Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеКошаркаНајновијеРегионална лига

Обрадовић и Симоновић пред дуел са Морнаром

КК Црвена звезда мтс дочекује Морнар из Бара у дербију 3. кола АБА ј.т.д. лиге. Утакмица у дворани „Александар Николић“ на програм је у недељу, 18. октобра од 20 часова.

Очекује се да у тиму буду новајлије Тејлор Рочести и Емануел Тери.

Тренер црвено-белих Саша Обрадовић похвално се изразио о противнику и нагласио да његови изабраници морају да пруже максимум ако желе до победе.

– „Врло незгодна и одлична екипа, која зна да игра и одлично је вођена са клупе од стране тренера Павићевића. Врло захтеван противник, биће нам потреба добра концентрација и енергија да победимо. Овај меч носи епитет дербија, а екипа Морнара показала је са правом зашто има велике амбиције ове сезоне. У топ 4 екипе су сигурно имају квалитет на свакој позицији. Пулен игра изванредно и велика је претња у сваком тренутку може да постигне поене. Ајзеа Вајтхед кога сам и ја тренирао, види се напредак и већа зрелост у његовој игри са годинама. Дерик Нидам годинама је ту играчл који зна и разме игру. Ту је и Кени Гебријел који је годинама играо Евролигу. Не смемо да заборавимо и Луковића који је претња из рекета, па одлични шутери Врањеш и Јеремић. Добро су избалансирани, и зато ћемо морати да одиграмо добру утакмицу како би дошли до победе, рекао је Обрадовић, а пренео клупски сајт.“

Искусни Марко Симоновић је такође пун хвале за тим и стручни штаб Морнара.

– „Очекује нас јако тешка утакмица против одличног противника. Расту из године у годину и достигли су сада сјајан ниво. Одлично познајем браћу Павићевић који годинама воде и подижу тај клуб и заиста им честитам на ономе што су направили са тим клубом и на који ниво су га подигли. Морамо да будемо максимални, имају одличну екипу и одличног тренера. Сваку грешку кажњавају и пошто су одлични нападачи могу да их кажњавају серијом поена. Спремни су за трчање и транзицију од 40 минута. Јасно је да је наша одбрана много важна да их избацимо из комфорне зоне, али то можемо само ако будемо били „ у фокусу“ и сконцентрисани свих 40 минута утакмице“, додао је Марко Симоновић.

Повезане вести

Leave a Comment