Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Епилог 163. вечитог дербија: Звезда кажњена са 300.000, Терзић са 200.000, Партизан „лакши“ за 1.000.000 динара

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије донела је одлуку по пријавама које су поднете након 163. вечитог дербија.

Фудбалски клуб Црвена звезда кажњен је са 300.000 динара пошто играчи на клупи нису носили заштитне маске, а такође су лица из медицинског тима без маски улазили на терен током утакмице приликом указивања помоћи фудбалерима. Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић мораће да плати 200.000 динара због коментарисања суђења. Он је истицао да је судија Симовић током дербија био катастрофалан и да је судио ве у корист Партизана постављајући питање ко и зашто штити тај клуб.

На основу пријаве голмана нашег клуба Милана Борјана покренут је поступак против потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића због кршења чланова 22. и 23. Етичког кодекса ФИФА, члана шест Етичког кодекса ФСС и кршења чланова 79. и 85. Дисциплинског правилника ФСС.

Треба нагласити да је због слабе организације утакмице, неношења заштитних маски, злоупотребе новинарских акредитација и прекорачења дозвољеног броја људи у ложама ФК Партизан кажњен са 1.000.000 динара. Дисциплинска комисија још се није изјаснила о казни за генералног директора Милоша Вазуре, а због изјава после дербија када је рекао да је судија Симовић одрадио свој део посла и да је у полувремену добио позив који се не одбија.

Повезане вести

Leave a Comment