Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Бен у топ 5 Звездиних европских стрелаца

Ел Фарду Бен још једном феноменалном партијом у црвено-белом дресу на утакмици против Слована уписао се у историју нашег клуба постигавши два гола, чиме се изједначио са Ричмондом Боаћијем и постао пети најбољи стрелац Црвене звезде у европским такмичењима.

Нема сумње да је Ел Фарду Бен један од играча коме играње на стадиону „Рајко Митић“ представља додатни мотив. Управо то се показало на утакмици против Европе када је у једином европском квалификационом мечу који се играо на нашем стадиону ове сезоне постигао хет-трик. Дуелом против Слована изабраници Дејана Станковића дочекали су европску јесен на Маракани, а Бен постигавши два гола и уписавши једну асистенцију показао зашто важи за једног од најбољих странаца у историји нашег клуба.

Нападач Црвене звезде постигавши поменту голове претекао је на листи европских стрелаца легенде нашег клуба Милоша Шестића и Бошка Ђуровског који су се 10 пута уписали у листу стрелаца на интернационалним утакмицама, али и Станислава Карасија који је чак 11 пута погађао за црвено-беле. На тај начин Ел Фарду Бен заузео је пету позицију изједначиши се са Ричмондом Боаћијем који је 12 пута затресао мрежу противника у европским дуелима.

Момак са Коморских острва имаће прилику да у наредном периоду постане и најефикацији странац Црвене звезде у европским дуелима, што га као што истиче чини веома поносним.

Трудим се да испишем историју у Црвеној звезди. Веома сам поносан што у томе успевам и на свакој утакмици се трудим да постигнем нешто велико. Јако је леп осећај бити међу легендама клуба, поносан сам на себе због те чињенице – рекао је Ел Фарду Бен.

Подсећамо Ел Фарду Бен је првенац у европским утакмицама постигао на стадиону “Рајко Митић” 2018. године у победи нашег клуба против Спартакса у реванш утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона и најавио одличне партије у европским такмичењима. Остаће упамћена и два гола на гостовању против Салцубрга којима је Бен довео Црвену звезду до једног од највећих успеха у новијој историји нашег клуба.

Листа Звездиних стрелаца у европским такмичењима:

Зоран Филиповић 28

Бора Костић, Душан Савић 20

Никола Жигић 17

Дарко Панчев 14

Ел Фарду Бен, Ричмонд Боаћи 12

Станислав Караси 11

Милош Шестић, Бошко Ђуровски 10

The post Бен у топ 5 Звездиних европских стрелаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Petar veliki нов 2, 2020 at 02:03

ne sme se porediti Ben sa ostalim igračima. da nije kvalifikacija ne bih ni trcinu golova postigli .Svati golove Litvancima gruzijcima kipra ima nije isto kao ekipama iz vrha evropskog fudbala

Reply

Leave a Comment