Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда никад ефикаснија у групној фази

Победа Црвене звезде над Слованом из Либереца резултатом 5:1 је најубедљивији тријумф и најефикаснија партија у историји нашег клуба што се тиче групних фаза европских такмичења.

Ово је шести пут да Црвена звезда учествује у групној фази, гледајући и Лигу шампиона и Лигу Европе, и укупно 28. меч који је наш клуб одиграо у том формату такмичења. Црвено-бели су, до синоћ, најубедљивије тријумфе остварили против Олимпијакоса и Роме, резултатима 3:1.

У чувеној утакмици одиграној 1. децембра 2005. године, мечу који ће заувек бити упамћен међу свима којима је крв црвено-бела и то по феноменалном издању Николе Жигића и голу са тридсетак метара када је савладао Чурчија и подигао „Маракану“ на ноге. Жигић се још једном, пре тог чувеног поготка уписао у стрелце, а погодио је и Милан Пуровић.

Тријумф над Олимпијакосом од 3:1 у оквиру групне фазе Лиге шампиона из 1. октобра 2019. године се изједначио са победом над Ромом, само је он остварен у најелитнијем европском такмичењу. Успели су изабраници Владана Милојевића да преокрену резултат и реше меч у своју корист головима Милоша Вулића, Немање Милуновића и Ричмонда Боаћија.

Ипак, победа над Слованом из Либереца резултатом 5:1 је превазишла све. Два пута је погодио Ел Фарду Бен, прецизан је био и Милан Гајић, сјајним слаломом је Александар Катаи матирао одбрану ривала и онда „небески“ скок Дијега Фалћинелија и постављање коначног резултата и утврђивање најубедљивије победе Црвене звезде у групним фазама европских такмичења.

The post Звезда никад ефикаснија у групној фази appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment