Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиНајновијеСпортско ДруштвоФудбал

Саопштење СД Црвена звезда

Спортско друштво Црвена звезда жели да стане у одбрану капитена свог фудбалског клуба Милана Борјана. Црвено-бела спортска породица је згрожена начином на који појединци из ФК Партизан користе дерби за најприземније и вулгарније личне обрачуне у којима не презају од злоупотребе деце.

Такве ситуације не треба да прећути нико, а нарочито јавност и медији. Ми у СД Црвена звезда то свакако не желимо и нећемо, јер се таквим стварима мора одмах стати на пут и не дозволити да постану легитимне. То су вредности нашег друштва и сваки појединац, ма за кога он навијао треба да их брани.

Наше ривалство са Партизаном је увек било спортско. Све размирице које се десе или дешавају трудили смо се да решимо на терену. Ако то није било могуће онда у границама спорта. Ово што сада ради потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић се никада није дешавало у 75 година дугој историји нашег ривалства. Никада деца нису служила за решавање размирица и морамо их сачувати да се то убудуће не понавља.

Партизан је увек био клуб који је држао до основних принципа, од чега у фудбалском клубу очигледно желе да одустану и направе преседан после ког нема повратка. Због тога позивамо вечитог ривала да не дозволи себи такву деградацију која је првенствено погрешна са становишта моралних вредности друштва већ може потенцијално да уништи спорт и фудбал у нашој земљи. Вратимо се здравом ривалству, осудимо и одстранимо такве људе из наших спортских друштава и не треба да дозволимо да се то икада понови. Овај апел се посебно односи и на Правни факултет који је оваквим иступима деградиран до крајњих граница.

Упућујемо поруке подршке Милану Борјану и његовој породици од свих чланова Спортског друштва Црвена звезда и надамо се да ће успети да превазиђу ову тешку ситуацију.

У име СД Црвена звезда,

генерални секретар
Игор Милојевић

The post Саопштење СД Црвена звезда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment