Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Никад млађа Звезда у Европи

Ово је за Црвену звезду четврто европско учешће у низу, а оно што је специфично за сезону 2020/21 и избранике Дејана Станковића који ће бити део Лиге Европе, то је да се ради о најмлађем тиму црвено-белих у односу на претходне такмичарске године.

Овосезонски просек година нашег тима је 25,1. Најстарији у екипи је Милан Борјан који ће 23. октобра прославити 33. рођендан, док је годину дана од њега млађи, још један Звездин голман – Зоран Поповић. Најмлађи у екипи је Марко Лазетић, нападач рођен 2004. године, а осим њега регистрована су још два омладинца, седамнаестогодишњаци Марко Ћопић и Матеја Бачанин. Уз то, Црвена звезда има још шесторицу фудбалера који имају мање од 21 године и који се уклапају у правило Суперлиге о „бонус“ играчима, то су – Вељко Николић, Његош Петровић, Жељко Гаврић, Никола Крстовић, Страхиња Ераковић и Андрија Радуловић.

Тим који је Владан Милојевић предводио прошле године у Лиги шампиона је имао просек година 26,6. Он је тада регистровао укупно 23 фудбалера, а најмлађи су били Александар Станковић, голман рођен 1998. године и Његош Петровић, који ће ове сезоне под командом Дејана Станковића бити „најикуснији међу најмлађима“, с обзиром да је забележио 300 минута прошле године у најелитнијем европском такмичењу. Најстарији је био шпански интернационалац Хозе Кањас, фудбалер рођен 1987. године.

Просек година у првој сезони Лиге шампиона после дужег времена био је 25,7. Милојевић је у сезони 2017/18 пријавио укупно 28 фудбалера, а најстарији је тада био тридесетшестогодишни чувар мреже Немања Супић. Најмлађи је био тројац тадашњих омладинаца – Алекса Терзић, Дејан Јовељић и Страхиња Ераковић.

У сезони 2017/18 просек година био је 25,5, а тада је осим Супића, у екипи био и тридесетпетогодишњи Душан Анђелковић. Најмлађи лиценцирани фудбалери били су Урош Рачић, Лука Аџић, Лука Илић и Дејан Јовељић.

The post Никад млађа Звезда у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment