Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Станковић: „Максимално концентрисано на Радник“

Црвена звезда ће у оквиру 13. кола Суперлиге Србије гостовати Раднику у недељу од 15 часова, а шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред сусрет у Сурдулици.

Спремамо утакмицу по утакмицу. Црвена звезда је клуб у ком нема времена за одмор, меч који смо играли против Слована је већ историја, а ми се окрећемо новом. Првенство је велика обавеза и нешто што не смемо да запоставимо. Десио нам се кикс против Јавора, не желим да то поновимо, из тог разлога смо максимално концентрисани на меч који се игра у недељу, како бисмо одговорили на све захтеве и уписали нова три бода – рекао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на тактичку замисао која је донела одличне резултате на утакмици другог кола групне фазе Лиге Европе у којој је наш тим савладао чешки Слован резултатом 5:1.

– Желели смо да имамо ширину, то смо добили са Гајићем и Иванићем. Циљ нам је био да их оптеретимо у задњој линији са Фалћинелијем, Беном и Катаијем, што нам је успело. Момци су испоштовали све што смо се договорили у свлачионици и постигли феноменалан резултат.

Говорио је Дејан Станковић и о тренеру Радника, некадашњем играчу и шефу стручног штаба омладинске селекције нашег клуба Славољубу Ђорђевићу.

– Пресрећан сам због Славољуба Ђорђевића, он је неко ко има изражен такмичарски дух и жели да напредује. Показао је у Црвеној звезди ко је и шта је, са омладинском селекцијом прошле године је играо групну фазу Лиге шампиона, где је показао сав свој таленат и квалитет. Биће нам тешко, добро нас познаје и из тог разлога мислим да неће бити великих изненађења између мене и њега.

Напоран ритам утакмица нешто је што је обележило досадашњи део сезоне, а шеф стручног штаба нашег тима истакао је да га радује повратак Гелора Канге у тим.

Када се игра на свака три дана готово сваки појединац има довољну минутажу. Не гледам на то да ли неко игра мање или више, сви су потребни Црвеној звезди и морају да буду максимално мотивисани. Радује ме што ће Канга сигурно играти, он је веома важан за нас. Нисмо смели да журимо, као што је то било и са Мирком Иванићем морали смо да сачекамо да уђе у тренажни процес, после тога полако да кроз минутажу добија на кондицији, тако ће бити и са Кангом. Што се тиче Боаћија видећемо да ли ће почети или ће ући са клупе, морамо да рачунамо на све играче и сви морају бити максимално спремни – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

The post Станковић: Максимално концентрисано на Радник appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment