Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

163. вечити дерби ипак пред празним трибинама

Вечити дерби 163. у низу на програму је у недељу 18. октобра. Иако је било назнака да ће се празник српског фудбала можда одржати уз присуство одређеног броја навијача данас је донешена одлука да се меч игра пред празним трибинама стадиона у Хумској.

Власти овог пута не желе да се играју како је то било у мају када је на „вечитом дербију“ присуствовало око 15.000 људи, те навијача на стадиону у Хумској наредног викенда неће бити.

Ову информацију потврдио је председник Републике Србије Александар Вучић који је навео да бројке расту и да је ризик ипак превелики.

– „Размишљало се да ли да се пусти 7.000 или 8.000 људи за дерби, до 10.000. Али одлучили смо да не пустимо, јер бројке расту. Иако је то напољу, напољу је мање ризично него у хали. Али, донели смо нове мере са ограничењима до 23 сата, па ћемо видети како ћемо даље. Не можете да укинете живот, али људи морају да разумеју да људи који воде земљу морају да брину о проценту заражених и о животима људи“ – рекао је предсеник Александар Вучић.

Повезане вести

Leave a Comment