Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Челични живци Милана Борјана

Капитен Црвене звезде Милан Борјан поново је израстао у хероја утакмице одбранивши покушај фудбалера Гента у последњим тренуцима меча и на тај начин још једном доказао квалитет и менталну снагу коју поседује у најбитнијим моментима, у тренуцима када су н

Милан Борјан један је од играча који је стекао наклоност навијача нашег клуба по самом доласку у Црвену звезду. Иако пут до љубимца публике није лак то је голману из Книна веома брзо пошло за руком. Управо томе су допринеле феноменалне партије које је капитен нашег клуба пружао у најбитнијим утакмицама за Црвену звезду.

Често се у претходне четири године могла чути реченица “Кад је тешко, Милан Борјан” и управо је она довољна како би се разумело велико поверење и статус који је стекао код заљубљеника у црвено-беле боје. Феноменалан је на голу Борјан био од самог доласка у наш клуб, уписао и преко 150 наступа, али оно по чему је нарочито познат су одличне реакције и невероватне одбране у последњим моментима дуела.

Утакмица која је Звезду вратила на европску мапу најбољи је показатељ за то. Меч против Краснодара био је почетак Звездине европске приче али и феноменалних интервенција нашег голмана, који је управо на том дуелу одлично реаговао и у последњим тренуцима меча одбранио покушај главом Гранквиста, избацивши лопту у корнер.

Две године касније изабраници Владана Милојевића нашли су се на једном од најтежих испита. Драма из Копенхагена дуго ће се памтити а сјајне одбране нашег капитена у одлучујућим моментима нешто што ће се препричавати наредних деценија. Стекао је статус хероја Борјан после тог дуела и пласмана у плеј-оф за Лигу шампиона. Била је то серија удараца са беле тачке коју нико није могао да замисли, 11. пенал серија и на крају 3 одбрањена једанаестерца и један постигнут Борјана директно су утицали на пролазак у нареду фазу такмичења. Управо у плеј-офу за Лигу шампиона наш чувар мреже показао је зашто ужива поверење свих одбранивши покушај Енсамеа у 92. минуту и обезбедивши Црвеној звезди и другу годину заредом учешће у најелитнијем европском такмичењу.

Наставио је Борјан да приказује све оно што га је красило претходних година и у новој европској авантури коју предводи шеф стручног штаба Дејан Станковић. Утакмица коју је наш тим играо против екипе Тиране донела је нова узбуђења пред голом нашег капитена. Међутим уз одличну реакцију и додатни фактор среће Милан Борјан успео је уз помоћ стативе да сачува гол на тешком гостовању, после покушаја Торасе.

Недавно одигран меч против Гента на стадиону “Рајко Митић” још једном је показао квалитет који поседује Борјан, нарочито у тренуцима када је присутан велики притисак. Феноменална реакција у последњим моментима утакмице после покушаја главом Клајндиста и одбрана која ће сигурно бити упамћена од стране звездашке јавности су неки од утисака са овог дуела. Овације које је добио по завршетку дуела употпуниле се доживљај, а једина ствар која је недостајала јесте подршка навијача са трибина која нашем капитену из утакмице у утакмицу даје ветар у леђа.

Све ово јасно указује на то да са великим разлогом, капитенску траку око руке, носи наш чувар мреже – Милан Борјан.

The post Челични живци Милана Борјана appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment