Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Капитална победа Црвене звезде мтс против ЦСКА!

Кошаркаши Црвене звезде победили су ЦСКА у петом колу Евролиге резултатом 86-84 (18-20, 17-23, 11-8, 27-22, 13-11), чиме су стигли до тријумфа над “Армејцима” после пет пораза од последњег шампиона Евролиге.

Црвено-бели су на учинку од две победе у четири меча, а у фантастичној и драматичној утакмици сјајни амерички бек Џордан Лојд убацио је чак 31 поен, укључујући и полагање за победу у претпоследњем нападу продужетка, али цео тим својим епизодама и доприносом носи епитет јунака ове победе, тек друге над руским великаном.

У изузетно драматичној завршници Дуоп Рит је блокирао Мајка Џејмса за коначних 86-84, иако су црвено-бели имали победу на дохват руке у последњем нападу регуларних 40 минута, али је вечерас бриљантни Лојд промашио тешку тројку.

Ипак, у овој изузетно тешкој утакмици црвено-бели су показали од каквог су материјала, јер су успели да преброде превелики респект над ривалом у првом полувремену, па онда и заостатак од 37-51 и на крају стигли до великих бодова.

Саша Обрадовић је при највећем минусу Црвене звезде затражио тајм-аут, подигао тон, а екипа је реаговала бољом одбраном и много већом енергијом, која је вратила црвено-беле у меч и пре завршнице.

Марко Јагодић-Куриџа почео је да убацује поене, Тери је донео додатну енергију и поентирао на свој карактеристичан начин закуцавањима, док је Лазић поново уносио додатну сигурост екипи пожртвовањем и огромном борбеношћу.

Не сме никако да се заборави и учинак Дејана Давидовца који је спојио брзих пет поена и донео преокрет (71-70) пре драматичне завршнице.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рочести 2 (5ас), Хол 6 (6ас 3укл), Волден 12, Лојд 31 (6ск), Давидовац 5, Лазић 2, Рит 7, Добрић, Симоновић, Јагодић Куриџа 11, Кузмић, Тери 10. Тренер: Саша Обрадовић.

ЦСКА: Хоменко, Џејмс 9 (8ас), Хилијард 2, Ухов 2, Хекет 28 (5ск), Антонов, Фохтман 9 (5ск), Клајбурн 18, Шенгелија 8, Умрихин, Милутинов 2, Курбанов 5. Тренер: Димитрис Итудис.

У наредном колу црвено-бели играју против екипе Химкија у Москви, а пре тога очекују их обавезе у АБА лиги и меч са Мегом (недеља 12 часова).

The post Капитална победа Црвене звезде мтс против ЦСКА! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

8 comments

MILOS RANKOVIC окт 23, 2020 at 13:30

MISLIM DA NOVAC KOJI DOLAZI U FK TREBA DA SE USMERI U KK,OVI MOMCI SA SJAJNIM TRENERIMA RADE PERFEKTAN POSAO,KAD KAZES STRANAC ONDA ON TREBA DA RESAVA MECEVE ZA TO SU I DOVEDENI,U FK ONI SU NAJGORI,U KK SU NAJBOLJI,MISLIM KAD DODJE O BRAJANT DA KUZMICA TREBA POSLATI U FMP NIJE ON VISE ZA OVAJ NIVO IGRE,STETA ZA RITA DA IGRA ODBRANU KAO NAPAD BIO BI VEC U NBA,MORA SE RADITI SA NJIM,ONO STO JE COVIC REKAO NAPADAMO F4 NIJE NEREALNO,ALI TOP 8 JE DOSTIZNO SIGURNO,SAMO GAZITE

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 23, 2020 at 17:21

apsolutno se slazem..ovo sa fudbalom nema veze s mozgom..dovodili propalitete koje niko nije hteo a terza se ugradjuvao u transfere..pa to svaki navijač zna da ozbiljan igrac neće da dodje da se deli ugovor sa direktorom..i onda dovede kataia i zamaze oci..ovo sa basketom mislim da je sada jako ozbiljna prica i njima treba podrška jel je zasluzuju..pa zar da pruzam pomoć nikolicu,benu,spiridonovicu,petrovicu,vukanovicu itd..pa to je utopija i gubljenje vremena i zdravlja..kakav je takav je je ali bez Čovica mislim da bi igrali sada aba2..budimo realni..jeste vukao pogresne poteze to je normalno ali nije na stetu zvezde vec da prodjemo sto jeftinije

Reply
Nenad Popovic окт 24, 2020 at 00:38

Nije mi jasno ko to lupa minuse i zasto. Pa ovde smo svi nasi, ili mi se cini…

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 24, 2020 at 14:28

ma ne obraćaj paznju na minuse..to su isfrustriani balavci koji se ne razumeju u sport osim flase u vutre..pa zamislim kad daju minus na komentar:fenomenalna pobeda i sve pohvale..znači to samo bolesnik moze da daje minus..a ja najvise volim kad mi daju minuse jel znam da sam bio u pravu..ziv bio brate..vazno je da volimo nasu zvezdu

Reply
Nenad Popovic окт 24, 2020 at 00:35

Brate Ranko, ja se cesto nakacim na tvoje misljenje, jer volis Zvezdu kao i ja i kao ovi dobri ljudi, koji pisu na ovom portalu. Apsolutno sva podrska nasim kosarkasima, jer momci to zasluzuju. I da su izgubili juce, opet bih isto kazao. Velika zelja, borbenost, sjajan trener, to je ono sto sam cekao zadnjih par godina i kolega je u pravu kada kaze, da i pored brojnih Covicevih gresaka, on ipak nekako pliva, za razliku od onih u fudbalu. Jedva cekam da zaigra i novi Amer. Gledao sam neke klipove, tip nije ni malo naivan i mislim da ce biti dobro pojacanje. Kuzmicu se treba zahvaliti, nazalost sve sto mu se desilo je ostavilo traga i bojim se da od njega nikad vise igrac biti nece. Dobric me brine, jer znam da je Sale imao jake planove sa njim, ali nesto tu nije kako treba, a Sale to najbolje zna. Nadam se da nije izgubljen i za ovu sezonu. Nadam se.. Veliki pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
Dragan окт 23, 2020 at 11:09

Fenomenalno. Sta drugo reći…

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 23, 2020 at 10:14

EKSPLODIRALA BI ARENA..E OVO TREBA DA SE GLEDA I NAGRADE KOSARKASI..FUDBAL JE NASA PROSLOST I SMEJURIJA

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 23, 2020 at 10:11

MA BRAVO BRE..SVAKA ČAST..OVO JE FENOMENALNO..KAPA DO ZEMLJE..VI STE POKAZALI KAKO SE NOSI DRES NASEG KLUBA

Reply

Leave a Comment