Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

6.коло АБА ј.т.д. лиге: Неубедљива Звезда славила у Копру

Копер Приморска – Црвена звезда 72:84 (14:28,24:21,22:16,12:19)

Кошаркаши Црвене звезде шестом победом задржали су максималан учинак на Јадрану али приказана игра може да забрине све у редовима српског шампиона.

Одлуком Обрадовића, за вечерашњу утакмицу, у саставу није било Лојда и Давидовца али то се у првој четвртини није осетило с обзиром да су наши кошаркаши рафалном паљбом преко Рочестија, Добрића и О’Брајанта убедљиво решили први период у своју корист-28:14. Приморска је у наставку заиграла нешто боље  пре свега захваљујући добром скоку на полувремену се отишло са подношљивом разликом по домаћина – 48:39.

Међутим, од старта другог полувремена виђена је потпуно другачија слика која је бацила сенку на Звездин тријумф. Нашим кошаркашима је стао шут за три поена док је Приморска затворила прилазе рекету што је нашу екипу увело у нервозу и утицало на тоталну импотентност у нападу, што је подсетило на сусрет са Бајерном у Минхену од петка. Приморска је стрпљиво с друге стране топила предност Звезде да би на нешто више од шест минута пре краја меча, кошем Радуловића домаћин пришао на само три поена заостатка -66:69. Ипак, присебност је у тим моментима сачувао Волден које је, најпре, поенима са линије слободних бацања, потом и украденом лоптом те погођеном тројком вратио Звезди резултатски комфор и могућност да беѕ веће драме приведе овај сусрет крају.

У редовима Звезде најбољи су били Рочести са 16 (4/4 за три поена, 5 ас), Добрић са 16 (4/10 за три поена), Волден са 15 (10/10 сл.бацања) и О’Брајант са 13 поена. Звезда је забележила 25 тимских асистенција док је потпуно подбацила на скоку. Домаћин је надскакао нашу екипу забележивши чак 12 скокова у паду док су наши играчи забележили само 5 офанзивних скокова док је однос у укупном броју скокова износио 36:24 за домаћина.

Треба рећи да је прве минуте за наш тим у овој сезони забележио Алекса Ускоковић и оставио позитиван утисак. Осим агресивне игре у одбрани оличене у две украдене лопте, забележио је и 5 поена и једну асистенцију те показао Обрадовићу да му може и у будућности давати минутажу.

Дворана: Арена Бонифика

Копер Приморска: Дурник 14, Ројц 12,  Кастрати 10, Радуловић 8, Мацура 17, Неманич 3, Вончина 8, Шустер, Флерин, Храбар. Тренер: Андреј Жакељ.

Црвена звезда: О’Брајант 13, Рочести 16, Хол 3 (7 ас),Волден 15, Ускоковић 5,  Лазић, Рит 4, Добрић 16, Симоновић 2, ЈАгодић-Куриџа 1, Кузмић 3, Тери 6. Тренер: Саша Обрадовић.

Повезане вести

11 comments

Tijano нов 8, 2020 at 22:43

Jaoj… dal smem da se kaže? Da li sme? Plasim se. Mnogo je jaka grupa bolida koji bolesno mrze sve što je poteklo u Zvezdi, sve što je rođeno u Srbiji, a bolesno obožavaju sve strance, a posebno crnce bez obzira da li su stvarni kvalitet ili bitange koji samo šamaraju Zvezdinu kasu! Elem, kazaću pa makar me bolidi ubili: da nije bilo Zvezdine dece,Uskokovića i Dobrića(svaka čast i Ročestiju i Voldenu) mi bi veceras doživeli najsramniji poraz u istoriji našeg kluba. Eto rekoh… samo bolidi da me ne nađu negde u gradu…

Reply
Звездаш нов 10, 2020 at 14:02

Red Star International

Reply
MILOS RANKOVIC нов 8, 2020 at 20:05

MISLIM DA OBRADOVIC NIJE TRENER ZA ZVEZDU IDE MNOGO SRCEM TO KOD AMERA NEMOZE,ONI SE SMEJU NA TERENU,ZABAVLJAJU SE,BOLI NJIH UVO ZA ZVEZDU,STIMARA NIJE SMELO DA SE PUSTI DA ODE,LAZICA MALO OHLADITI,VOLDENU DATI VISE SANSI,SIMANICA VRATITI UMESTI RITA,IGRATI TIMSKU KOSARKU ILI RASPAD SISTEMA,15 OFANZIVNIH SKOKOVA PROTIV OVAKVE EKIPE JE TESKA BRUKA,ASVEL IMA DA NAS PREGAZI AKO OVAKO BUDETE BRANILI KOS,DAJ BOZE DA GRESIM ALI NESLUTI NA DOBRO

Reply
MILOS RANKOVIC нов 8, 2020 at 20:01

KURIZDA TO STO TI RADIS JE MALO CUDNO,DOBRO SE SECAM PROSLE SEZONE PROTIV PRIMORSKE ISTO NAJGORI IGRAC NA TERENU SAD OPET,AKO VOLIS PRIMORSKU CAO,OVAJ HOL JE TESKI PROMASAJ,ODIGRA DVA MINUTA I POSLE GA NEMA CELU UTAKMICU,OVU UTAKMICU JE DOBIO USKOKOVIC TROJKOM I UKRADENOM LOPTOM ZA DVA POENA,I VOLDEN KOJI MALO IGRA KOLIKO ZASLUZUJE,ON JE ZA HOLA IZMISLIO KOSARKU,JA STVARNO NERAZUMEM DA LAZIC IGRA A RADANOV NEMA GA NIGDE,OVO STO OVAJ PANJ IGRA TERI SIMANIC JE BRE ZA NJEGA DZORDAN,I U SUTU I U ODBRANI,NJEGA BRE MACURA UGURA POD KOS,PA COVEK DA SE UBIJE

Reply
Dragan нов 9, 2020 at 11:33

Bravo Ranke. Činjenica je, na žalost, da je Simanić postao pukotina od igrača, ali da je Simana imao minutažu i slobodu u igri kao Brajant i ovaj raspali Kuridža – on bi bio jedno 58 puta bolji od obojice. Decko bez šanse u kontinuitetu, pogubio se u svojoj malodušnosti i nesigurnosti. Upropastiti takvog igraca, koji je svojevremeno na evropskom juniorskom Final foru samo za jedan glas bio iza Luke Dončića u izboru najboljeg juniora Evrope, upropastiti momka koji je pre godinu i po dana bio najbolji igrac u finalu plej ofa Aba lige protiv Budućnosti, koji je u onoj jednoj utakmici za 7 sekundi udario rampu i stigao u kontri da zakuca – to je umetnost od upropašćivanja. Sad je na sceni klanje i sahranjivanje Dobrića… Itd, itd.

Reply
MILOS RANKOVIC нов 9, 2020 at 11:51

U PRAVU SI BRATE DRAGANE,ALI SIMANIC MORA DA IGRA STALNO,PUSTITE GA NEK IGRA DESET UTAKMICA PO 20 MINUTA,AKO POGRESI DAJ MU PODRSKU,NAJVISE MRZIM TRENERA KOJI SAMO VICE NA SRPSKE IGRACE,A AMERIMA NISTA MIRNIM TONOM,AKO SIMANIC NEODIGRA NISTA PUSTI GA NEK IDE I CAO,ON JE STEGNUT,STALNO POD OPTERECENJEM,SVI GA NAPADAJU,IMAM OSECAJ KAD BI PROKINUO DA BI BIO NAJBOLJA CETVORKA U EVROPI,ALI ISTINA NIKAKO TO DA DODJE,REALNO NASI IGRACI U ZVEZDI IGRAJU KAO I PRE TRI GODINE,BEZ NAPREDKA,CAK I MNOGO LOSIJE KUZMIC,DAVIDOVAC,DOBRIC,SIMONOVIC,LAZIC,TO MORA DA BUDU GLAVNI IGRACI ALI NIJE TAKO,TREBA USKOKOVICU DAVATI VISE SANSE POGOTOVO U ABA LIGI,MALI IMA SRCE,BORI SE,MOZE DA POGODI TROJKU,RADANOV MORA DA IGRA PRE LAZICA,OHLADITI MALO LAZICA,ON JE DAO MNOGO ZVEZDI DESET GODINA JE TU,ALI MALO ODMORI,KUZMICA I TERIJA BI SUTNUO ODMAH,DVA UBEDLJIVO NAJGORA IGRACA U ZVEZDI,KUZMIC KAD SKOCI ODVOJI SE OD PARKETA 10 CM,ON JE GOTOV IGRAC,NEMA LEBA OD NJEGA,OVAJ DRUGI KO PERCE,UNOSE GA U KOS KO STIGNE,KRILA SU JACA OD NJEGA

Reply
MILOS RANKOVIC нов 8, 2020 at 19:55

SRAM VAS BILO,OVDE JE SVE JASNO ILI OVA DVA PANJA KUZMICA I TERIJA OTERATI ILI OBRADOVICA,TRECE NEMA,EJ KOJI PAMETNJAKOVIC JE DAO DVOGODISNJE UGOVORE TERIJU I KUZMICU,KO CE BRE TO DA PLATI,EJ ONI BRE NEMAJU CENTRA SEM ONO RADULOVICA KOJI JE IGRAO 14 MINUTA,MACURA DECKO IGRAO KRILO U MEGI IMA VISE SKOKOVA NEGO CELA ZVEZDA SRAM VAS BRE BILO SA TRENEROM I SVIMA,COVICA NECU NAPADATI ON JE ISPUNIO SVE ZELJE OBRADOVICU,ON JE DOVEO OVE PANJEVE OD CENTARA,JEL MOGUCE DA TOLIKO NEVIDIS TRENERU KOGA SI DOVEO,EJ DVE GODINE UGOVORA NJIMA DVOJICI TO JE SKORO 2 MILIONA ZA DVE SEZONE,UZAS

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 8, 2020 at 19:42

ZABLUDA..IPAK JE OVO SKUP BITANGI ZAJEDNO SA TRENEROM

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 8, 2020 at 19:41

FENOMENALNA POBEDA NAD RENOMIRANIM PROTIVNIKOM..ZAISTA JE TESKO BILO ZAUSTAVITI MACURU,KASTARATIJA,…OVO JE ZA PAMĆENJE..BRAVO ZA OBRADOVICA..VIDI SE VELIKI NAPREDAK..U (NEZNANJU)

Reply
Dragan нов 8, 2020 at 22:48

Veličanstvena pobeda! Fantastično… Posle Barija i Tokuja 1991. ovo je za istoriju. Pobediti Primorsku u Kopru!? Da mi je neko pričao da je to moguće – ne bih poverovao.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 8, 2020 at 23:25

JA SAM JOŠ U TRANSU KAKAVOG SMO RIVALA DOBILI..A POSLE MANEKENI NA MARI ZABIBERILI VEČE

Reply

Leave a Comment