Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Први пораз црвено-белих

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у хали „Баскет Сити“ од новосадске Војводине 021 у оквиру 8.кола Прве женске лиге, 73-75 (21-17, 17-23, 20-17, 15-18).

У ванредном колу пред прву репрезентативну паузу и “прозор” који нас очекује наредних 10 недеља, Црвена звезда је забележила и први пораз у сезони. Успешно су Новосађанке парирале и одбраниле вођство, а шут за победу Нађе Недељков ове вечери није прошао кроз мрежицу.

Дужи ростер гостујућег тима и контрола скока су били тас на ваги на овом мечу. У неизвесној завршници екипа Александра Јовановића је била присебнија.

Звезда је отворила утакмицу са два офанзивна скока, али и три везана промашаја из игре до првих поена Невене Наумчев. Сарадња Катанић-Бојовић је функционисала у раној фази меча, Маша Јанковић је добро ушла у меч, али је Анастасија Подунавац била ослонац гошћи. Већ у првој четвртини је постигла двоцифрен број поена, погађала сваки пут када би понестајало решења. Црвено-беле су пропустиле неколико прилика да се резултатски одлепе, па је на крају првих 10 минута екипа Драгана Вуковића имала четири поена разлике на свом конту, 21-17.

Контролисале су вођство црвено-беле до средине друге деонице, када је мини серијом 5-0 екипа Војводине 021 дошла до егала. Велики хендикеп за Звезду била је повреда Маше Јанковић, што су гошће знале да искористе. Након периода без поена Дуња Зечевић и Анастасија Подунавац су биле у главним улогама, Зечевићева је одбијала налет противника са седам везаних поена, (34-34). Најбитнију улогу у гостујућем тиму је одиграла Милина Мишељић, пет везаних поена и тројка који су обезбедили предност пред полувреме. Ивана Катанић је одиграла симултанку и погодила за крај првих 20 минута, 38-40.

Маша Јанковић је стегла зубе и наставила утакмицу и поред повреде, Невена Наумчев је у оба правца одиграла још једну одличну утакмицу, била покретач серије 10-3 на почетку треће четвртине, коју је прекинула Милина Мишељић, али је Нађа Недељков погодила тројку уз фаул за Звездин преокрет, (51-46). Нађа Недељков је била прецизна ван линије 6,75 и при истеку 28.минута за Звездиних плус 7 (58-51), и у том тренутку се чинило да ће лидер успети да преузме контролу утакмице до краја. Међутим, тада је кренула велика серија 18-0 Војводине 021. Лара Радуловић је покренула серију са шест везаних поена, уз продор пре звука сирене за 58-57 пред последњих десет минута.

Наставиле су у последњем кварталу серију Јована Адамовић и тројкама Мишељићева и Подунавац за 58-69. Прекинула је велику серију противница Ивана Катанић тројком, али је узвратила Милина Мишељић. Није се предао шампион, наравно, Нађа Недељков је погодила нову тројку, Маша Јанковић и Милица Бојовић учествовале у серији 7-0 за 69-72 пред улазак у последњи минут меча. Маша Јанковић у редовима Црвене звезде, Лена Радуловић и Катарина Јаковљевић у екипи Војводине 021 су због пет фаулова морале раниеј да заврше меч. Звезда није искористила три слободна бацања у пенал серији, Милина Мишељић и Јована Адамовић су биле прецизније, али је Невена Наумчев погодила за три поена и 73-74 на 14 секунди до краја. После тајм-аута Јована Адамовић је била половична са пенала, али шут Нађе Недељков за победу није завршио успешно, па су гошће стигле до велике победе и великог славља, 73-75.

Нови, пети трипл-дабл у каријери капитена Иване Катанић – 18 поена, 13 скокова, 10 асистенција. Милица Бојовић је убацила 16, Нађа Недељков 14, а Невена Наумчев 11 поена.

Црвена звезда у наредном колу гостује екипи Врбаса, после повратка након репрезентативне паузе.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 11 (7ск 4ас 4укл), Катанић 18 (13ск 10ас 3укл), Бошњаковић, Каписода, Деурић (2ск), Јанковић 7 (5ск 2ас), Недељков 14 (3ск), Ристић, Бојовић 16 (7ск), Авлијаш, Зечевић 7 (3ск). Тренер: Драган Вуковић

The post Први пораз црвено-белих appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment