Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда обележила коло Лиге Европе

Тријумф Црвене звезде над Слованом из Либереца од 5:1 је најубедљивија победа другог кола групне фазе Лиге Европе.

Одиграли су фудбалери Црвене звезде једну од најбољих европских утакмица у новијој историји. Пет голова у мрежи ривала, мноштво шанси, сви статистички параметри у нашу корист и једино што је недостајало за потпун угођај је управо оно што је и Дејан Станковић рекао на конференцији после меча – 55 хиљада навијача. Ипак, ни празне трибине нису омеле Ел Фарду Бена два пута, Милана Гајића, Александра Катаија и Дијега Фалћинелија да савладају Енгуена и донесу велику победу Црвеној звезди, заправо најубедљивију у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе.

Наш клуб су по убедљивости пратили Хофенхајм, Волфсбергер и АЗ Алкмар, међутим, они су своје ривале побеђивали резултатом 4:1. Хофенхајм, који је у нашој групи, је савладао Гент у гостима, Волфсбергер је у Холандији победио Фејнорд, а АЗ Алкмар је као домаћин био бољи од Ријеке. Резултатом 3:0 су се завршиле утакмице Арсенал – Дандалк, Бенфика – Стандард и Милан – Спарта Праг, међутим наш тим је једини који је са четири гола разлике савладао противника.

Уосталом, и у првом колу је Бајер Леверкузен био једина екипа која је победила са четири гола разлике, они су савладали Ницу резултатом 6:2, тако да се наш тријумф против Слована из Либереца изједначио као најубедљивији у досадашњем делу Лиге Европе.

The post Звезда обележила коло Лиге Европе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment