Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Црвена звезда – Гент 2:1 (1:1)

Још једна европска победа за Црвену звезду! Фудбалери нашег тима су головима Гелора Канге и Александра Катаија остварили тријумф против Гента резултатом 2:1 у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе.

Црвена звезда – Гент 2:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Микаел Фабри (Италија).

Стрелци: Канга у 12. и Катаи у 59. минуту за Црвену звезду, а Ођиђа-Офое у 31. минуту за Гент.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Гобељић, Саного, Иванић (од 64. Петровић), Канга (од 83. Панков), Бен (од 90. Спиридоновић), Катаи (од 90. Николић), Фалћинели.

Резерве: Поповић, Панков, Ераковић, Петровић, Николић, Симић, Гаврић, Спиридоновић, Вукановић, Боаћи, Павков, Крстовић.

Гент: Коземанс, Кастро-Монтес, Марех, Ханс-Олсен, Мохамади, Дорш, Овусу (од 75. Кумс), Ођиђа-Офое (од 80. Клајндист), Букари, Ботака (од 63. Ниангбо), Јаремчук.

Резерве: Јохманс, Ванден Боре, Безус, Ниангбо, Самоисе, Кумс, Нурио Фортуна, Пластун, Клајндинст, Арсланагић.

Жути картони: Милуновић, Гобељић, Саного, Катаи (Црвена звезда), Мохамади, Букари (Гент).

Ни овај меч са клупе није предводио Дејан Станковић, услед црвеног картона добијеног против Хофенхајма, већ је то данас учинио Небојша Милошевић. Од старта су фудбалери нашег тима ушли офанзивно у меч у жељи да покажу да меч са Либерецом није био случајност. Пробио је Катаи по левом боку већ у четвртом минуту, али га је Марех изблокирао при завршници, после чега је уследио корнер, из ког је Канга директно шутирао и намучио Коземанса. Узвратили су гости четири минута касније преко Букарија, који је протутњао по средини, али је Саного успео да пресече завршни пас крилног нападача нашег ривала. Ипак, није се дуго чекало да Црвена звезда голом отвори утакмицу. Играо се 12. минут када је Канга сјајно упослио Гобељића који је центрирао за Бена, али је лопта стигла управо до зачетника акције – Канге, који је са ивице казненог простора шутирао прецизно и погодио сам угао гола Коземанса. Три минута касније је и Фалћинели искоса са леве стране шутирао, али тик поред стативе.

Константно се играло пред голом тима из Белгије. Био је то 21. минут када је Канга сјајно упослио Гајића који се убацивао иза леђа одбране, и врхом стопала успео да шутне, али је Коземанс чувао “прву” стативу и одбранио. После тога и акција из које је Канга покушао да практично из “мртвог” угла погоди мрежу. Комбиновали су одлично фудбалери нашег тима у 24. минуту. Иванић је био зачетник акције и упослио Гобељића који је одиграо повратни пас, Фалћинели је само пропустио лопту да му прође између ногу, а на њу је натрчао управо Иванић, слична акција као код првог гола, али је ударац нашег везисте завршио поред стативе.

Упркос иницијативи Црвене звезде, гости су поравнали резултат у 31. минуту. Шутирао је Ођиђа-Офое са ивице казненог простора, лопта је закачила неколико играча и завршила иза леђа Борјана. Истакао се наш голман пет минута касније када је Јаремчук покушао, међутим, феноменално је Борјан одбранио ударац украјинског нападача. Играо се 44. минут када се затресла пречка гола гостију после још једне феноменалне акције нашег тима. Комбиновали су Гајић и Канга, а лопта је стигла до Катаија који је снажно и без оклевања шутирао, голман је практично био матиран, али је пречка спречила наш тим да са голом предности оде на петнаестоминутни одмор.

Наставили су са опасним нападима фудбалери Црвене звезде и у другом делу игре. Био је 52. минут када је Иванић одузео лопту Кастро-Монтесу на левом боку и центаршутом тражио Бена у петерцу, а потом је и Гајић шутирао са дистанце, међутим, без промене резултата. Завршио је Иванић и шест минута касније соло-акцију ударцем са ивице казненог простора, али поред стативе, и то у моментима када су црвено-бели играли такав пресинг, да гости нису били у стању да изнесу лопту из свог шеснаестерца. Све то се исплатило у 59. минуту. Канга је био фаулиран на двадесетак метара од гола, а слободан ударац, прецизно, у голманов угао, извео је Александар Катаи и матирао Коземанса.

Могли су фудбалери Црвене звезде у потпуности да преломе утакмицу у своју корист у 64. минуту. Гајић је после продора Фалћинелија снажно шутирао, голман је одбио лопту до Гобељића, а он је из веома изгледне позиције, са неколико метара, погодио стативу. Пет минута касније су гости преко Јаремчука узвратили, али је Милуновић изблокирао покушај украјинског нападача. Луцидан покушај Катаија из 73. минута када је видео да је Коземанс изашао, а он имао намеру да га лобује, није завршио у голу, али је идеја била у складу са фудбалским интелектом нашег везисте. Шут Дорша са преко двадесет метара из 80. минута, успео је Борјан без већих проблема да “укроти”, иако је распалио по лопти немачки интернационалац. Милошевић је шансу са клупе, нешто раније, указао Петровићу, а потом Панкову, Николићу и Спиридоновићу, а било је узбудљиво све до последње секунде меча. Прошао је по десном боку Букари, оштро центрирао за Клајндиста, али је Борјан био феноменалан и ударац главом са три метра успео да одбрани и још једном покаже колико је важан за наш тим, који је овим тријумфом освојио нова три бода у групној фази Лиге Европе.

The post Црвена звезда – Гент 2:1 (1:1) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

10 comments

Petak trinaesti нов 7, 2020 at 00:15

Bravo momci!!!BORJAN JE VELIKI NAKLON DO PODA SVIMA!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 6, 2020 at 18:23

GOBELJIĆ ZADNJIH POLA SATA IZGLEDAO KAO ONI MARATONCI STO BRZO HODAJU PA SU VEC PREŠLI 49KM,ON TRČI KAO DA MU VEZANE NOGE…BEN JE PRIVATNIK KAO BRAJANT U KOŠARCI,FALŠINELI JE SURDULICA,MILUNOVIĆ KAO DZAJIĆ REKREATIVNO SE BAVI SPORTOM..OSTALI SU ALA MALI MOKRI LUG

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 6, 2020 at 18:20

NIKAKVO SE PROLEĆE NE VIDI..JA MISLIM DA VIŠE NI JEDAN BOD NEĆEMO OSVOJITI..JEDINA NAM JE SREĆA AKO GENT I LIBEREC NE ZANIMA EVROPA..A KAKVO PROLEĆE DA IDEMO NA ROMU I OSTALE VELIKANE DA NAS PONIZAVAJU

Reply
ivan niksic нов 6, 2020 at 13:46

Pobjeda je pobjeda, ALI promaja ma sve strane. Napad kako tako, na momente evropski, odbrana na momente amaterska. Prvenstvo krije neke rupe zbog superiornosti Zvezde, ali zato Evropa ih stalno demaskira, a najgore je to sto se opet i opet neke greske i propusti ponavljaju, ispadanje Gobeljica i kod gola i kod velike sanse u nadoknadi vremena na kraju utakmice, Milunovic koji kao i da nije dosao na utakmicu, vec cuveni Sanogo koji svaku utakmicu zavrsava sa zutim kartonom, kojeg, zajedno sa Milunovicem, sa zebnjom ispratimo kao navijaci prilikom ulaska u duele i koji su cesto na ivici ili blizu crvenog kartona. Degenek, uzrocno posledicna veza, moguce i zbog ovakvog izdanja Milunovica, isto djeluje nesigurno, mada je veceras on bio mnogo bolji od svog kolege, Gajic solidan, makar u poredjenju sa kolegom s druge strane i rekao bih slucajnim fudbalerom, u najbolju ruku strogo igracem zadatka i nista vise od toga, Gobeljicem, pa sve u svemu i sreca u nesreci je to sto Zvezda ima uz Katajia najboljeg igraca u timu i covjeka koji vadi rupe od i u odbrani, golmana Borjana koji vec sad definitivno ako nista drugo je Zvezdina talija i neko bez koga Zvezda ne bi imala nikakve sanse u Evropi, pravo jedno cudo na golu kakvo Zvezda nije imala decenijama. Ovo je ipak kolektivni sport gdje na kraju dobija ili gubi tim, a ne pojedinac ili pojedinci, tako da je uprkos svemu svaki igrac dao svoj doprinos u nekim granicama svojih mogucnosti i svi su dali svoj zajednicki doprinos ovoj i ovim pobjedama i rezultatima. Ocigledno je da se nesto MORA uraditi u vezi odbrane, a pogotovu lijevog beka, uz Rodica, i makar jednog stvarno ozbiljno kvalitetnog stopera, a bogami bi i jedan tehnicki i takticki zadnji vezni dobro dosao, ako se, naravno, planira uraditi nesto vise u ovom evropskom takmicenju, gdje Zvezda opet moze, koliko toliko, da sa vecinom timova igra pata-pata i da se realno nada da moze nesto vise rezultatski uciniti. Ukratko receno napad-dobar, odbrana-sumnjiva. ,Idemo dalje!’

Reply
MILOS RANKOVIC нов 6, 2020 at 12:02

STO NEKO RECE POBEDI SE U ZUBE NEGLEDA.VELIKI PROBLEM ZVEZDE JE ZADNJI VEZNI I BEKOVI,MI NEMAMO ZADNJEG VEZNOG KOJI CE DA IZNESE LOPTU,MILUNOVIC SVAKO DODAVANJE NJIHOVIM IGRACIMA,CUVA IGRACA ISPRED,DEGENEK ODLICAN,SANOGO JE IGRAC POLA POLA,ZNA DA URADI NEMOGUCE,A ZNA I DA POGRESI NEMOGUCE,FALCINELI JE DOBAR,KATAI PERFEKTAN,ON SA TADICEM PROTIV SKOTA,KANGA BORIO SE IMAO GRESAKA ALI DOBAR,IVANIC SAMO ZAVRSNICA BOLJE,MI SA DOBRIM ZADNJIM VEZNIM NEBI PRAVILI OVOLIKO GRESAKA,GAJIC TESKO ZA OZBILJAN FUDBAL,GOBELJIC ISTO,MISLIM DA CEMO U SLEDECEM MECU PROTIV GENTA DOBITI NAJMANJE SA DVA RAZLIKE,NISTA ONI NISU OZBILJNI,SAMO DA SE SVI VRATE ZDRAVI ZA DVE NEDELJE KO IGRA ZA SVOJE DRZAVE,IDEMO DALJE

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 6, 2020 at 11:43

koja smo mi srećna ekipa to je čudo..katai,borjan,kanga i to je to sto malo vredi u evropi..ostali nisu vredni pomena

Reply
звездан нов 6, 2020 at 11:22

Честитам момцима на побијесди,али ту реално има само 6 играча што нешто вриједе ,а то су Борјан,Иванић,Канга,Катаи(вођа),Гаврић(тек на моменте покаже нешто)Фалћинели иако није толико опасан ппи гол добро се гради и,има искуства).Белгији играмо без Сенога и не видим како ће га Петровић замијенити ,уз Гобељића најлошији Звездин играч.Ми немамо замјене у случају картона ,повреда.Молим играче да се пазе ма тренингу да не улазе оштро у дуеле и не ризикују повреде

Reply
VLADIMIR нов 6, 2020 at 09:41

pobedi se u zube ne gleda zato cestitke,ali netreba zatvarati oci pred slabostima zadnje linije.Borjan se na kraju iskupio fantasticnom odbranom za nekoliko losih ispucavanja,ali likovi kao Milunovic,Gobeljic,i donekle Degenek,toliko neigurnosti,panike,to je neverovatno.Npr.Gobeljic tri puta nemoze ili nezna da ustopuje loptu a to se uci u petlicima.

Reply
Bari 1991 нов 6, 2020 at 10:27

A i zadnja sjajna obrana Borjana,posledica je njegove statičnosti kod centaršuta kada je već trebao uhvatiti ili boksati loptu,tako da se je bukvalno spasio obranom zbog tog kiksa.Čast izuzecima,ali ova Zvezda i sa ovakvim trenerom,za sada loše!

Reply
zoki zvezdaš нов 6, 2020 at 08:10

ČESTITKE IGRAČIMA, STRUČNOM ŠTABU, UPRAVI. VIDISE PROLEĆE U NOVEMBRU

Reply

Leave a Comment