Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Станковић: „Поштујемо Либерец, али идемо на три бода“

Фудбалери Црвене звезде у четвртак од 18:55 часова на свом терену дочекују Слован Либерец у другом колу “Л” групе Лиге Европе. Очекивања пред меч са чешким тимом изнео је тренер црвено-белих Дејан Станковић.

– „Као домаћин идемо на победу, паклен је ритам утакмица, али смо имали времена да се одморимо. Екипа Либереца је дисциплинована екипа, не уживају у лепоти игре, много су директни, против Гента су имали око 28 посто посед лопте“ – почео је Дејан Станковић.

Прво питање било је везано за навијаче којих неће да буде на трибинама због пандемије кроонавируса. За Дејана Станковића то је велики хендикеп.

– „Жао ми је што се навикавамо на овакав амбијент. Штета је што је Маракана празна. Осећамо енергију коју нам шаљу навијачи. Тужно је када се игра у оваквој атмосфери. Знам добро шта значи 55.000 људи, то обоји свет, а не једну утакмицу. Ми идемо на три бода, поштујемо Либерец, поштујемо то што раде, здрава су екипа, спремни су и не ремети их ништа. Не одустају од свог стила игре. Наш циљ је посед и да будемо конкретни из тог поседа.“

Гелор Канга дефинитивно није у конкуренцији за тим против Чеха.

– „Правило УЕФА је да мора да прође седам дана. Нама је жао због два дана колико фали Канги. Од играча типа Иванића и њега зависи наша игра. Канга ће много да нам фали. Канга би ми добро дошао, неко ко је јак са лоптом, ко има визију, ко има шут. Надам се да ће против Гента да буде уз екипу.“

Дејан Станковић није желео да открије тактику и формацију за дуел са Слованом.

– „У Немачкој смо играли једну игру, нова утакмица је нова прича. Против Хофенхајма смо бранили простор, гледали смо да их разоружамо и спречимо пас игру. Сада смо ми ти који ће да нападају. Сада ми морамо да уђемо у крило Либерецу.“

Притисак који доноси Европа је лепа ствар по речима Дејана Станковића. Циљ је пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

– „Лепо је кад се игра у Европи. Притисак је свака утакмица. Ми уживамо у овом такмичењу са притиском и императивом победе. Наш циљ је да презимимо у Европи. Победник се не зна унапред, а ми ћемо све да урадимо да победа превагне на нашу страну.“

Стратег црвено-белих је говорио о томе да су многи већ уписали три бода против Чеха.

– „Утакмица мора да се одигра, а видећемо да ли ћемо да освојимо три, један или ниједан бод“ – поручио је Дејан Станковић.

Повезане вести

2 comments

Delije Sever Ns окт 28, 2020 at 22:04

Dali neko možda zna,pre mesec dana kad je bilo dobrovoljno davanje krvi dobijali su se vaučeri na popust od 50% za kupovinu u Red Star Šopu,dal je neko od vas davao krv i dali je iskoristio vaučer,ja kad god odem u Red Star Šop kažu mi nemogu na stare stvari već na nove kad bude u ponudi.Dal je to neka podvala ili se stvarno čekaju ti novi proizvodi pa da iskoristimo te vaučere.Unapred zahvalan ako neko zna nek objavi komentar.

Reply
Delije Sever Ns окт 28, 2020 at 19:25

Borjan,desno Gobelja,levo Rodić,štoperi Milun i Deganek,dva zadnja vezna Sanogo i Ivanić,centralni vezni Katai,desno Ben,levo Gavrić,špic Falćineli…po meni to je ono najače što imamo i pokušati sa ovom formacijom prirodnom da se zna ko šta igra.Bolje nemamo i nema potrebe Deki kombinovati sa Ivanićem i Kataijem po krilima i Benom tamo nekom lažnom desetkom.Ljudi nadajmo se dobroj igri i pobedi.Srećno.

Reply

Leave a Comment