Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Девојке укњижиле још једну победу

У утакмици 7. кола Суперлиге за одбојкашице Црвена звезда је у Сремској Митровици победила екипу Срема резултатом 3:1 (25:19, 25:23, 21:25, 25:23).

Црвена звезда је наступила са почетном шесторком коју су чиниле Мила Ђорђевић-Тара Таубнер, Милица Милуновић-Невена Сајић и Јелена Делић-Исидора Родић. У почетном одмеравању снага играло се уједначено до 15:15, а онда су одбојкашице Звезде смањиле број грешака и сигурно освојиле први сет са 25:19.

Ни у другом сету се Митровчанке нису предавале. После 11:11 Звезда је постигла значајнију предност на 18:13. Како су се домаће одбојкашице примакле на поен разлике, на 17:18 је Владисављев прибегао дуплој измени и увео Јовану Симић и Ању Ашоњу уместо Миле Ђорђевић и Таре Таубнер. Код резултата 21:19 их је поново вратио у игру. На крају су играчице Срема успеле да направе серију од три поена, али је и други сет ипак припао нашим девојкама.

У наставку су домаће одбојкашице преузеле иницијативу и повеле са 13:7, па је Владисављев био приморан да у наставку направи неколико измена. У игру је ушла Цветковић уместо Сајић а Вучићевић је заменила Родићеву. Играчице Срема су одржавале стечену предност, па су на 15:9 у игру ушле и Симић и Ашоња. Последња два поена у овом сету домаће одбојкашице су освојиле грешкама противница.

У четвртом сету је било узбуђења у завршници. Наше девојке су овај сет отвориле добро и имале предност од 14:8 и 17:12. Упорност домаћих одбојкашица се исплатила и успеле су да изједначе на 23:23. Дилему је разрешила Милица Милуновић са два завршна поена и нову победу Црвене звезде.

Најефикаснија играчица утакмице је била Тара Таубнер са 22 поена, док је у екипи Срема највише поена освојила Наташа Савовић (19) .

У наредном колу Црвена звезда дочекује екипу Железничара из Лајковца.

СРЕМ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (19:25, 23:25, 25:21, 23:25)

Сремска Митровица, дворана: Митровачка гимназија. Судије: Роберт Леко и Божидар Рољ

СРЕМ: Михајловић А., Грабић Д. 3, Станојевић М. 1, Савовић Н. 19, Рогановић Т. 3, Наранчић Н., Егић И. (либеро), Јовановић М. 11, Милуновић А. (либеро), Андрић Ј. 9, Живановић М. 8, Васић Ј. 2 Тренер: Владимир Каприш

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 22, Цветковић Т. 3, Јовановић Ј. 1, Родић И. 9, Јовановић Ј., Вукомановић К. (либеро), Сајић Н. 4, Милуновић М. 12, Ђорђевић М. 7, Ашоња А. 2, Делић Ј. 14, Симић Ј., Нису играле: Станковић К. (либеро) и Врцељ Т. Тренер: Александар Владисављев

The post Девојке укњижиле још једну победу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment