Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатФудбал

Real na Marakani na proleće? Teško.

Detalj sa utakmice odigrane u sezoni 1986/87

Novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki putuje u Španiju, gde će sa porodicom dočekati novogodišnje praznike. Međutim, kako objavljuje list „Alo“, Robi će odlazak na Pirineje iskoristiti i da poseti Real Madrid, koji mu je nedavno čestitao na izboru za novog šefa struke na Marakani.

„Zahvalio sam im se pismenim putem na čestitci povodom dolaska na mesto trenera Zvezde, a sada ću to učiniti i uživo. Planiram da se vidim sa ljudima iz kluba, a između ostalog razgovaraćemo i o eventualnoj saradnji“, rekao je Prosinečki.
„Predložiću da Real i Zvezda odigraju prijateljsku utakmicu na „Marakani“, pa možda čak i pred start prolećne sezone, što da ne. Bila bi to prava generalna proba za nas .“

Međutim, od pomenute utakmice, bar na proleće, teško da će biti nešto. Naše prvenstvo na proleće počinje za Zvezdu 26. februara utakmicom na Marakani sa Smederevom, što znači da bi poslednja provera trebala da bude najkasnije oko  21. februara. Madriđani međutim, 19. februara igraju meč Primere sa Levanteom, dok tri dana kasnije dočekuju Lion u osmini finala Lige Šampiona.

Sa druge strane, Zenit 17. i 24. februara igra mečeve UEFA Lige sa Jang Bojsom, te bi utakmica u Beogradu mogla da bude odigrana, ali je sigurno da ekipa iz Sankt Petesburga ne bi dovela najjači sastav na megdan Crvenoj zvezdi.

Bilo bi veoma poželjno kada bi kolege novinari iz pojedinih medija, umesto pisanja senzacionalističkih naslova i traženja „bombastičnih“ vesti, istražili makar malo vest o kojoj pišu, jer to se zove – novinarstvo. Međutim, tada vest ne bi toliko odjkenula, a oni ne bi dobili potrebnu pažnju.

Sa druge strane, Real Madrid u Beogradu, ponovo na Marakani – lepo zvuči, i ukoliko je tako nešto izvodljivo, negde recimo na leto, sigurno je da je Prosinečki osoba koja to može i da ostvari. Do tada, ostaje nam da pogledamo golove sa utakmice iz sezone 1986/87.


Повезане вести

1 comment

Comments are closed.