Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Терзић: „Једино дугорочно решење је регионална лига са Словацима, Чесима, Мађарима и Румунима“

После деценијe стагнације клуб са Маракане је успео да веже четири учешћа у групним фазама европским такмичењима, што представља леп податак за управу клуба коју персонификује генерални директор Звездан Терзић. Први опертавац клуба са стадиона „Рајко Митић“ гостовао је на телевизији К1 и у емисији “Шта сам теби и ко сам теби”, говорио о бројним темама из професионалног и приватног живота.

Поновио је да је руковођење Црвеном звездом врашки тежак задатак, али да он успева да плива.

– „Руковођење Звездом има своје специфичности, јер се кроз Звезду преламају многи интереси. Ту тешко можете да доведете човека са најбољег универзитета и да он функционише у овом несређеном систему. Да доведете неког челника Бајерна, он би побегао после три дана. Имате расходе, приходе сигурне немате. Мораш да се навикнеш да касни плата по 3-4 месеца… Ако не познајете фудбал, не можете да водите фудбалски клуб. Поготово што у фудбалу одлучују детаљи. Ако погрешите у избору тренера или појачања, а за то вам треба Божији дар како ће се ко уклопити, а то се не учи из књига, немате шта да тражите. Морате да познајете основе бизниса и економије. Морате да будете свесни значаја Звезде за народ у Србији“, поручио је Звездан Терзић.

Некадашњи председдник ФСС је поновио да је регионална лига једно од решења које може да помогне клубовима из овог дела Европе да се примакну топ нивоу.

– „Једино дугорочно решење су регионалне лиге, да бисмо били конкурентни, и да бисмо могли да доведемо не звезде попут Ибрахимовића и Бекама, али свакако неке квалитетне играче. Говорим о лиги са Словацима, Чесима, Мађарима, Румунима. Сви имамо исте проблеме, а то је мало новца за телевизијска права“.

Упоредио је фудбал са осталим спортовима, посебно кошарком.

– „Кошарку волим, волим и да играм баскет и велики сам навијач Звезде, али не може се поредити. Фудбал је озбиљан бизнис, игра се у свиом земљама света. Кошарка се игра у отприлике четири земље Европе. И у Звезди и Партизану огроман број играча су странци. Звезда у фудбалу са 25-30 милиона буџета не може да парира европским клубовима који имају скоро 50 пута више. У кошарци немате толико велику разлику. Са тим парама из кошарке, у фудбалу не можете да приђете ни Лиги Европе“.

Водитељ је приметио да за Терзића кажу да је лукав и да једно прича, а друго ради.

– „Ја сам много провео на улици са људима свакаквог кова, није свака прича за свакога иста – једна је за попа, друга за лопова. Мораш некада и да причаш на другачији начин да би опстао у суровом систему у ком егзистирамо, али саветујем све да поштују дату реч“, истакао је Терзић.

Посебно је поносан на своје образовање.

– „Завршио сам државни Економски факултет док сам био играч и после Велибора Васовића сам био први фудбалер који сам завршио факултет. Генерално, школа ми је ишла ок и баш сам поносан на ту диплому Економског факултета“.

Многи сматрају да Звездан Терзић на апсолутистички начин води Цревену звезду

– „Ја мислим да имам Божији дар да саслушам све сараднике, али и да пресечем и кажем биће овако. Ја сам „decision maker“, спреман сам да сносим последице донете одлуке. Покушавам да се окружим паметнијим људима, не волим климоглавце, више волим да учим од других. Мој највећи квалитет је добра процена играча. Највише бих волео да радим оно што најбоље знам. Имам одличног спортског директора, али све што сам у животу направио, направио сам кроз добру процену играча. ОФК Београд сам ни из чега довео на европску сцену, после мог одласка све се срушило”.

Он је поновио да Црвена звезда не сме да живи у прошлости.

– „Морамо да пратимо које су тенденције и да се њима прилагођавамо. Можемо да причамо о Барију и другим успесима, али тада новац није толико чинио своје. Примера ради, играју Манчестер сити и Манчестер јунајтед, на терену 22 странца, а Енглези измислили фудбал. Замислите сада како би изгледала лига само Србије да се сви играчи млађи од 28 година врате у Србију, то би прштало од квалитета. Али, највећи извори прихода су нам трансфери и продаје талентованих играча“.

Водитељ емисије је прочитао Терзићу резултате анкете где га једни описију као мађионичара, а други мафијаша.

– „Генерално, ми смо поларизовано друштво увек били и бићемо. Тако да и овде резултате те анкете треба гледати кроз призму да ли су звездаши или партизановци. Ја сам свестан да људи кад ме коментаришу, не знам због чега, нису равнодушни. Једни ме баш воле, други ме баш не воле. Ја сам тога свестан. Зависи из ког угла сагледавају, да ли из угла Звезде, из угла Партизана, угла мушкарца или мањег мушкарца, жене… Свестан сам да је или Терза мађија или Терза мафија“.

Говорио је о Путину, потенцијалној приватизацији, али и односима са Партизаном.

– „Велики је ривалитет између Звезде и Партизана, али често неке ствари искоче из контроле. Они мисле да је Звезда узрочник тога, а ми смо убеђени да су они узрочник. Што би се ми бавили њима, узели смо три титуле заредом 100 бодова испред њих, што би се ми бавили њима. Они се боре у рангу са Радничким, Војводином и осталима“.

Повезане вести

3 comments

Звездаш окт 10, 2020 at 21:22

Овај слаже чим зине! Па, факултет су завршили бивши капитен Рада Коковић, Зоран Бингулац, Бранко Станковић…има их још пуно којој не могу тренутно да се сетим. А о промашајима и вези „појачања“, боље да не коментаришем.

Reply
Zveki окт 11, 2020 at 01:21

Čovek je diplomirani lažov i folirant, muvator i muljator. SAMO u Zvezdi je bilo na desetine i desetine fudbalera sa zavrsenim fakultetima. A u vreme trenera Miljana Miljanića čak 4 fudbalera su završili fakultete kao AKTIVNI fudbaleri:Bingulac i Nikitović Ekonomski fakultet, a Sava Karapandžić i Saša Marković su bili diplomirani inžinjeri, a igrali su aktivno fudbal. Nesto kasnije su golman Babarogić i Mihalj Keri takođe zavrsili fakultete u vreme aktivnog igranja. Iz Vasovićeve generacije, Milan Galić je zavrsio takođe Prava, a Mirko Stojanović i Zoran Prljinčević tehničke fakultete. I u Terzinom OFK Beogradu fakultet su studirali tokom karijere i potom završili Ninoslav Zec i Paja Samardžić.Da ne idemo u vreme Branka Stankovića, kada su kao fudbaleri imali i akademsku titulu Predrag Đajić, Bane Vukosavljević i doktor Branko Nešović…itd, Itd… Sve što Terza priča je spinovanje, samohvalisanje, laganje, foliranje, provokacija…

Reply
kovacevic BL окт 10, 2020 at 21:15

Napricaste sve i svasta,jednostavno nas prave iskrene i sve one koji vole zvezdu ostavio bez daha ,rece covjek nesto tamo i ostade na funkciji…..
Ako vi gospodine maleni imate dobar osjecaj za igraca onda ste to pokazali zadnje 2 godine.
Promasaj za promasajem.!!!
Ajde kazite kada ste toliko skolovani gdje su pare od silni utakmica u LS i LE…!!!
Ne vidimo da ste napravili toliku razliku naseg kluba u odnosu na nasu konkurenciju.,nazovite gospodina Mamica i posavjetujte se kako se vodi klub i kako se pravi DIMENZIJA VISE,,,Kako da se napravi dominacija i kako da se osvoje 15 titula za 14 godina,eeee to bi vam dobro dosla.
Ali vi znate samo da potrosite sve ono sto dodje sa strane,da prodate nasu djecu sa 17 godina,jos nesto NEVIDITE DA NEMATE DOBRU SKOLU DJECE I PRIPREMU NASI TALENATA ZA PRVI TIM…..?!!!!!?

Reply

Leave a Comment