Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Звездине девојке максималним резултатом до четвртфинала Купа Србије

Сениорке Црвене звезде су се пласирале у четвртфинале Купа Србије победом над прволигашем, екипом Омладинца из Нових Бановаца. Резултат овог сусрета је био 3:0 (25:16, 25:17, 29:27).

Стартна шесторка Црвене звезде у првом сету је била: Симић-Таубнер, Милуновић-Цветковић и Делић-Родић. Течна је била игра девојака у црвено белим дресовима. Млади либеро Кристина Станковић се истицала сигурним пријемом и добрим одбранама, што је дало стабилност игри Црвене звезде и могућност Симићевој за разноврсну игру. При резултату 19:14 за наше девојке Владисављев је увео Ању Ашоњу која је заменила Тару Таубнер. Тачку на први сет је ставила Исидора Родић ас сервисом.

Други сет је настављен са истом поставом. Ни овај сет није донео резултатско узбуђење, али је Црвена звезда поново показала квалитет и чврсту игру. Исидора Родић је доминирала у нападу и блоку, а истакла се и снажним и прецизним смеч сервисом. У стопу је пратила и Јелена Делић, стандардно одлична блокерка. На 12:8 у игру су ушле Врцељ и Ашоња уместо Симић и Таубнер, а на 22:15 шансу је добила и млада Јана Јовановић на месту блокера. И овај сет Црвена звезда убедљиво добија са 25:17.

У трећем сету иста шесторка, са Јаном Јовановић уместо Јелене Делић. Играчице Омладинца су заиграле ангажовано и искористиле успаваност наших играчица, као и неколико судијских грешака. На 11:10 Владисављев је увео Сајићеву уместо Цветковићеве на позицију примача. Вођена је борба за превласт, а на 16:18 Цветковић се враћа у игру. Асом Јелене Делић Црвена звезда коначно прелази у вођство на 23:22. На крају је Звезда успела да сломи отпор борбених бановчанки и забележи максималну победу.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде је била Исидора Родић са 16 поена, док је у екипи Омладинца највише поена освојила Уна Вајагић (21) .

У утакмици 7. кола Суперлиге, 24.10. у 19,00, Црвена звезда гостује екипи Срема из Сремске Митровице.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОМЛАДИНАЦ 3:0 (25:16, 25:17, 29:27)

Нови Бановци, дворана: Митровачка гимназија. Судије: Александра Баланџић и Станковић Марко

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 10, Цветковић Т. 7, Јовановић Ј. 1, Родић И. 16, Станковић К. (либеро), Сајић Н., Милуновић М. 7, Ашоња А. 4, Делић Ј. 10, Симић Ј. 2, Врцељ Т. 1 Нису играле: Вукомановић К. (либеро), Ђорђевић М. и Вучићевић С. Тренер: Александар Владисављев

ОМЛАДИНАЦ: Вајагић У. 21, Шућуровић И. 4, Лакићевић М. 2, Пунишић Ј. (либеро), Милинковић Н. 8, Симеуновић Т. 3, Тепавац М., Маринковић С. 2, Божић А. 1 Нису играле: Кесер М. (либеро), Зеленовић Ј. и Кукило А. Тренер: Владимир Каприш

The post Звездине девојке максималним резултатом до четвртфинала Купа Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment