Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Стонотенисерке и стонотенисери спремни за нове успехе

Претходна сезона у српском стонотениском спорту окончана је на начин на који је окончана и сигурно ће остати у аналима уписана као велика срамота некада трофејног српског спорта. О дешавањима које су обележиле финиш мушке Супер лиге Србије за сезону 2019/20 у више наврата смо информисали спортску јавност, а и сам црвено-бели стонотениски клуб је то учинио путем саопштења.

Након дуге паузе наредног викенда (субота 24. и недеља 25. октобар) стартују суперлигашка и прволигашка стонотениска такмичења у конкуренцији дама и мушкараца за сезону 2020/21. Услед добро познате здравствене ситуације Стонотениски савез Србије је донео, морамо истаћи, оправдану одлуку па ће се први део лигашког такмичења одржати по турнирском систему где ће 11 првенствених кола бити смештено у три викенда по један у октобру, новембру и децембру месецу, а остаје нада да ће ситуација са вирусом COVID-19 до почетка пролећне сезоне бити знатно повољнија и да ће почетком 2021. године такмичење моћи да се врати на уобичајени облик и ритам.

СТК Црвена звезда у сезони 2020/21 уз ТСЦ из Бачке Тополе једини је клуб чије ће обе екипе и женска и мушка да се такмиче у елитном рангу српског стоног тениса – Супер лиги и сам тај податак представља велики успех. Оба црвено-бела састава су током летње паузе претрпела одређене промене у саставима екипа, с`тим да се мора истаћи да су у мушкој екипи промене биле израженије, али свакако тренери Слободан Тасковић и Иван Такач располажу ростерима који могу да одговоре на амбиције клуба.

– Женска екипа СТК Црвена звезда:

Након годину дана паузе наше девојке су се вратиле у елиту. Претходне сезоне кроз прволигашки караван обезбедиле су пласман у Супер лигу, али је сезона искоришћена и за промоцију младих играчица па је тако Миња Владимиров показала кроз прволигашки караван да велики таленат претаче у квалитет и да ће у будућности бити не само велика звезда Црвене звезде већ и српског женског стоног тениса.
Када је реч о саставу екипе и ове сезоне њега ће чинити капитенка Неда Кандић и Марија Стајић од којих ће се свакако највише и очекивати. Ту је и већ помињана Миња Владимиров од које се може очекивати да играчки „експлодира“ у наредној сезони, а екипи је прикључена млада Лаура Катарина Михајлов која такође представља будућност клуба. За разлику од претходне сезоне у саставу више није Вера Пејчић која ће у новој сезони наступати за екипу СТК Панчево.
У новој сезони од црвено-белих дама се не може очекивати борба за врх табеле и трофеј, али како нам је у самом клубу речено очекује се да екипа буде позиционирана у средини суперлигашког каравана и да се улагањем у младе играчице ствара тим који ће у годинама пред нама напасти и сам врх женског српског стоног тениса.

– Распоред мечева:
1. коло: Домбош (Мали Иђош) – Црвена звезда
2. коло: Црвена звезда – Јосип Колумбо (Ниш)
3. коло: НС 2011 (Нови Сад) – Црвена звезда
4. коло: Црвена звезда – Нови Сад (Нови Сад)
5. коло: Чока (Чока) – Црвена звезда
6. коло: Сента (Сента) – Црвена звезда
7. коло: Црвена звезда – ТСЦ (Бачка Топола)
8. коло: Униреа (Уздин) – Црвена звезда
9. коло: Црвена звезда – Флип (Нови Сад)
10. коло: Вршац (Вршац) – Црвена звезда
11. коло: Црвена звезда – Панонија (Нови Сад)

– Мушка екипа СТК Црвена звезда:

Претходне сезоне црвено-бели су на волшебан начин остали без шампионске титуле, тј. отето им је право да се у финалном дуелу директно боре за пехар против зрењанинског Баната којем је касније руководство СТСС-а „поклонило“ шампионске ловорике. Како нам је речено у клубу, у нову сезону црвено-бели стонотенисери улазе са жељом да исправе неправду и стигну до 10. шампионске титуле у историји клуба чиме би пришили прву златну звездицу изнад клупског грба. Томе у прилог иде и податак да је екипа значајно појачана двојицом искусних интернационалаца, као и једним српским репрезентативцем. Нови чланови црвено-белог тима су репрезентативац Бахреина Мохамед Абас који је пре пар сезона носио и дрес зрењанинског Баната, као и репрезентативац Словеније Бојан Токић који је интернационалну каријеру градио у Француској, Италији и Немачкој, а био је и учесних Олимписјких игара 2008, 2012. и 2016. године. Поред наведених интернационалаца клуб је појачао и српски репрезентативац Жолт Пете који већ зна како се освајају трофеји пошто је стизао до шампионских пехара у Мађарској и Аустрији, а заједно са нашим капитеном Марком Јевтовићем представљаће Србију на Олимпијским играма у Токију које би требале да се одрже наредног лета.
Поред капитена Јевтовића и новопридошлих Абаса, Токића и Петеа, за Црвену звезду ће у предстојећој сезони наступати и прошлосезонски чланови екипе Никола Стругаревић и Владимир Радоњић.
Потпуно је јасно да оваква имена гарантују добре резултате и да се са правом од наше мушке екипе може очекивати поход на титулу у сезони 2020/21.

– Распоред мечева:
1. коло: Темерин (Темерин) – Црвена звезда
2. коло: Црвена звезда – Ада (Ада)
3. коло: Спартак Инфостуд (Суботица) – Црвена звезда
4. коло: Црвена звезда – Стенес (Зрењанин)
5. коло: Банат (Зрењанин) – Црвена звезда
6. коло: Раднички (Нови Сад) – Црвена звезда
7. коло: Црвена звезда – Железничар (Ниш)
8. коло: Таурунум (Земун) – Црвена звезда
9. коло: Црвена звезда – Партизан (Београд)
10. коло: Пожаревац (Пожаревац) – Црвена звезда
11. коло: Црвена звезда – ТСЦ (Бачка Топола)

Као што мо на почетку нагласили први део шампионата одиграће се по турнирком систему и то по следећем распореду:
Мечеви 1, 2, 3. и 4. кола Супер лиге за мушкарце играју се у Зрењанину 24. и 25. октобра;
Мечеви 1, 2, 3. и 4. кола Супер лиге за жене играју се у Новом Саду 24. и 25. октобра;
Мечеви 5, 6, 7. и 8. кола Супер лиге за жене и Супер лиге за мушкарце играју се у Бечеју 21. и 22. новембра;
Мечеви 7, 8. и 9. кола Супер лиге за мушкарце играју се у Зрењанину 5. и 6. децембра;
Мечеви 7, 8. и 9. кола Супер лиге за жене играју се у Бечеју 5. и 6. децембра.

Свим црвено-белим стонотенисеркама и стонотенисерима портал „mojacrvenazvezda.net“ жели пуно среће у предстојећем шампионату и да остваре све зацртане амбиције.

Повезане вести

Leave a Comment