Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Наставак победничког низа, савладана и Кикинда

Рукометашице Црвене звезде продужиле су победнички низ на четири утакмице након што су у 6.колу Супер Б лиге савладале екипу Кикинде на Бањици – 29:28 (15:13).

Црвено-беле су после пораза у 1.колу од екипе Панчева везале четири тријумфа и услед утакмице мање, против екипе Јуниора, налазе се на трећем месту. Изабранице Весне Бојковић из утакмице у утакмицу делују све сигурније и победе умногоме доприносе самопоуздању тима.

Тако је било и на сусрету против Кикинде. Имале су црвено-беле почетну предност (4:2), али нису се предавале гошће, које су биле у егалу до уласка у последњу трећину првог полувремена. Одлична дефанзива је донела Звезди лаке голове: Анђела Гуџић је постигла прелеп погодак са своје половине, а Јелена Кострешевић на идентичан начин донела плус 3, (13:10). Кикинда је успела да се приближи на гол минуса, али је након асистенције Јоване Ристић погодила Ивана Протић за 15:13 после 30 минута игре.

У наставку Црвена звезда је врло брзо дошла до пет голова предности, што је у великој мери преломило утакмицу на црвено-белу страну. Одлична одбрана и Тамара Јелић на голу резултовали су брзим контранападима које је без проблема у гол претварала Јелена Кострешевић, а предност је могла да буде и убедљивија. Контролисале су изабранице Весне Бојковић предност до 53.минута, када се екипа Кикинде поново приближила на само гол заостатка, (25:24). Овог пута, колектив је избацио новог играча утакмице, када је требало погађала је Хелена Инђић. Шест голова је постигла у другом полувремену и одбијала налет противника, била непогрешива са девет метара. Јако битан погодак постигла је за 26:24, да би затим погодила мрежу и Тамара Ђурковић. Победу је потврдила капитен Јована Ристић, која је у 58.минуту била приморана на треће искључење, али нису погодиле гошће. Коначан резултат поставила је тридесет секунди пре краја Теодора Ђукичин. Црвена звезда је имала прилику за последњи напад који није искористила, а ударац у последњој секунди Жељане Радаковић успешно је зауставила Тамара Јелић.

Хелена Инђић најефикаснија са 7 голова, шест је постигла Тамара Ђурковић, а по четири Анђела Гуџић, Јелена Кострешевић и Ивана Протић.

Црвену звезду очекује одложени дуел 5.кола против екипе Јуниора, победа би донела друго место пред дуел наредне недеље против четвртопласиране екипе Петроварадина.

6.коло, Супер Б лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КИКИНДА 29:28 (15:13)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Без гледалаца. Судије: Бојан Јевремовић и Вукашин Радосављевић (Ваљево). Искључења: Црвена звезда 16, Кикинда 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(2), Кикинда 6(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јездић, Шашић , Момчиловић 1, Ристић 3, Ђурковић 6 (2), Ћорић, Ерић, Јелић, Инђић 7, Ердељановић, Гуџић 4, Кострешевић 4, Андрић, Протић 1. Тренер: Весна Бојковић

КИКИНДА: Проданов, Ал.Чубрило, Кнежевић, Бјелић, Радаковић 10(2), Ердељан, Антонић, Радовић, Латиновић 1, Ана Чубрило 7, Вујновић 3(1), Ђукичин 7(1). Тренер: Драган Мракић.

The post Наставак победничког низа, савладана и Кикинда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment