Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаЖенски ватерполоНајновије

Црвена звезда десеткована на првом турниру Купа Србије

Први турнир Купа Србије за ватерполисткиње игра се у петак и суботу у Новом Саду, а поред домаће Војводине на турниру ће учествовати Палилула, Црвена звезда и Таш 2000. Ово ће бити прво сениорско такмичење за сениорке у новој сезони, а до данашњег дана, када почиње турнир, било је неизвесно учешће Црвене звезде и Таша на турниру.

Наиме, Црвена звезда је средином недеље затражила од Ватерполо савеза одлагање турнира, пошто су три играчице имале симптоме корона вируса, а после обављеног тестирања су потврђени позитивни налази. Тренери Звезде и Таша 2000, Драгана Ивковић, Ивана Ћоровић и Иван Филипић, такође су били позитивни на корона вирус, али су током тренинга носили маске и утврђено је да друге играчице, које су се тестирале у четвртак, нису позитивне.

По пропозицијама Ватерполо савеза за мушку Супер лигу, утакмица мора да се одложи ако су најмање четири играча позитивна, али је Црвена звезда због безбедности свих играчица, тренера и учесника турнира, затражила да се турнир помери. Ту молбу није подржала Војводина, која ће данас од 19 сати и 30 минута дочекати Црвену звезду. Црвено-беле ће на турниру бити без три играчице и тренера, а од 21 сат се састају Палилула и Таш 2000, који ће такође бити ослабљен неиграњем две играчице.

ЖВК Црвена звезда освојила Куп СрбијеУ суботу су на програму још четири утакмице. Од 10 и 30 играју Војводина и Таш 2000, а од 12 сати Црвена звезда и Палилула. Турнир се завршава мечевима између Војводине и Палилуле од 19 и 30, односно Таша 2000 и Црвене звезде од 21 сат.

Звезда ће играти без три заражене играчице, као и оба тренера. Покушали смо, с обзиром на бројно стање заражених у спортској средини да одложимо одигравање турнира, али домаћин на то није пристао, а из Ватерполо савеза су нам рекли да по пропозицијама утакмица може да се одложи ако су најмање четири играчице имале позитиван тест – рекла је Драгана Ивковић, која је имала благе симптоме, али неће моћи да буде са екипом.

– У Ташу имамо ситуацију да се родитељи са правом плаше да пошаљу децу на турнир, тако да ће екипа отићи десеткована. Такође, поред девојке која има позитиван тест имамо и играчицу у којој су блиски чланови породице заражени и у обавезној је самоизолацији.

Све играчице су се у четвртак тестирале.

Ми смо све девојке тестирали и на тај начин покушали да смањимо вероватноћу ширења заразе, али чињеница јесте да то нико са сигурношћу не може да тврди. Надам се само да на овај начин нећемо угрозити здравље играчица и других учесника турнира, а верујем да је ова ситуација мојој екипи само додатно искуство и велики мотив за будућност. Знам да мени сигурно јесте – завршила је Драгана Ивковић.

За Црвену звезду ће играти: Анастасија Карличић, Христина Илић, Дијана Миловановић, Маргарета Миљковић, Ива Лујић, Андреа Гашић, Јелена Шарац, Јана Лујић, Тијана Лукић, Милица Зелић, Александра Антанасијевић и Јована Тодоровски.

За Таш 2000 ће играти: Миона Ивковић, Мина Миленковић, Јована Радоњић, Јована Богосављевић, Анастасија Корени, Марија Тодоровић, Софија Спахић, Хелена Кликовац, Нађа Миленковић и Јана Јанковић.

The post Црвена звезда десеткована на првом турниру Купа Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment