Мара био сигуран са „креча“. Наш ривал је ове сезоне после шест кола на шестој позицији са освојених 10 бодова.

Либерец је у такмичарској години за нама завршио као петопласирани тим чешког првенства освојивши 51 бод из 35 мечева, што је за 34 поена мање од Славије која је освојила шампионску титулу. С обзиром на гол разлику 55:51 и то да су били трећи по постигнутим и четврти по примљеним, јасно је да веће наде полажу у офанзивну линију тима. Сама екипа им је састављена од великог броја играча прашке Славије који су на позајмици у Либерецу, између осталих и Хелал, Хромада и Матоушек који су незамењиви у тиму. Ипак, чини се да највећа опасност у екипи прети од Џона Москере, колумбијског офанзивца који је летос пристигао у Либерец и успео да на пет мечева у чешком првенству постигне четири поготка, а последњег дана прелазног рока стигао је на позајмицу и фудбалер ПСВ-а – Михал Садилек. Тим са клупе предводи Павлел Хофтич, који је дуго радио у јуниорским репрезентативним селекцијама Чешке, а већ другу сезону има прилику да води тим на „великој сцени“.

Црвена звезда се састала са Либерецом у сезони 2006/07 у квалификацијама за тадашњи Куп УЕФА, међутим, тим из Чешке је био успешнији. Поражени смо били у првом мечу резултатом 2:0, а потом су Чеси славили и у Београду резултатом 2:1 када је за наш тим погодио Аилтон. Имаће прилику наши фудбалери да током јесени поправе скор који имају против Либереца.

Либерец је три пута освајао првенство Чешке (2001/02, 2005/06, 2011/12) и два пута Куп (1999/00, 2014/15).

The post Упознајте Либерец appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment