Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-беле убедљиве у градском дербију

У градском дербију између ОРК Београда и Црвене звезде у оквиру 3.кола Супер Б лиге успешније су биле црвено-беле 31:21 (18:10) и уписале други тријумф у сезони.

Црвено-беле су већ на самом старту дале до знања да желе нову победу и деморалисале противнице серијом 6:1, иако је та разлика могла да буде и убедљивија. Одлична одбрана и Тамара Јелић на голу, која је зауставила седмерац, затим нова серија од пет везаних голова водиле су до 4:13 у 17.минуту. Предност коју су изабранице Весне Бојковић контролисале до краја меча. Наташа Радуловић и Ивана Крћа су смањиле минус за коначних 10:18 на крају првих тридесет минута.

У наставку смо видели исти однос снага, црвено-беле су сигурно контролисале предност и дешавања на терену. Тамара Јелић се истакла одмах на старту, одбранила је зицер Наташи Радуловић у контранападу, затим и седмерац Јелени Лукић, а до краја меча сакупила је двоцифрен број успешних интервенција. У редовима Црвене звезде истакла се у другом полувремену Тамара Петковић, а капитен Јована Ристић и Анђела Гуџић дириговале су игром која је донела другу победу у сезони. На крају заслужена победа црвено-белих 31:21.

Најефикасније са по 7 голова биле су Анђела Гуџић и Тамара Петковић, Тамара Ђурковић је постигла 5, а Ивана Протић и Јована Ристић по четири гола. Јована Ристић је понела епитет играчице утакмице.

У наредном колу, Црвену звезду очекује дуел против Кучева на Бањици.

ОРК Београд – Црвена звезда 21:31 (10:18)

Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Без гледалаца. Судије: Марко Обрадовић и Владимир Вучић (Зрењанин). Искључења: ОРК Београд 20, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: ОРК Београд 6(3), Црвена звезда 7(4).

ОРК БЕОГРАД: А.Крћа, Аврамов, Николић, Пушоња 4, Милићев, Стеванић, Стевановић, Радуловић 3, Клицов 3, И.Крћа 5, Шарац, Лукић 5(3), Милановић, Дикић, Васиљевић, Кленковски 1. Тренер: Драган Јовановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јовановић, Јездић, Шашић, Петковић 7(2), Момчиловић, Ристић 4, Ђурковић 5(2), Ћорић, Јелић 1, Инђић 2, Ердељановић, Гуџић 7, Кострешевић 1, Андрић, Протић 4. Тренер: Весна Бојковић

The post Црвено-беле убедљиве у градском дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment