Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти Црвене звезде одбранили шампионски пехар

Након пуно проблема и промена у календару које је ове сезоне изазвала пандемија вируса COVID-19 данас је на стадиону Спортског центра „Инге“ на Звездари утакмицом финала плеј-офа, између РЛК Црвена звезда и Р13К Партизана 1953 завршено 19. Првенство Србије у рагбију 13 за сениоре. Црвено-бели су тријумфом у најважнијем мечу сезоне стигли до пете шампионске титуле у историји клуба, а четврте узастопне, док ће вечити ривал морати да сачека неку нову прилику како би стигао до првог трофеја у историји клуба.

РЛК Црвена звезда : Р13К Партизан 1953 20:12 (18:0)

Током првог дела игре наши рагбисти су више него заслужено стигли до убедљиве предности. У 27. минуту меча есеј за нашу екипу постигао је Петар Милановић, али је Милош Зоговић био непрецизан у додатном шуту па је остало 4:0.

Шест минута касније Денис Ченгај постиже нови есеј за нашу екипу, а уз то Милош Зоговић је био прецизан овог пута и црвено-бели стижу до предности 10:0.

Два минута пре одласка на одмор Никола Ђурић постиже и трећи есеј. Уз прецизног Милоша Зоговића црвено-бели имају убедљивих 16:0.

Шут црно-белих са центра завршава директно у ауту, што наши рагбисти користе. Из казне са центра Војислав Дедић доноси још два поена за црвено-беле 18:0. То је и резултат са којим се одлази на одмор.

Већ у другом минуту наставка, Партизан постиже есеј. Стрелац је Драган Јанковић а Џавид Јашари је прецизан из тешке позиције уз саму аут линију чиме се предност наше екипе смањује на 18:6.

У 57 минуту Звезда из казне, коју је успешно реализовао Милош Зоговић повећава вођство на 20:6.

Три минута касније Партизан се примиче опасно Звезди. Есеј је постигао Александар Павловић а Јашари поново прецизан за 20:12. Испоставило се ипак да је то и коначни резултат финалног дуела и нови шампионски пехар стигао је у витрине нашег рагби клуба.

Стадион: СЦ „Инге“
Гледалаца: Играно без присуства публике
Судија: Стефан Стаменић
Помоћници: Ђорђе Дивић, Душан Вирц.
Р13К Партизан 1953: Драган Јанковић, Немања Манојловић, Владимир Милутиновић, Александар, Александар Павловић, Павле Војиновић, Ђорђе Стошић, Џавид Јашари, Душан Милутиновић, Михаило Илић, Дарио Абидиновић, Михајло Стојиљковић, Денис Бибић, Стеван Стевановић. Резерве: Велибор Каранови, Енис Бибић, Ђорђе Крњета, Томислав Стојиљковић.
РЛК Црвена звезда: Милош Зоговић, Валентино Миловановић, Петар Милановић, Денис Ченгај, Владимир Бошковић, Војислав Дедић, Александар Ђорђевић, Марко Јанковић, Владислав Дедић, Стефан Недељковић, Миодраг Томић, Никола Ђурић, Милош Ћалић. Резерве: Вук Штрбац, Ненад Жујић, Урош Мартиновић, Доротеј Дадо Арнолд.

Повезане вести

Leave a Comment