Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Митић пробудио кадете

Победом је на клупи наших бисера дебитовао Никола Митић, с обзиром да је у оквиру 14. кола Кадетске лиге Србије, Црвена звезда савладала Интернационал резултатом 6:1. Два пута је из слободог ударца погодио Јован Мијатовић, а у стрелце су се уписали и Алексеј Вукичевић, Матеја Радоњић, Јован Шљивић и Мирко Николашевић.

Црвена звезда – Интернационал 6:1 (3:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Мијатовић у 8. и 59, Вукичевић у 39, Радоњић у 40, Шљивић у 47. и Николашевић у 80. минуту за Црвену звезду, а Крстић у 46. минуту за Интернационал .

Црвена звезда: Маринковић, Митић, Лековић (од 46. Стојсављевић), Вукичевић, Марић, Лечић (од 72. Видојевић), Радоњић, Шљивић, Мијатовић (од 74. Лолић), Николашевић, Ракић (од 63. Бубањ).

Интернационал: Зорнић, Пајковић, Станар, Николић (од 65. Васиљевић), Смољан, Крстић, Ђукић, Кумрић, Грбић, Видовић, Угриновић (од 44. Муса).

Серију голова на данашњем мечу отворио је Јован Мијатовић у осмом минуту. Извео је слободан ударац са двадесетак метара и прецизно погодио голманов угао. Мало је фалило да Николашевић искористи непажњу Зорнића и одузме му лопту, али је голман Интернационала у 17. минуту ипак успео да је испуца и спречи нашег офанзивца да се упише у стрелце. Два минута касније је и Ракић после дриблинга у казненом простору шутирао, али у чувара мреже гостију.

Предност је удвостручена у 39. минуту, а дефанзивац Алексеј Вукичевић је показао да му није страно ни да погађа. После гужве у шеснаестерцу, Радоњић је несебично упослио Вукичевића, а он је матирао Зорнића. Ипак, само минут касније, уписао се у стрелце и Матеја Радоњић. Ракић је био тај који је одузео лопту дефанзивцима Интернационала и проиграо Радоњића који феноменалним ударцем са ивице казненог простора постиже првенац у дресу Црвене звезде.

Гости су смањили у уводним тренуцима другог полувремена преко капитена Крстића који је прецизно шутирао са дистанце. Ипак, само минут касније, узвратили су црвено-бели. После гужве у шеснаестерцу и неколико покушаја наших бисера, Јован Шљивић је био тај који је спровео лопту у мрежу.

Погодио је Мијатовић из слободњака и у 59. минуту. Шутирао је са ивице казненог простора, али овог пута испод живог зида, и поново се уписао у стрелце. Могао је Бубањ пет минута касније такође да погоди, али Зорнић је успео да интервенише. Ипак, коначан резултат постављен је у 80. минуту. Бубањ је изашао пред Зорнића, али је одлучио да буде несебичан, те је упослио Николашевића који је погодио празну мрежу.

The post Митић пробудио кадете appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment