Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновије

Звезди исувише плитка Морава, Борац прегажен

БОРАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 64:95 (13:23, 18:23, 21:25, 12:24)

У оквиру другог кола АБА лиге, београдски црвено-бели били су бољи од екипе Борца из Чачка, у гостима резултатом 95:64. Ни у једном тренутку наш тим тије дозвољавао домаћину да дође до резултатског прикључка, па не можемо ништа друго ни констатовати до рутинске и убедљиве победе. Најефикаснији у нашем тиму био је Џордан Лојд, са 21 постигнута поена, за свега 15 минута проведених на паркету.

Након сјајне партије и убедљиве победе над прваком Шпаније, црвено-бели су се окренули обавезама у АБА лиги. Услед густог распореда на два фронта, ротација је била мало „олабављена“, па нисмо имали играча који је провео више од 25 минута на паркету. Своје минуте вечерас добили су и млади Симанић и Раданов. Исход овог меча се ни у једном моменту није доводио у питање, наши кошаркаши су имали вођство од првог до последњег тренутка меча, а разлика се из минута у минут само повећавала, да би на крају достигла и читавих 31 поена.

Бивши играч нашег тима, а данас тренер Чачана, Марко Мариновић, са својим тимом је приредио највеће изненађење у првом колу АБА лиге, победивши екипу Партизана и то без неких већих потешкоћа. Иако је Црвена звезда отпутовала за Чачак под ореолом апсолутног фаворита, чињеница да је највећи ривал побеђен чистом тимском кошарком (седам играча са сличним скором), итекако је позивала на опрез.

Прва четвртина:

13:23

Црвена звезда је меч почела петорком Хол, Лојд, Лазић, Симоновић, Кузмић, док је Мариновић на паркет извео Чарапића, Џоунса, Торнтона, Тодоровића и Наранџића.

У прва два минута меча видели смо доста промашених отворених шутева, а наш тим је умео да искористи збуњеност Чачана у преносу лотпе, па смо меч отворили резултатом 3:6 (у нашу корист). Екипа Борца своје нападе је углавном завршавала шутевима за три поена.
Са једне стране прва офанзивна опција најчешће је био Неранџић, док је с друге расположени Лојд у првих пет минута меча постигао чак осам, од Звездиних 11 поена (резултат након пет минута био је 7:11). Упркос тој предности, црвено-беле није красила препознатљива агресивна одбрана, па су шутери Борца често остајали небрањени – на срећу нису имали концентрације то и да кажњавају. Наша игра из рекета, преко продора и ниског поста била је довољна за уводно вођство, а у том периоду се малтене уопште нисмо ослањали на шут са дистанце, па ни полудистанце.

Ипак, прву тројку погађамо преко Давидовца на истеку осмог минута, а тиме стичемо и прву осетнију предност од девет поена разлике. А како је ушла прва, тако је и друга, преко Рита. Са две тројке, црвено бели су удвостручили предност, са +6, на +12, а поготоком у последњој секунди четвртине, Смит је успео само да заокружи дефицит свог тима на 10 поена.

Друга четвртина:

18:23 (укупно 31:46)

Затегла је Звезда додатно одбрану на почетку друге деонице, па је серијом од 5-0, за два и по минута отишла на високих 15 поена предности. Највише проблема на старту четвртине, домаћину је стварао Дуоп Рит под кошем, што скоком, што поенима. Као што се и очекивало, Борац није имао играча који се по било чему издвајао од других, нису одустајали од своје тимске игре, али је Кочовић са 5 везаних поена натерао Сашу Обрадовића да позове свој први тајмаут након серије домаћих од 6-0. Да је био иоле сконцентрисанији са пенала, серија би била и већа. Видно је био нервозан наш стратег. Одмах након тајмаута, Хол и Лојд тројкама секу добру игру Борца и враћају наш тим на великих +15. То се све дешавало до половине друге четвртине. Сада је Мариновић био тај који је тајмаутом покушао да поремети ритам противника. Висока предност нашег тима, била је добра шанса да млади Симанић покаже шта зна, а већ се у првом нападу Чачана истакао рампом и изнуђеним фаулом. Звезда је дошла до предности и од двадесет поена, али је у финишу полувремена Борац ипак успео да се врати на -15.

Поред одличне тимске одбране, релативно високој предности Звезде кумовали су Лојд са 13, Хол са 9 и Рит са седам постигнутих поена. Црвен-бели су у првом полувремену апсолутно надскакали домаће, а прилично је осетна била разлика и у проценту шута из игре. Однос у изгубљеним лоптама био је уједначен.

Трећа четвртина:

21:25 (укупно 52:71)

Ова четвртина почела је сјајним закуцавањем Ентонија Смита, али оно нимало није спутало Лојда да одговори поенима из продора. Упркос првим лаким поенима, Борац у наредних неколико напада апсолутно никаквих решења није имао, па је лопта најчешће завршавала у наручју наших кошаркаша. Тај пад концентрације домаћина у офанзиви није наш тим у потпуности казнио, те се након четири минута игре у наставку предност попела за само два поена.

Кад год би нешто запело у нашем нападу, тад би на сцену ступио феноменални Лојд, са продорима, тројкама, изнуђеним фауловима, или просто одаберите сами којим начином је могуће угрозити противнички кош. До тог момента, успео је за свега 14 минута на паркету да постигне 19 поена, уз само један промашај из игре.

Веома лоша игра у одбрани (16 примљених поена за 5 минута) и велики проблеми при маркацији Лојда натерали су Мариновића да затражи тајмаут тачно на средини четвртине. Играло се у том периоду тако да је деловало да Звезда нема амбицију да нападне и вишу предност, нити да Борац има снаге да резултатски угрози црвено-беле. Нешто агресивнијом игром у одбрани, максимално што су Чачани успели јесте примицање на 14 поена заостатка, али су брзим поенима Добрића и Симоновића црвено-бели експресно одговорили, па смо тако и ову четвртину на послетку решили у своју корист.

Четврта четвртина:

12:24 (укупно 64:95)

Последњи део меча започео је тројкама на обе стране – за нас су погађали Хол и Волден, док је за Борац прецизан био Чарапић. Поенима Рита из контре, Звезда је отишла на огромних +24, што би значило да смо за само минут и по игре постигли 8 поена. Мариновић је морао да затражи минут одмора. Након те паузе, Борац преко Џоунса постиже четири поена и тиме мало „успорава“ Црвену звезду која је до тада разлику само повећавала. Након поена Раданова и Рита, средином четвртине, наш тим је повисио предност и на 30 поена разлике. С обзиром да је утакмица много раније била решена, нема се шта пуно рећи о последњих 10 минута меча. Ништа се није дешавало ван онога како се играло и у прве три деонице – Звезда је мало по мало подебљавала предност, не попуштајући ни у нападу, ни у одбрани, а резултат је на крају гласио 64:95.

Кошаркаши Борца из Чачка су до ситних детаља били анализирани, утакмица је прилично озбиљно била припремљена, па на крају ни резултат није био неочекиван. Захваљујући агресивној одбрани, одличној контроли скока и феноменалном проценту шута из игре (53.3%), црвено бели су апсолутно оправдали улогу фаворита и дошли до друге победе на старту такмичења, из исто толико утакмица.

 

Играч утакмице: Џордан Лојд (Црвена звезда): 21 поен, 2 скока, 2 асистенције, 1 блокада

Највише поена: Лојд 21 (Црвена звезда) / Џоунс 16 (Борац)

Највише скокова: Рит и Јагодић Куриџа по 6 (Црвена звезда) / Гавриловић 7 (Борац)
Највише асистенција: Хол 7 (Црвена звезда) / Џоунс и Кочовић по 3 (Борац)

Чачак – Хала Борца крај Мораве. Без гледалаца.
Судије: Белошевић, Пецељ, Милојевић

Борац: Торнтон 13 поена, Смит 4, Ђоковић 2, Милетић 7, Гавриловић 4, Кочовић 9, Неранџић 6, Карапанџић, Новаковић, Џоунс 16, Тодоровић, Чарапић 3. Тренер: Марко Мариновић

Црвена звезда: Хол 14 поена, Волден 10, Лојд 21, Давидовац 5, Лазић 3, Рит 13, Раданов 5, Добрић 4, Симоновић 9, Јагодић Куриџа 7, Симанић 3, Кузмић 1. Тренер: Саша Обрадовић

Повезане вести

5 comments

Veteran Sever окт 12, 2020 at 00:23

Sjajno. Ja se čak pribojavo utakmice u Čačku. Velika potrošnja je bila protiv Baskonije. Ali odlično!!! Ajd, da ne bude sve „šetnja po oblacima“ pa da kazem: Kuzmić,Kuridza i Lazić ne bi bili bitni igrači ni u Tamušu iz Pančeva. Kuz više ne može da odigra ništa, Kuridza zna košarku, čita akcije, ali po pitanju brzine, hitrosti, eksplozivnosti nema veze sa onim Kuridzom iz 2013.godine.Lazic od odlaska Radonje se muči čak i u odbrani. Radanov je za 3 minuta pokazao 3 puta vise nego Lazić od početka sezone. A Simanic je enigma. Malodušan, nezainteresovan, bez energije. Sačuvaj me Bože. I jos nešto: grobari su nam ipak „prodali ciglu“ sa Voldenom. On je dobar igrač, ali Mekintajer je za tri koplja bolji od njega. Eto malo i kritike u odličnom startu sezone. Tek da ne budu svi komentari istovetni. Malo sam „išao u crevca“, ali igra, vođenje ekipe čista desetka! Ja sam još od Alimpija ovde vapio da na klupu sedne Saša Obradović, čak i onda kad je Tomić osvojio duplu krunu!

Reply
MILOS RANKOVIC окт 11, 2020 at 21:48

OVO VAM JE ZA POTPIS ZA bokana,STO NETRAZITE NEKOG IGRACA IZ PODGORICE,STO SE ZVEZDE TICE NESTO NEVEROVATNO SE DESAVA,MI IMAMO TRENERA KOJI STVARNO ZNA KOSARKU U SVIM SEGNENTIMA IGRE,COVEK VRSI IZMENE CIM SE POGRESI,UVEK IZMENA NA VREME,NEMA SPUSTANJA RITMA,JA ODAVNO NISAM BIO OVAKO ODUSEVLJEN IGROM U OBA PRAVCA,OBRADOVIC JE NAPRAVIO OZBILJNU EKIPU,SAMO DA PRODJE KORONA I SA OVA TRI POJACANJA JOS STVARNO JE SVE MOGUCE,SAMO NAPRED MOMCI

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 11, 2020 at 19:16

MA PRELEPO..LAGANICA..SA 20% SNAGE SMO PREGAZLI..GODINAMA NISAM UZIVAO U OVAKVOJ IGRI KOJA JE DELO OBRADOVICA..SVAKA CAST..IDEMO DALJE

Reply
Dragan окт 12, 2020 at 03:07

Nema onog tvog „ljubimca“Delije NS da ti kontrira.. !?

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 12, 2020 at 13:20

pa verovatno uzeo dozu opijata i miran je..al ne zameram ja neznalicama i balavurdiji..ja sam uvek za kad je dobro pohvaliti kad ne valja kritikovati i ja tu ne vidim nista lose..a ne odigramo 5 tekmi u fudbalu i mucimo se i mi sad treba to da hvalimo,da se divimo a realnost je dijametralno suprotna..al brate bitno je da mi volimo nasu ZVEZDU

Reply

Leave a Comment