Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Акција „Чеп за хендикеп“ успешно настављена на Маракани

Фудбалски клуб Црвена звезда наставио је са друштвено-одговорним радом и пружањем помоћи Удружењу „Чеп за хендикеп“ прикупивши 16 пуних кутија чепова, што ће олакшати процес набавке ортопедских помагала особама са инвалидитетом широм Србије.

Пре нешто више од годину дана Црвена звезда започела је званичну сарадњу са Удружењем „Чеп за хендикеп“ и пружила знатан допринос овој акцији. Због пандемије корона вируса присуство навијача на трибинама није могуће, али и поред тога акција је завршена изузетно успешно, будући да је прикупљено 16 пуних кутија чепова. У првом пресеку који је био у јануару напуњено је 11 кутија, док је јуна месеца тај број био 15, а чињеница да је у трећем пресеку прикупљена једна кутија више у односу на прошли изузетно радује.

Захвалност због друштвено-одговорног рада и посвећености нашег клуба овој акцији истакао је Зоран Мартинов, оснивач акције „Чеп за хендикеп“.

Сарадња са Фудбалским клубом Црвена звезда је из дана у дан све боља. Велико ми је задовољство што смо у прилици да пробудимо свест људи, у овом случају навијача Црвене звезде колико је значајна ова акција. Од велике је важности што навијачи и поред тога што нису у прилици да присуствују утакмица настављају да посећују стадион и дају свој допринос овој акцији. Управо та чињеница говори да се код наших суграђана и у тешкој ситуацији у којој се тренутно налазимо јавља емпатија према људима са инвалидитетом, што изузетно радује – рекао је Зоран Мартинов.

Кутију су у току јучерашњег дана испражњене и предате удружењу „Чеп за хендикеп“, а наш клуб већ од данас наставља са овом хуманитарном акцијом и верује да ће са повратком навијача на трибине стадиона „Рајко Митић“ резултати бити још бољи.

Кутије за прикупљање чепова биће и у наредном периоду постављене код Ред стар шопа, Делије шопа, улаза у галерију, испред Медија центра, испред терена Омладинске школе и у „Звезда Лоунге“ бару.

Делије, наставите са прикупљањем чепова и покажите да, као и увек, имате велико и хумано срце.

The post Акција „Чеп за хендикеп“ успешно настављена на Маракани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment