Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Први тријумф рукометашица, Тамара Јелић одбранила победу!

Изабранице Весне Бојковић савладале су екипу Топличанина на Бањици 31:30 (16:16) у оквиру 2.кола Супер Б лиге за жене. У неизвесној завршници бриљирала Тамара Јелић.

Велика борба и велико срце Звездиних девојака награђени су у другом мечу друголигашког каравана. Захваљујући серији Јелене Кострешевић, црвено-беле су прве дошле до предности (8:5, 10.минут), али је истом мером на другој страни узвратила Оља Николић, да би Марија Станојевић у 26.минуту донела изједначење, које је било на снази и на крају првог полувремена након голова капитена на обе стране, наше Јоване Ристић и Јоване Јовановић – 16:16.

У наставку су гошће дошле до вођства које је највише износило два гола разлике и које су контролисале до 45.минута када поново на сцену ступа Јована Ристић. Прво је изборила ударац са седам метара, који је у гол претворила Анђела Гуџић, да би затим „пробила“ одбрану противника и погодила за 25:24. Велику енергију и самопоуздање екипи је уносила интервенцијама Тамара Јелић. Уследио је период игре гол за гол, да би Звезда преко Гуџићеве и Јане Момчиловић са крила дошла до плус 2 у 52.минуту, (29:27). Данијела Кричак је смањила, а гошће имале прилику да поново преокрену резултат у финишу, међутим, није се могло поред Тамаре Јелић. Пресекла је битну лопту за контранапад, затим је два пута била успешнија од противница и сачувала Звездино вођство, које су Ивана Протић на одлично додавање Хелене Инђић и Анђела Гуџић повећале на круцијалних 31:28.

Није ту био крај, успела је Гергана Грозданова да постигне два гола и унесе неизвесност. Звезда је имала прилике да раније преломи меч, али лопта није хтела у гол. Са друге стране, Тамара Јелић је зачарала мрежу, прво је на уласку у последњи минут одбранила покушај са крила Јовани Јовановић, да би затим након тајм-аута екипа Топличанина имала 10 секунди за последњи напад. Лопту је добила Кристина Стоиљковић на линији, али је Јелићева одбранила и њен покушај и Звездину победу – 31:30, чиме је заслужено понела епитет играчице утакмице.

До прве победе Звезду су водиле Анђела Гуџић са 8 голова, по 7 су постигле Јована Ристић и Јелена Кострешевић.

У наредном колу, Весна Бојковић и њене играчице у малом градском дербију гостоваће екипи ОРК Београд.

2.коло, Супер Б лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТОПЛИЧАНИН 31:30 (16:16)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Без гледалаца. Судије: Дејан Марковић и Борко Бошков (Врбас). Искључења: Црвена звезда 2, Топличанин 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 4 (4), Топличанин 3 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јовановић 1, Јездић, Шашић, Петковић 1, Момчиловић 1, Ристић 7(1), Ђурковић 2, Ћорић, Јелић, Инђић 4(1), Ердељановић, Гуџић 8(2), Кострешевић 7, Андрић, Протић 1. Тренер: Весна Бојковић

ТОПЛИЧАНИН: Драшковић, Митровић 1, Николић 8(3), Здравковић, Грозданова 9, Кричак 4, Ђокић, Јовановић 5, Димитријевић, Стоиљковић 2, Стојов, Станојевић 1, Ловић-Хаџић, . Тренер: Иван Петровић

The post Први тријумф рукометашица, Тамара Јелић одбранила победу! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment