Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Слован Либерец

Изабраници Дејана Станковића одиграће утакмицу 2. кола групне фазе Лиге Европе против екипе Слована из Либереца на стадиону “Рајко Митић” са почетком од 18 часова и 55 минута.

Црвена звезда прошле недеље започела је нову, европску одисеју – овога пута у групној фази Лиге Европе. После пораза у Немачкој од екипе Хофенхајма, црвено-бели дочекаће на нашем стадиону екипу Слована из Либереца. Подсећамо, изабраници Дејана Станковић су ове сезоне обезбедили четврто узаступно учешће у групној фази европских такмичења. Ове сезоне су наши фудбалери победама над Европом (5:0), Тираном (1:0) и Араратом (2:1) обезбедили учешће у другом најквалитетнијем такмичењу у Европи.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда се састала са Либерецом у сезони 2006/07 у квалификацијама за тадашњи Куп УЕФА, међутим, тим из Чешке је био успешнији. Поражени смо били у првом мечу резултатом 2:0, а потом су Чеси славили и у Београду резултатом 2:1 када је за наш тим погодио Аилтон. Имаће прилику наши фудбалери да током јесени поправе скор који имају против Либереца.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Слована можете пратити на каналу РТС 1 и Аренаспорт 1 са почетком у 18 сати и 55 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је ове сезоне непоражена у регуларних 90 минута. Изабраници Дејана Станковића налазе се на челу Суперлиге са 32 освојена бода и скором од 10 победа и два ремија уз гл разлику 35:4. Такође, црвено-бели су у Европи остварили три победе и један реми(утакмица са Омонијом одиграна је 1:1 у регуларних 90 минута, али је кипарски клуб прошао даље после пенала). Либерец је у такмичарској години за нама завршио као петопласирани тим чешког првенства освојивши 51 бод из 35 мечева, што је за 34 поена мање од Славије која је освојила шампионску титулу. С обзиром на гол разлику 55:51 и то да су били трећи по постигнутим и четврти по примљеним, јасно је да веће наде полажу у офанзивну линију тима. Тренутно је чешко првенство прекинуто због последица корона вируса, а они ссе налазе на 5. месту са 10 освојених бодова из 6 мечева.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Очекивања су највиша, играмо на домаћем терену и идемо на победу. Иако је веома згуснут распоред и паклен ритам утакмица имали смо времена да се одморимо и мирно припремимо меч. Знамо против кога играмо. Слован је дисциплинована екипа, не оптерећују се лепотом иге, него само директношћу, то смо могли да видимо и на утакмици против Гента. Веома ми је жао што се полако навикавамо на овакав амбијент који није нормалан за фубдал и све нас који живимо за овај спорт. Видети празну Маракану је велика штета за све, међутим и поред тога ми подршку осећамо. Навијачи нам шаљу и више него потребну енергију. У оваквом амбијенту је доста тужно играти, познавајући Маракану и знајући шта може да нам донесе. Сутрашња утакмица носи три бода, циљ нам је да освојимо сва три. Имамо велико поштовање према екипи Словама, за све оно што раде. Физички су веома спремна екипа, тешко их је пореметити. Никада не одустају од своје дисциплине, а на нама је да успоставимо контролу игре од првог минута, да имамо посед, али и да будемо конкретни у том поседу – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Сама екипа им је састављена од великог броја играча прашке Славије који су на позајмици у Либерецу, између осталих и Хелал, Хромада и Матоушек који су незамењиви у тиму. Ипак, чини се да највећа опасност у екипи прети од Џона Москере, колумбијског офанзивца који је летос пристигао у Либерец и успео да на пет мечева у чешком првенству постигне четири поготка, а последњег дана прелазног рока стигао је на позајмицу и фудбалер ПСВ-а – Михал Садилек. Тим са клупе предводи Павлел Хофтич, који је дуго радио у јуниорским репрезентативним селекцијама Чешке, а већ другу сезону има прилику да води тим на „великој сцени“.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашњег меча биће Фабио Верисимо, португалски интернационални судија. Помагаће му Луис Кампос и Педро Матринс, који су такође из Португала.

Повезане вести

Leave a Comment