Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава : Цедевита – Црвена звезда

Иако се то на основу тренутног пласмана не може закључити, сигурно је да ће публика у дворани „Сутинска врела“ у Зaгребу имати прилику да одгледа мали дерби између домаће Цедевите и Црвене звезде у заосталој утакмици 17.кола регионалне АБА лиге.

Након очајног старта, кошаркаши Звезде у 2012. године играју као препорођени. У првих пет мечева у новој години, београдски клуб забележио је четири победе и дискутабилан пораз у последњим секундама меча у Љубљани и свакако наговестио боље дане и борбу за добар пласман у преосталих осам мечева. Звезда сада има скор 7-11.

Цедевита, са друге стране од самог старта игра одлично, константно добро и налази се на другој позицији иза неприкосновеног Макабија, са скором 14-4.

Што се тиче статистике и индивидуалног учинка, оба тима имају неколико кошаркаша који се истичу ове сезоне.

Занимљиво, Цедевита је тим који у просеку постиже 84,56 поена по мечу и у овом сегменту бољи од Загрепчана је само Макаби. Хрвати су и најбољи шутери за два(60,41%) и три поена(40,63%) у лиги. Имају и добар проценат реализације слободних бацања(70,7%). На самом зачељу су по броју офанзивних скокова и претрпљених фаулова.

Што се појединаца тиче, издвајају се имена Дрејпера, Смодиша, Марка Цара… Наиме, Смодиш и Цар се налазе међу прва три тројкаша лиге, са нешто мање од 54, односно 49 процената реализације. Дрејпер је са нешто мање од четири асистенције седми асистент лиге. Овај момак је и шести крадљивац лиге, али се налази и на седмом месту по броју изгубљених лопти. Кристофер Овенс је десети блокер АБА лиге.

Са друге стране, статистика каже да противници Црвене звезде праве највише фаулова, па играчи нашег тима претрпе 25 прекршаја противничке екипе у просеку. Исто тако, наш тим је у врху и по броју начињених прекршаја, са нешто више од 25 по мечу, колико има и Цедевита, па ће бити занимљиво гледати дуел екипа које играју јако чврсто и оштро у фази одбране. Звезда има и најмање изгубљених лопти у лиги, а у самом је врху по броју постигнутих поена, са нешто више од 80 по мечу.

Вреди поменути и индивидуални учинак неких играча. То су у првом реду презимењаци, Бојан и Петар Поповић, као и Филип Човић и Андреја Милутиновић. Снажни центар је пети скакач лиге, са нешто мање од пет скокова по мечу. Са нешто мање од четири асистенције, Човић и Поповић заузимају осмо и девето место на листи најбољих асистената, с тим што Филип има три асистенције више. На крају, треба поменути и Андреју Милутиновића, који игра све боље и десети је тројкаш лиге.

Сигурно је да улогу фаворита треба препустити домаћима, али исто тако, након последњих партија Звезде треба гајити наду да наш тим може до повољног резултата на врућем гостовању. Да могу да играју са фаворизованим противником, Звезда је доказала јесенас у Београду, када је у финишу Цедевита однела победу 91:90.

Меч се игра у среду у Загребу, са почетком од 20 часова.

 

Тема на МЦЗ форуму

Повезане вести

5 comments

DSDS феб 7, 2012 at 17:10

Једва чекам овај меч !

Reply
Luka феб 7, 2012 at 15:10

Mislim da si slučajno izostavio Krisa Vorena 🙂

Reply
Neco- Peco феб 7, 2012 at 14:38

rad i samo rad a rezultati i titule ce doci same od sebe! Brzopletost ce nas kostati a sistem nam nece donijeti titulu nego titule!

Reply
delija86 феб 7, 2012 at 14:29

Sta god da bude posle svega ja sam ponosan na vas 🙂

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) феб 7, 2012 at 14:14

Idemo Zvezda^le!Cepaj Kari Pesicu samo kako ti znas i umes.Titulu,titulu hocemo Kari tituluuuu.

Reply

Leave a Comment