Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

СТК Црвена звезда – поход на прву златну звездицу

Предстојећег викенда стартује нова суперлигашка сезона у српском стоном тенису. Осетно појачана мушка екипа нашег стонотениског клуба креће у поход на нову десету шампионску титулу у историји клуба чиме би клуб пришио и прву златну звездицу изнад грба, док црвено-беле девојке након годину дана проведених у прволигашкој конкуренцији крећу у нови изазов звани суперлигашко такмичење.
Нови почетак добра је прилика да се подсетимо славне историје црвено-белог клуба, као и оних играча који су проносили славу овог клуба…

Добро је познато да стони тенис у нашој земљи припада групи спортова са најславнијом традицијом, а СТК Црвена звезда припада групи најтрофејнијих клубова нашег Спортског друштва. Клуб је као секција основан 4. марта 1945. године. На челу стонотениске секције налазио се чувени кошаркаш и касније и један од најцењенијих кошаркашких радника Борислав Станковић, а члан екипе поред поменутог Боре Станковића био је и Војин Ђорђевић. Наредне 1946. године за председника секције избран је Драгољуб Милутиновић, а секција је 1. јуна 1948. године прерасла у клуб и добила новог председника Милана Радетића. До 31 маја 1951. године када је клуб изморен кризама првенствено материјалним престао да ради остали су упамћени сјајни наступи Радивоја Влаха, Борислава Станковића, Војина Ђорђевића, Нандора Рожеа, Милета Радетића и Милана Нешића. Мало је познато да је на самом почетку клупског рада постојала и постизала успехе женска екипа нашег клуба коју су чинили Милица Дунђерски, Александра Јосифовић, Вера Михајловић, Мира Јаношевић. Наш стони тенис развијао се у веома тешким условима стално оптерећен проблемима од недостатка сталне дворане за тренинге која је тек недавно решена када су црвено-бели стонотенисери добили своју дворану, свој кутак у оквиру стадиона „Рајко Митић“, па до материјалних тешкоћа због чега је комплетна женска екипа нашег клуба прешла у СТК Жељезничар док су чанови мушке екипе прелазили у СТК Милиционар, СТК Полет и друге стонотениске клубове.

Требало је да прође готово три деценије па да се у оквиру СД Црвена звезда поново успостави стонотениски клуб. На Оснивачкој Скупштини од 13 маја 1980. године прихваћена је жеља стонотенисера из СТК Пионир и донета одлука да пређу у Црвену звезду односно да се поново оживи стонотениски клуб. Ову иницијативу су посебно подржали Дејан Патаковић, Мики Белошевац, Драган Маринковић, Раде Копчалић и Владимир Јовановић који је уједно био и тренер. Од новог формирања клуба па до 1985. године за наш клуб се такмичила и женска екипа коју су чиниле Маја Павловић, Наташа Станковић, Снежана Гвоздић, Татјана Струњашевић и Александра Белишевић. Наташа Станковић је 1980 године постала првакиња Србије а одличне пласмане постизале су Снежана Гвоздић и Маја Павловић. Захваљујући ангажовању професионалног тренера Владимира Јушића наш клуб је тих година имао низ активности од рада пионирске школе до стварања врхунских асова.

Сезоне 1983/84 наш тим је постао вицешампион у јединственој лиги Србије (друга лига у старој Југославији) што је тада био велики успех. За екипу су наступали Борис Дамјановић, Дејан Рацков, Драган Копчалић, Иринел Далеа, Горан Коцић, Слободан Тасковић, Александар Стипановић и Љубиша Петровић.

Сезоне 1985/86 мушка јуниорска екипа нашег клуба у саставу Горан Коцић, Слободан Тасковић, Алексадар Стипановић и Љубиша Петровић освојила је прво место на екипном првенству Србије за јуниоре. Женска екипа нашег клуба је у марту 1985. године уступљена СТК Млади радник.

Мушка екипа нашег клуба у континуитету се такмичила у Српској, међурегионалној лиги, а од сезоне 1988/89 и у Првој савезној лиги односно данашњој Супер лиги. Почетком осамдесетих година за екипу су наступали Миодраг Вулетић, Владан Димитријевић, Чедомир Копчалић и Дејан Папић, а освајањем титуле у међурегионалној лиги 1988. године Црвена звезда је најзад стекла право такмичења у најјачем рангу, Првој савезној лиги. Овај значајан успех клубу донели су Дарко Роп, Љубомир Павасовић, Душан Кушић и Драган Копчалић. У овом периоду Звездин дрес носили су Мирчеа Маран и Зоран Калинић сигурно најбољи играч у историји Црвене звезде освајач титуле светског шампиона у дублу и носилац преко 15 медаља са светских и европских првенстава.

Прва титула шампиона Југославије освојена је сезоне 1992/93, а овај велики успех остварили су Зоран Калинић, Љубомир Павасовић, Игор Подносов, Бојан Веселиновић предвођени врсним тренером Владимиром Јушићем. Одласком Зорана Калинића у иностранство ослабљен је наш такмичарски кадар, али шампионска надања трају.

Шампиони Југославије 1992/93

У сезони 1993/94 за екипу су наступали Љубомир Павасовић, Игор Подносов, Бојан Веселиновић, Душан Кушић, Александар Митровић и Бојан Платанић када је освојено четврто место у Првој савезној лиги.

Сезоне 1994/95 такође је освојено 4. место у Првој савезној лиги, а за екипу су наступали Игор Подносов, Љубомир Павасовић, Бојан Веселиновић и Александар Митровић.

Сезоне 1995/96 освојено је треће место у Првој савезној лиги, а екипу су чинили Бојан Веселиновић, Горан Коцић, Љубомир Павасовић и интернационалац из Кине Веи Зонг. Те сезоне управа нашег клуба предвођена проф. др. Владетом Павасовићем и помогнута спонзором „СОКО ШТАРКОМ“ узима у закуп и адаптира свечану салу Основне школе „Милица Павловић“ (данас „Краљ Петар II Карађорђевић“).

Сезоне 1996/97 освојено је 4. место, а екипа је наступала у саставу Иштван Пољак, Љубомир Павасовић и Горан Коцић. Јуниорска екипа нашег клуба у овој сезони остварила је леп успех освајањем првог места на екипном првенству Србије и другог места на екипном првенству СР Југославије. Екипу су чинили Драган Клајић, Бранислав Ђан и Едвард Мајор. Те сезоне наш клуб учествује у купу „Ненси Еванс“ и улази међу 16 најбољих екипа Европе.

Сезона 1997/98 није била успешна за нашу сениорску екипу јер је мимо очекивања освојено тек 7. место, а екипу су чинили Љубомир Павасовић, Горан Коцић и два млада играча Драган Клајић и Борис Вукелић, али у јуниорској конкуренцији остварен је леп успех освајањем другог места на екипном првенству Југославије. Борис Вукелић као кадет осваја две медаље на Европском првенству за кадете у екипној конкуренцији сребро и у дублу са Милошевићем бронзу док у југословенским оквирима доминира у кадетској конкуренцији.

Од сезоне 1998/99 почиње најблиставији период нашег клуба. Он почиње доласком за тренера бившег играча нашег клуба Слободана Тасковића. Направљен је четворогодишњи план рада клуба са циљем освајања титуле шампиона државе у том периоду, затим формирање нове стонотениске школе клуба и јачање организације клуба. Окосница играчког кадра била је на најбољем јуниору државе Борису Вукелићу који је уз велики рад повео наш клуб ка стазама успеха.

Те прве сезоне 1998/99 године освојено је 3. место у Супер лиги иако је наша екипа била убедљиво најмлађа што је тада представљало велико изненађење, пошто су наш клуб сви видели као кандидата за испадање. Састав екипе чинили Борис Вукелић, Драган Клајић, Александар Јањић и једини сениор Љубомир Павасовић. У стонотениској школи нашег клуба у том периоду расте један велики шампион Марко Јевтовић тада дванаестогодишњак који ће касније постати Звездина звезда. Јуниорска екипа нашег клуба у саставу Борис Вукелић, Александар Јањић, Марко Јевтовић и Ненад Шарић супериорно владају у тој конкуренцији. Постају екипни прваци државе, а Борис Вукелић осваја друго место на појединачном првенству државе за јуниоре у синглу, 1. место дублу и 1. место на ТОП-12 за јуниоре док Александар Јањић осваја 3. место. Борис Вукелић те сезоне осваја на Европском првенству за јуниоре две бронзане медаље у екипној и дубл конкуренцији.

Следеће сезоне 1999/2000 у клуб прелазе Дејан Дујаковић и Владимир Марић који постаје и синоним клуба, играч за кога се вежу све будуће титуле клуба, играч који никада није изгубио важан екипни меч играјући за Црвену звезду. Већ се назире велики помак у подизању квалитета играча тако да те сезоне наш клуб осваја титулу вицешампиона државе иза тада неприкосновене Унирее за коју су играли Илија Лупулеску, Александар Каракашевић и Срђан Милићевић, значи комплетна сениорска репрезентација. Јуниорска екипа нашег клуба у саставу Борис Вукелић, Дејан Дујаковић, Марко Јевтовић и Ненад Шарић поново осваја титулу шампиона државе у екипној конкуренцији, Борис Вукелић и даље држи примат код јуниора осваја титулу првака државе у појединачној и дубл конкуренцији као и назив победника ТОП-12 док Дејан Дујаковић заузима 4. место. Марко Јевтовић иако млађи кадет побеђује на турниру ТОП 12 у конкуренцији старијих кадета и тиме полако наговештава своје велике могућности. На Европском првенству за кадете Марко Јевтовић осваја бронзану медаљу у екипној конкуренцији.

Владимир Марић

Следећа сезона 2000/01 је сезона највећег успеха у историји нашег клуба. У клуб прелазе браћа Золтан и Жолт Пете из Темерина. СТК Црвена звезда осваја све могуће ТИТУЛЕ које постоје у стонотениском спорту што до данас није успело нити једном клубу у историји стонотениског спорта и у старој и у новој Југославији, тј. Србији и тиме поставља својеврстан рекорд који се не може оборити већ само поновити и тиме постаје најбољи клуб Спортског друштва за 2001 годину. Сениорска екипа у саставу Владимир Марић, Борис Вукелић и Золтан Пете осваја ТИТУЛУ шампиона државе другу за наш клуб у историји. Јуниорска екипа у саставу Марко Јевтовић, Жолт Пете и Дејан Дујаковић осваја трећи пут за редом титулу шамиона у јуниорској екипној конкуренцији и коначно кадетска екипа у саставу Марко Јевтовић, Жолт Пете и Милош Дамјановић осваја титулу шампиона у кадетској екипној конкуренцији. Такође и у појединачној конкуренцији наш клуб држи примат. Марко Јевтовић и Жолт Пете освајају титулу шампиона и вицешампиона у кадетској конкуренцији док су у игри парова супериорни над вршњацима, а Дејан Дујаковић код јуниора осваја 3. место. Те сезоне наш клуб учествује у Купу „Ненси Еванс“ и улази међу 16 најбољих екипа у Европи.
Шампиони Југославије 2000/01

Сезоне 2001/02 у клуб долази Бојан Милошевић, а одлазе браћа Пете. Сениорска екипа СТК Црвена звезда у саставу Борис Вукелић, Владимир Марић, Бојан Милошевић и Дејан Дујаковић осваја поново ТИТУЛУ шампиона државе трећу по реду у историјату клуба, а јуниорска екипа у саставу Марко Јевтовић, Жарко Паунић и Миодраг Станојевић осваја друго место на екипном првенству државе за јуниоре. На Балканском првенству за кадете Марко Јевтовић осваја тутулу шампиона Балкана за кадете у синглу, дублу и екипној конкуренцији. Марко Јевтовић је у августу 2002. године добио позив да игра за кадетску репрезентацију Европе на светском фестивалу младих у Мађарској и екипни део завршио без пораза. Нарочито се истакао у финалном мечу Европа – Азија 2:3 где је оба сусрета баш он победио и то неприкосновене кинеске играче.
Све у свему четворогодишњи план који је направљен 1998. године у потпуности је испуњен освајањем две титуле првака државе, три титуле државног првака за јуниоре и једним другим местом као и једне титуле кадетског првака државе уз прегршт појединачних медаља од Европских првенстава, разних међународних као и домаћих такмичења, а круна свега је проглашење стонотениског клуба за најбољи клуб Спортског друштва Црвена увезда за 2001. годину.
Шампиони Југославије 2001/02

Сезоне 2002/03 Борис Вукелић и Бојан Милошевић одлазе у иностранство те је направљен нови четорогодишњи план рада клуба са циљем да се Марко Јевтовић припреми да својим квалитетом буде нова окосница клуба која ће донети нове титуле и успехе. У тој сезони наш клуб је имао циљ да одржи прволигашки статус и да Марка Јевтовића припреми за новог вођу тима у следећем циклусу. И поред циља да се опстане у лиги наша екипа у саставу Владимир Марић (тада на одслужењу војног рока), Марко Јевтовић, Дејан Дујаковић, Зоран Каракашевић и Стеван Перовић освојила је на изненађење свих 4. место у Супер лиги, а Марко Јевтовић иако је тада имао 15 година почиње да побеђује већ проверене прволигашке играче као дебитант у елитном такмичењу. Марко такође осваја титулу првака Балкана за јуниоре у синглу дублу и екипној конкуренцији као и титулу шампиона државе за јуниоре у синглу, дублу и миксу. Такође бива изабран у камп најталентованијих играча Европе (ЕУРОТАЛЕНТ) који организује Европска стонотениска федерација.

Следеће сезоне 2003/04 године оно што је зацртано већ даје резултате. У клуб су дошли: Драган Клајић бивши играч нашег клуба повратник из Шпаније и индијски интернационалац Соурав Чакраборти. Те сезоне СТК Црвена звезда осваја нову ТИТУЛУ шампиона државе четврту по реду од оснивања клуба, а трећу у последње четири године. Тај успех остварили су Марко Јевтовић иако јуниор најуспешнији играч лиге, затим капитен тима у правом смислу те речи Владимир Марић коме је ово трећа титула са Црвеном звездом, Драган Клајић, Соурав Чакраборти и Жарко Паунић. Наша јуниорска екипа у саставу Марко Јевтовић, Жарко Паунић, Павле Живојиновић и Андреј Стефановић осваја 2. место на Екипном првенству државе за јуниоре. Марко Јевтовић поново трећи пут за редом постаје шампион Балкана и државе за јуниоре у синглу и дублу, а на Европском првенству за јуниоре осваја сребрну медаљу у екипној конкуренцији предвођен тренером нашег клуба и селектором јуниорске репрезентације Слободаном Тасковићем. На ТОП-у 12 Европе за јуниоре где учествује најбољих 12 европских игача осваја 8. место.

Шампиони Србије и Црне Горе 2003/04

У такмичарској сезони 2004/05 у клуб долази капитен Борца из Чачка Ђорђе Пејак са жељом да са Црвеном звездом освоји титулу првака државе и Данијел Тоађер јуниорски репрезентативац, а одлазе индијски интернационалац Соурав Чакраборти и Жарко Паунић. Мушка екипа коју сачињавају Марко Јевтовић, Владимир Марић, Драган Клајић, Ђорђе Пејак, Данијел Тоађер и Љубомир Павасовић осваја нову пету по реду ТИТУЛУ првака државе без изгубљене утакмице. Марко Јевтовић у овој полу сезони освојио је нову титулу првака Балкана за јуниоре у синглу, дублу, миксу и екипној конкуренцији као и титулу вице шампиона Балкана за сениоре у синглу и титулу шампиона Балкана за сениоре у дублу, миксу и екипној конкуренцији. На међународном сениорском турниру Меморијал „Вилим Харангозо“ Марко Јевтовић је освојио 1. место и тиме је једини јуниор победник турнира од његовог настанка, а наша јуниорска екипа у саставу Марко Јевтовић, Данијел Тоађер, Андреј Стефановић и Бранко Милошевић супериорно осваја екипну титулу јуниорског шампиона државе. Захваљујући свом раду тренер нашег клуба Слободан Тасковић је проглашен најбољим тренером Спортског друштва Црвена звезда за 2004-ту годину.
Шампиони Србије и Црне Горе 2004/05

У такмичарској сезони 2005/06 након одласка Марка Јевтовића и Владимира Марића у иностранство мушка екипа у саставу Драган Клајић, Дејан Дујаковић, Љубомир Павасовић и Данијел Тоађер осваја друго место у Супер лиги Србије, због слабијег меч количника у финалу плеј-офа Супер лиге Србије против екипе Партизана. У првој утакмици смо изгубили 6:0, у другој победили са 6:1 док је у трећој одлучујућој утакмици резултат био нерешен 5:5.

У такмичарској сезони 2006/07 у клуб долазе из Бачке Паланке тренер Милош Ђукић као и млади играчи Бојан Црепуља и Ђорђе Борчић. Наша мушка екипа у саставу Драган Клајић, Ђорђе Борчић, Данијел Тоађер и Бојан Црепуља у лигашком делу првенства (18 одиграних кола) је заузела 1. место са 17 победа и једним поразом, али је у финалу плеј-офа поражена од екипе Партизана у првој утакмици са 6:2, док је у реваншу било нерешено 5:5. Тиме је наш тим освојио 2. место у Супер лиги Србије. Наша мушка јуниорска екипа у саставу Бојан Црепуља, Милош Миленковић и Кристијан Далеа освојила је титулу екипног првака државе док је Бојан Црепуља освојио и појединачну титулу првака државе у јуниорској конкуренцији. Наша мушка кадетска екипа у саставу Кристијан Далеа, Роберт Фишер, Лука Џудовић и Иван Такач освојила је 2. место на екипном првенству државе.

У такмичарској сезони 2007/08 наша мушка екипа у саставу Драган Клајић, Ђорђе Борчић, Бојан Црепуља и Данијел Тоађер након завршетка лигашког дела првенства (18 кола) заузела је 2. место. У полуфиналу плеј-офа поражени смо од екипе Војводине из Новог Сада због слабијег меч количника. У првој утакмици смо изгубили 6:2, у другој победили са 6:4 док је у трећој одлучујућој утакмици резултат био нерешен 5:5. У овој такмичарској сезони је наш клуб остварио веома добре резултате на домаћим такмичењима. На меморијалу „Вилим Харангозо“ за сениоре Ђорђе Борчић је освојио 1. место, а Драган Клајић 2. место. На новогодишњем турниру за Кадете Драган Суботић је освојио 1. место, а Кристијан Далеа 3. место. На меморијалу „Војкан Марковић“ за јуниоре Бојан Црепуља је освојио 1. место. На појединачном првенству државе за јуниоре Бојан Црепуља је освојио сва три прва места у синглу, затим у дублу са Драганом Суботићем такође из нашег клуба и у микс дублу са Моником Молнар. На појединачном првенству државе за кадете Драган Суботић је освојио 1. место а Кристијан Далеа 3. место. Наша кадетска екипа у саставу Драган Суботић, Кристијан Далеа, Бојан Павловић и Урош Тодоровић освојила је титулу екипног првака државе док је наша јуниорска екипа у саставу Бојан Црепуља, Милош Миленковић, Драган Суботић и Кристијан Далеа освојила треће место на екипном првенству државе.
На европском првенству за младе кадетска екипа Србије коју су сачињавали наша два играча Драган Суботић и Кристијан Далеа освојила је бронзану медаљу у екипној конкуренцији.

У такмичарској сезони 2008/09 због недостатка финансијских средстава из клуба одлазе тренер Милош Ђукић, Ђорђе Борчић, Драган Суботић и Кристиjан Далеа, а долазе браћа Денис и Даниел Чонић. За тренера је постављен Борис Вукелић бивши играч нашег клуба који је рано окончао своју каријеру због повреде леђа коју је задобио у иностранству. Наша мушка екипа у саставу Драган Клајић, Даниел Чонић, Денис Чонић и Данијел Тоађер заузима четврто место у Супер лиги Србије.

У такмичарској сезони 2009/10 након доласка новог председника Управног одбора нашег клуба г. Жељка Пешута и потписивањем спонзорског уговора са „АИК Банком“, наш клуб је имао за циљ освајање нове титуле првака државе шесте по реду. У том циљу су у клуб дошли мађарски интернационалац Мартон Марси, затим повратник из иностранства капитен нашег тима Владимир Марић који већ са звездом има четири шампионске титуле, Золтан Пете као и Владимир Радоњић јуниорски репрезентативац Србије, а на тренерску клупу се вратио трофејни тренер Слободан Тасковић након одласка Бориса Вукелића у иностранство. Наша мушка екипа у саставу Мартон Марски, Золтан Пете, Владимир Радоњић и Владимир Марић предвођена тренером Слободаном Тасковићем освојила је нову ТИТУЛУ првака државе шесту по реду победивши у финалу плеј-офа екипу Баната из Зрењанина. Да успех у овој такмичарској сезони буде потпун побринула се и наша јуниорска екипа у саставу Владимир Радоњић, Лука Џудовић, Иван Такач, Бојан Павловић, Милан Суботић и Никола Гергић која је освојила титулу екипног првака државе у јуниорској конкуренцији.

Шампиони Србије 2009/10

У такмичарској сезони 2010/11 из клуба одлазе мађарски интернационалац Марси и Золтан Пете, а долазе Зоран Савић, Аустралијанац Вилијам Хензел који је на нажост одиграо само један меча за наш клуб, затим хрватски интернационалац Јосип Хузјак, Индијац Арпит Бхопалкар, а на тренерску клупу седа Владимир Марић дотадашњи капитен тима. Наша мушка екипа у саставу Зоран Савић, Јосип Хузјак, Владимир Радоњић, Арпит Бхопалкар и Вилијам Хензел супериорно осваја прво место у лигашком делу првенства без и једне изгубљене утакмице. У финалу плеј-офа наш клуб се састао са екипом Баната из Зрењанина кога смо већ два пута победили у лигашком делу првества. Након победе у првој утакмици финала од 3:2 очекивало се да ћемо освојити нову титулу првака државе. Међутим великим и необјашњивим психолошким падом наших играча, губимо оба наредна меча финалне серије максималним резултатом 3:0 и тиме не успевамо остварити зацртани циљ. Треба напоменути да је у полуфиналу плеј-офа савладан Партизан који се након прве утакмице жалио на наступ Вилијама Хензела. Како је жалбени поступак дуго трајао, а Вилијам Хензел имао неодложне обавезе у Аустралији, наш клуб је био лишен његове помоћи у финалу што је у многоме утицало на резултат нашег клуба.

У такмичарској сезони 2011/12 из клуба одлазе Вилијам Хензел, Арпит Бхопалкар, Владимир Радоњић и Јосип Хузјак, а долазе мађарски интернационалац Адам Линднер и Лоренцио Лупулеску. Такође је екипи прикључен и Звездин јуниор Бојан Павловић. Наша мушка екипа у саставу Адам Линднер, Зоран Савић, Лоренцио Лупулеску и Бојан Павловић опет супериорно осваја прво место у лигашком делу првенства без и једне изгубљене утакмице. И опет се историја поновила у финалу плеј-офа са екипом Баната која нас је победила у обе утакмице финала идентичним резултатом 4-2 и поново спречила да остваримо зацртани циљ. Мађарски интернационалац иначе у том тренутку је заузимао око 70. места на светској ранг листи који је доведен управо због плеј-офа у финалној серији је направио скор од једне победе и три пораза што је изазвало велику сумњу тренера, играча и руководства нашег клуба у регуларност финала.
У овој сезони наш клуб је после много година имао и своју женску екипу коју чине исључиво кадектиње и јуниорке у саставу: Ана Александрић, Марија Стајић, Ана Гагић и Вања Вуловић. Наша женска екипа у наведеном саставу је након освојеног 2. места у Другој лиги Србије група „Центар“ изборила у баражном турниру улазак у Прву Лигу Србије.

У такмичарској сезони 2012/13 из клуба одлазе мађарски интернационалац Адам Линднер и Зоран Савић, а долазе Милош Савић и Лука Марковић. Одласком спонзора „АИК Банке“ наш клуб је имао за циљ пласман у плеј-оф. Мушка екипа у саставу Милош Савић, Лука Марковић, Бојан Павловић и Лоренцио Лупулеску који је напустио клуб после првог дела сезоне заузела је 4. место у Супер лиги Србије што је и максималан учинак који се очекивао.
Наша женска екипа појачана Јеленом Гајић и Сузаном Васиљевић уз Ану Александрић, Марију Стајић и Ану Гагић супериорно прошетала Првом лигом Србије и први пут у историји нашег клуба смо имали женску екипу која се такмичи у највишем рангу такмичења-Супер лиги Србије.

У такмичарској сезони 2013/14 из клуба одлазе Лоренцио Лупулеску и Бојан Павловић, као и тренер Владимир Марић а долази бивши јуниор нашег клуба Роберт Фишер. Такође се екипи прикључује и јуниор Владимир Илић. На тренерску клупу се поново враћа наш директор клуба и трофејни тренер Слободан Тасковић. Мушка екипа у саставу Милош Савић, Лука Марковић, Роберт Фишер и Владимир Илић освојила је 4. место у Супер лиги Србије чиме је остварен зацртани циљ обзиром на тешку материјалну ситуацију.
Наша женска екипа у саставу Јелена Гајић која због удаје и породиљског одсуства није могла да одигра целу такмичарску сезону, Сузана Васиљевић, Ана Александрић, Марија Стајић и Миона Гајић која је дошла у наш клуб испуњава зацртани циљ и освајањем 8. места је изборила опстанак у Супер лиги Србије.

Слободан Тасковић

У такмичарској сезони 2014/15 из клуба одлазе Владимир Илић и Лука Марковић а након донешеног прописа од стране Стонотениског савеза Србије да играчи држављани Републике Србије који наступају у иностраним клубовима могу уз сагласност тог клуба да наступају за клубове у Србији у наш клуб су дошла два најбоља играча Србије, два Олимпијца Александар Каракашевић и повртатник Марко Јевтовић који је и поникао у нашем клубу. Такође су у клуб дошли и наш некадашњи играч Бојан Милошевић као и млади репрезентативац Борис Михаиловић. Наш клуб од оснивања није имао јачу екипу, а „dream-team“ у саставу: Александар Каракашевић, Марко Јевтовић, Бојан Милошевић, Милош Савић и Борис Михаиловић уз тренера Слободана Тасковића остварује зацртани циљ у овој сезони и супериорно осваја нову ТИТУЛУ ШАМПИОНА ДРЖАВЕ седму по реду. Освојена је титула шампиона државе без и једне изгубљене утакмице. У финалу плеј-офа је савладан зрењанински Банат са 4:1 у Београду и 4:2 у Зрењанину.
Наша женска екипа је имала за циљ опстанак у Супер лиги Србије, што је био веома тежак задатак након одласка најискусније играчице Сузане Васиљевић. Екипа коју чине три јуниорке Ана Александрић, Марија Стајић и Нора Оклобџија уз Миону Гајић нажалост нису успеле да изборе опстанак захваљујући лошијем меч количнику са екипом новосадске Војводине. У Београду је било 4:3 за нас а у Новом Саду 4:2 за екипу Војводине. На крају је заузето 9. место.
Шампиони Србије 2014/15

У такмичарској сезони 2015/16 наша мушка сениорска екипа у саставу Марко Јевтовић, Александар Каракашевић и Борис Михаиловић предвођени тренером Слободаном Тасковићем осваја ТИТУЛУ ШАМПИОНА ДРЖАВЕ осму по реду упркос бројним проблемима и повредама. Поново је у финалу плеј-офа побеђен зрењанински Банат после мајсторице у неизвесном мечу са 4:3.
Наша женска сениорска екипа предвођена Аном Александрић, Маријом Стајић, Нором Оклобџијом и појачањем и новим капитеном Недом Кандић остварује изванредан резултат пласиравши се у Супер лигу Србије чиме наш клуб постаје једини у држави који има и мушку и женску екипу у највишем рангу такмичења.
Шампиони Србије 2015/16

У такмичарској сезони 2016/17 Александар Каракашевић одлази из клуба, а повратници Владимир Радоњић, Роберт Фишер и Даниел Тоађер се враћају у свој некадашњи клуб. Црвено-бело срце је поново дало резултате и наша мушка сениорска екипа у саставу Марко Јевтовић, Владимир Радоњић, Роберт Фишер предвођени трофејним тренером Слободаном Тасковићем осваја нову ТИТУЛУ ШАМПИОНА ДРЖАВЕ девету по реду. У финалу плеј-офа побеђена је Бачка Паланка са 4:0 у Београду и 4:2 у Бачкој Паланци.
Наша женска екипа у саставу Неда Кандић, Ана Александрић, Марија Стајић и повратница Софија Шћепановић такође остварује запажен успех изборивши опстанак у Супер лиги Србије као убедљиво најмлађа екипа.
Шампиони Србије 2016/17

У такмичарској сезони 2017/18 наша мушка екипа у саставу Марко Јевтовић, Владимир Радоњић, Даниел Тоађер и Лука Марковић освојила је 2. место изгубивши после велике борбе у финалу Плеј-офа од зрењанинског Баната са 4:3 у Зрењанину и 4:1 у Београду.
Нашу женску екипу напушта Ана Александрић која одлази на студије у САД док у клуб долази јуниорска репрезентативка Анђела Менгер. Женска екипа предвођена Недом Кандић уз Марију Стајић, Софију Шћепановић и Анђелу Менгер остварује зацртани циљ и овој такмичарској сезони, а то је опстанак у Супер лиги Србије победивши у одлучујућој утакмици екипу Војводине 2011 са 4:0. Треба напоменути да је то био једини резултат који је нашу женску екипу водио ка опстанку у Супер лиги што говори о величини овог резултата.
Марко Јевтовић

У такмичарској сезони 2018/19 наше екипе нажалост нису оствариле зацртане циљеве. Мушка екипа у саставу Марко Јевтовић, Владимир Радоњић, Даниел Тоађер и Жељко Машовић нису успели да се изборе за улазак у плеј-оф. На крају је заузето 5. место у Супер лиги Србије.
Женска екипа након одласка Анђеле Менгер у саставу Неда Кандић, Марија Стајић, Софија Шћепановић и Вера Пејчић освајањем 9. места прелази из Супер у Прву лигу Србије.
Иван Такач, Марија Стајић и Неда Кандић

У такмичарској сезони 2019/20 у наш клуб из зрењанинског Баната долази велики звездаш Никола Стругаревић, а уз њега екипу су чинили капитен Марко Јевтовић, Владимир Радоњић, Дарко Ропа и Жељко Машовић. У више наврата смо претходних месеци већ писали о дешавањима током сезоне тако да ћемо овом приликом само истаћи да се слободно може рећи да су СТСС и COVID-19 онемогућили црвено-белима да већ сада имају толико чекану златну звездицу изнад клупског грба.
Женска екипа у саставу Неда Кандић, Марија Стајић, Вера Пејчић и млада Миња Владимиров успела је да се након само годину дана паузе експресно врати у женску стонотениску елиту.
Миња Владимиров

Сезона 2020/21 у најмању руку биће специфична. Услед добро познате ситуације најмање први део шампионата биће одигран на неуобичајени начин. Играће се по турнирском систему по један викенд током наредна три месеца, а сваког викенда одиграће се по четири првенствена кола, док ће последњи турнир у месецу децембру бројати три сусрета.

Наша мушка екипа у саставу капитен Марко Јевтић, прошлосезонске узданице црвено-белог клуба Никола Стругаревић и Владимир Радоњић, као и капитална појачања Жолт Пете, Бојан Токић и Мохамед Абас креће у поход на шампионску титулу на турниру који ће се предстојећег викенда одржати у Зрењанину. Наши стонотенисери ће 24. и 25. октобра „укрстити рекете“ са екипама Темерина, Аде, суботичког Спартак Инфостуда и Стенеса из Зрењанина. Наведени сусрети биће добра увертира за оно што нашу екипу очекује на другом суперлигашком турниру који је на програму 21. и 22. новембра у Бечеју када ће се сусрести са најозбиљнијим противницима у борби за шампионски пехар Банатом из Зрењанина и новосадским Радничким.
Црвено-беле даме у викенду пред нама гостују у Новом Саду где ће одмерити снаге са екипама Домбоша из Малог Иђоша, нишким Јосип Колумбом, као и са новосадским екипама НС 2011 и Нови Сад. Капитенка Неда Кандић уз искусну Марију Стајић, као и суперталентоване Мињу Владимиров и Лауру Катарину Михајлов имаће прилику да током првог турнира виде где се тренутно налазе када је суперлигашко такмичење у питању и први турнир ће сигурно дати смернице шта се од наше женске екипе може очекивати у предстојећој сезони.

Капитени Неда Кандић и Марко Јевтовић

Велику помоћ наше девојке и момци имаће у уиграном тренерском тандему Слободан Тасковић и Иван Такач.

Нашим дамама, као и осетно појачаном мушком саставу желимо у предстојећој сезони превасходно да их мимоиђу повреде, да се у сваком мечу максимално боре за ове црвено-беле боје, а сигурни смо да ће тиме и очекивани резултати бити остварени. Истовремено портал „mojacrvenazvezda.net“ упућује велику захвалност нашем легендарном тренеру Слободану Тасковићу без чије помоћи и овај кратки историјат СТК Црвена звезда не би угледао светлост дана.

Повезане вести

Leave a Comment