Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

Човић: „Рачунима управљају лица која нису овлашћена“

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић говорио је о актуелној ситуацији у АБА, али и Евролиги. Недавно је доста приче било и о рачуну регионалног такмичења, који је био блокиран од стране првог човека АБА лиге.

У четвртак су подгоричке “Вијести” пренеле да је председник Будућности Драган Бокан заједно са још 11 клубова одблокирао рачун.

– „Имамо правно обликовану лигу онако како треба. Рачуне АБА лиге које пуни Србија ситним парама, два милиона евра годишње или по сезони, управљају неке госпође Долорес, уз сво уважавање. Управљају лица која нису овлашћена. О томе како су трошене паре ћемо тек разговарати. Што се тиче наставка АБА лиге, сви смо за наставак, али да видимо то са короном…“ – рекао је Човић у емисији “Фокус” на ТВ Б92.

Човић сматра да није реално да Евролига направи “мехур” по узору на НБА лигу.

– „Мислим да није реално, то је било могуће у НБА. Тамо имате тимове из једне државе, само један тим није. НБА има толико пара да може да направи такав присутп. Евролига нема толико пара. НБА има простор да то направи. Евролига ће наставити такмичење, мислим да ће бити склоњена ова мера да тимови губе 20:0. То је безвезе, па ћемо видети докле ћемо доћи. Сви смо опредељени да играмо, као и у АБА лиги“ – истакао је он и додао:

– „Када је заустављена АБА лига у марту, ја сам рекао не да имамо проблем да наставимо сезону 2019/20 него ћемо да имамо проблем да поченмо 2020/21. Тада су стручњаци поједини који седе у АБА лиги исмејавали са тим стварима, а сада их нигде нема.“

Повезане вести

Leave a Comment