Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Млађе селекције КК Црвена звезда отварају сезону овог викенда

Утакмицом против новосадске екипе „Стар“ овог викенда за кошаркаше Црвене звезде мтс почиње јуниорска Триглав лига Србије. Меч се игра у суботу од 15 часова.

Кадетски погон нашег клуба такође са екипом „Стар“ започиње такмичење у Рода кадетској лиги Србије утакмицом која стартује у недељу од 14 часова у дворани „Баскет сити“.

Све млађе селекције КК Црвена звезда мтс (пионирска, кадетска и јуниорска) обезбедиле су на квалификационим турнирима претходних недеља пласман у јединствене лиге.

Након пионира који су то право изборили први, претходног викенда то су урадили и пионири и јуниор.

Јуниорски састав Црвене звезде као убедљиво најмлађи на турниру (играчи 2003 и махом 2004.годиште), што ни не чуди имајући у виду клупску политику да за јуниорску селекцију увек наступају млађи играчи који ће се калити кроз утакмице са старијм ривалима.

Тако су боје црвено-белих на овом турниру бранили играчи 2003, 2004. и чак 2005. годишта. Један од разлога такве политике је свакако прилагођавање Евролиги где адидас Неxт генератион турнир играју играчи 2003. и млађи. Излазно годиште у такмичењима у Србији је 2002, а ти играчи нису наступали за Црвену звезду на овом турниру.

Свакако, изабраници тренера Милоша Обреновића су успели да остваре примаран циљ и са две победе остваре пласман у Јединствену јуниорску лигу Србије. У 1. колу Црвена звезда је била веома убедљива, савладала је Визуру резултатом 83:41. Михаил Наумоски је у том мечу постигао 20 поена, а пратио га је Никола Шарановић са 17. У 2. колу Партизан Нис је савладао црвено-беле резултатом 81-60, а у редовима Звезде истакли су се Филип Бранковић са 17 поена и Огњен Матовић који је постигао 15 кошева. Треће коло, вредно пласмана у Јединствену јуниорску лигу носило је сусрет са екипом Слодеса. Млади састав црвено-белих изнео је притисак и славио резултатом 61-54, пре свега захваљујући одличној игри у одбрани. Најбољи у саставу Црвене звезде били су Огњен Вукаш који је постигао 21 поен, а Никола Шарановић је додао 14.

The post Млађе селекције КК Црвена звезда отварају сезону овог викенда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment