Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Одлука о изборима и изборни процес

Na osnovu člana 33. Statuta FK Crvena zvezda i člana 8. Pravilnika o izborima u FK Crvena zvezda, Generalni sekretar FK Crvena zvezda dana 06.02. 2012. godine, članovima FK Crvena zvezda dostavlja sledeće

OBAVEŠTENjE

O IZBORIMA U FK CRVENA ZVEZDA

Poštovani članovi Crvene zvezde,Imam veliku čast i zadovoljstvo da vas obavestim da će se u našem klubu, prvi put od njegovog osnivanja održati neposredni izbori za Skupštinu i Predsednika kluba na kojima će pravo da biraju i budu birani imati svi članovi FK Crvena zvezda sa uredno plaćenom članarinom.Izbori koji su pred nama su istorijski za naš klub jer će prvi put o ljudima koji će voditi klub u narednom mandatu odlučivati svi zvezdaši koji plaćaju članarinu. Samim tim našim glasanjem donećemo odluku kuda će se kretati naš klub u budućnosti. Ovi izbori treba da pokažu snagu i jedinstvo našeg kluba i da budu potvrda pravilnosti odluke koju je donela Skupština kluba kada je uvela članstvo i omogućila da članovi odlučuju o tome ko će voditi Crvenu zvezdu.Izbori u našem klubu se održavaju na osnovu odluke Upravnog odbora FK Crvena zvezda koji je 31. januara 2012. godine doneo je Odluku o raspisivanju izbora u FK Crvena zvezda za Predsednika i Skupštinu Kluba. Prema odluci Upravnog odbora izbori se održavaju dana 26., 27. i 28. maja 2012. godine a izborne radnje počinju da teku od 6. februara 2012. godine.BIRAČKO PRAVOPravo da bira i bude biran na mesto člana Skupštine i predsednika Kluba ima svaki punoletni član FK Crvena zvezda koji ispunjava uslove iz čl. 8., čl. 9. i čl. 10. Statuta FK Crvena zvezda.Spisak članova je zaključen danom raspisivanja izbora i smatra se zaključenim biračkim spiskom.FK Crvena zvezda će objaviti 8 . februara koliko registrovanih članova Kluba sa uredno plaćenom članarinom za 2011. godinu imaju pravo da biraju i budu birani na mesto člana Skupštine i Predsednika Kluba.Ukoliko se član FK Crvena zvezda koji ispunjava sve uslove ne nađe na biračkom spisku on ima pravo da pisanim zahtevom koji se upućuje Izbornoj komisiji (putem pošte ili eletronskim putem) uz dokaze o ispunjavanju uslova bude uvršćen u birački spisak, najkasnije 48 sati pre početka glasanja na zvaničnom sajtu Kluba. O zahtevu za naknadni upis u birački spisak odlučuje Izborna komisija po hitnom postupku.Članovi FK Crvena zvezda koji se učlane u klub posle 6. februara ne mogu da glasaju u ovom izbornom ciklusu.Svaki član Kluba ima pravo da izvrši uvid u birački spisak, najkasnije 48 sati pre početka glasanja na zvaničnom sajtu Kluba.ORGANI ZA SPROVOĐENjE IZBORAOrgani za sprovođenje izbora su Upravni odbor, izborna komisija i birački odbori.Upravni odbor:

  • raspisuje izbore;
  • stara se o regularnosti sprovođenja izbora;
  • prati primenu i daje objašnjenja u vezi sa primenom ovog pravilnika.

Izborna komisija:

  • obrazuje jedan ili više biračkih odbora i imenuje predsednike i članove biračkih odbora;
  • sprovodi proces izbora;
  • obavlja druge poslove predviđene ovim pravilnikom.

Izborna komisija broji najviše 11 članova, a imenuje je Upravni odbor kojom prilikom određuje predsednika i zamenika. Članovi izborne komisije ne mogu da budu kandidati za predsednika i Skupštinu kluba.Svaki kandidat za Predsednika Kluba ima pravo na predstavnika u proširenom sastavu izborne komisije od trenutka kada mu Upravni odbor potvrdi kandidaturu.Birački odbor u stalnom sastavu čine predsednik i najmanje dva člana. Birački odbor imenuje izborna komisija.Svaki kandidat ima pravo da imenuje predstavnika u prošireni sastav biračkog odbora.Predsednik i članovi biračkog odbora imaju zamenike. Članovi i zamenici ne mogu biti kandidati za Predsednika i Skupštinu kluba.Stalni sastav biračkog odbora imenuje se najkasnije osam dana pre održavanja izbora.Svoje predstavnike u prošireni sastav kandidati za predsednika mogu imenovati najkasnije 48 sati pre dana održavanja izbora.Birački odbor neposredno sprovodi glasanje na biračkom mestu, obezbeđuje pravilnost i tajnost glasanja na biračkom mestu i obavlja druge poslove određene ovim pravilnikom.KANDIDOVANjEKandidat za predsednika može da bude svaki član Kluba koji je član najmanje godinu dana do trenutka zaključenja biračkog spiska i koga predloži najmanje 500 članova Kluba.Član Kluba može da podrži kandidaturu samo jednog kandidata za Predsednika Kluba.Kandidature se podnose izbornoj komisiji najkasnije 20 dana pre održavanja izbora.Prijave sadrže ime, prezime, zanimanje kandidata, godinu rođenja i godinu učlanjenja u Klub kao i kratku biografiju kandidata.Podnosiocu prijave generalni sekretar izdaje potvrdu sa naznačenim danom i časom.Izborna komisija prijavu kandidata dostavlja u roku od 24 sata Upravnom odboru, da ispita da li kandidat ispunjava uslove za kandidaturu iz Statuta i Pravilnika o izborima. Upravni odbor je dužan da u roku od 72 sata donese odluku o prihvatanju ili neprihvatanju kandidature za predsednika.Uslovi koje kandidat za predsednika Kluba treba da ispuni su sledeći:

  • da je član Kluba najmanje godinu dana;
  • da je ugledan član društva i da je poznat i poštovan u profesiji kojom se bavi;
  • da nije osuđivan za krivična dela za koja je zakonom, kao poseban minimum kazne, propisana kazna zatvora u trajanju od 5 godina ili duža kazna.
  • da ima iskustva u rukovođenju ili da je ugledan sportista ili sportski radnik.

Izborna komisija obaveštava podnosioca prijave da li je kandidatura prihvaćena ili ne u roku od 48 sati od donošenja odluke.Odluka o prihvatanju kandidature dostavlja se izbornoj komisiji u roku od 24 sata. Od trenutka prijema odluke u izbornu komisiji počinju da teku rokovi za vršenje izbornih radnji.Po isteku roka za prijavu kandidata za predsednika, izborna komisije objavljuje listu kandidata za predsednika. Redosled kandidata se utvrđuje azbučnim redom po prezimenu. Na listi se nalazi prezime i ime kandidata i zanimanje.Kandidat za člana Skupštine kluba može da bude svaki član Kluba koji je član najkraće godinu dana od dana zaključenja biračkog spiska koga predloži najmanje 10 članova Kluba ili Upravni odbor.Član Kluba može da podrži kandidaturu najviše 10 kandidata za člana Skupštine kluba.Skupština kluba ima 150 članova od čega se 100 članova bira direktno a 50 delegiraju strukture kluba i Sportskog društva. Broj od 100 članova skupštine koji se direktno biraju utvrđen je kao početni u odnosu na 10 hiljada birača. Na svakih novih 10 hiljada birača broj direktno izabranih članova se povećava za 50. Na ovim izborima s obzirom na broj registrovanih članova biraćemo direktno 100 članova Skupštine.Po raspisivanju izbora za Skupštinu kluba Upravni odbor utvrđuje koliko članova Skupštine kluba će imati članovi Kluba iz sledećih regiona:

  • Beograd – Vojvodina
  • Istočna Srbija
  • Zapadna Srbija
  • Južna Srbija
  • Kosovo i Metohija
  • Republika Srpska
  • Crna Gora
  • Dijaspora

Broj članova Skupštine kluba iz svakog regiona zavisi od proporcije broja članova Kluba u tom regionu u odnosu na ukupan broj članova Kluba, s tim što region ne može da ima manje od jednog člana Skupštine ukoliko ima najmanje 100 članova Kluba u tom regionu.U skladu sa Statutom Kluba, delegira se 50 članova Skupštine, i to

  • Sportsko društvo Crvena zvezda ima 10 predstavnika
  • Sekcija veterana ima 10 predstavnika
  • Zaposleni u klubu imaju pet predstavnika
  • Klub javnih ličnosti ima pet predstavnika
  • Udruženja navijača imaju 20 predstavnika

Ovi članovi Skupštine se biraju na skupovima Sportskog društva Crvena zvezda Sekcije veterana, zaposlenih u klubu i udruženja navijača.Kandidatura za člana Skupštine kluba se podnosi Izbornoj komisiji najkasnije 20 dana pre održavanja izbora.Član Kluba iz jednog regiona može da glasa za kandidate za članove Skupštine samo u svom regionu.Prijave sadrže ime, prezime, zanimanje kandidata, godinu rođenja i godinu učlanjenja u Klub kao i kratku biografiju kandidata.Izborna komisija je dužna da u roku od 72 sata donese odluku o prihvatanju ili neprihvatanju kandidature za člana Skupštine.Uslovi koje kandidat za člana Skupštine treba da ispuni su sledeći:

  • da je član Kluba najmanje godinu dana;

Izborna komisija obaveštava podnosioca prijave da li je kandidatura prihvaćena ili ne u roku od 48 sati od donošenja odluke.Po isteku roka za prijavu kandidata za Skupštinu kluba, izborna komisije objavljuje listu kandidata za članove skupštine po regionima. Redosled kandidata se utvrđuje azbučnim redom po prezimenu. Na listi se nalazi prezime i ime kandidata i zanimanje.KAMPANjASvaki kandidat za predsednika ima pravo da na prigodan način obavesti članove Kluba o svom programu i aktivnostima.Obaveštavanje se može obaviti putem pisma, elektronske pošte, telefonskim pozivima i putem klupskog glasila. Generalni sekretar kluba je obavezan da svim članovima dostavi o trošku kluba izborni materijal koji pripremi kandidat za predsednika koji nije duži od pet stranica A4 formata. Kandidat ima pravo na slanje još jednog izbornog materijala u istom formatu, o svom trošku preko generalnog sekretara Kluba. Izborni programi se šalju najk a snije sedam dana pre održavanja izbora.Vođenje kampanje preko javnih glasila je dopušteno ali je kandidatima zabranjeno da govore o drugim kandidatima bez uvažavanja, da ih javno vređaju i omalovažavaju, da ih diskvalifikuju kao nedostojne za obavljanje funkcije Predsednika Kluba kao i da komentarišu druge kandidature na nepristojan način. Kandidati moraju da se pridržavaju pravila koja važe za nastupe u javnim glasilima i u izbornim materijalima koje šalju članovima. Ovakvo ponašanje smatra se grubom povredom izborne procedure i odbor zadržava pravo da diskvalifikuje takvog kandidata.Svaki kandidat za člana Skupštine ima pravo da na prigodan način obavesti članove Kluba u svom regionu o svojoj kandidatiri.SPROVOĐENjE IZBORAGlasanje za predsednika Kluba i Skupštinu kluba obavlja se najmanje tri dana u periodu utvrđenim odlukom o raspisivanju izbora.Glasanje se vrši:

  • na biračkim mestima i prostorijama određenim od strane izborne komisije ;
  • putem elektronske pošte sa e-mail adresa koje su verifikovane od strane Službe za članstvo FK Crvena zvezda;
  • putem pošte ukoliko je glas člana overen od strane nadležnog državnog organa (notara, suda ili opštine).

Glasanje za predsednika Kluba obavlja se od 09 – 20 sati u danima koji su određeni kao izborni dani, a u skladu sa pravilima koje propisuje izborna komisija.U prostoriji u kojoj se glasa se sem članova biračkog odbora mogu nalaziti članovi izborne komisije i Nadzornog odbora.Spiskovi kandidata mora biti istaknuti na vidnom mestu a u prostoriji i okolini ne može biti drugi materijal koji se odnosi na kandidate.Svaki član glasa lično.Prilikom glasanja na biračkim mestima član mora da ima sa sobom člansku kartu Kluba kao i identifikacioni dokument sa slikom (ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu).Član u toku izbora može da glasa samo jednom.Glasanje je tajno.Glasački listić za predsednika Kluba sadrži:

  • konstataciju da se glasa za predsednika kluba sa danom izbora;
  • redni broj koji se stavlja ispred imena kandidata;
  • ime, prezime i zanimanje kandidata za predsednika kluba;
  • napomenu da se glasa za samo jednog kandidata zaokruživanjem rednog broja.

Glasački listić za člana Skupštine Kluba sadrži:

  • konstataciju da se glasa za člana Skupštine kluba, sa danom izbora;
  • napomenu za koji region se vrši glasanje;
  • redni broj koji se stavlja ispred imena kandidata;
  • ime, prezime i zanimanje kandidata za člana Skupštine kluba;
  • napomenu da se glasa za samo jednog kandidata zaokruživanjem rednog broja.

Imena kandidata su poređana po azbučnom redu prezimena.Glasački listić priprema i overava izborna komisija pečatom FK Crvena zvezda.Broj glasačkih listića odgovora broju članova.Pre početka glasanja birački odbor prebroji listiće i njihov broj se unosi u zapisnik.Postoji i elektronski glasački listić kao i formular za glasanje putem pošte.Za izbore na biračkom mestu se koriste providna kutija na kojoj sme da bude zalepljen samo glasački listić.Članovi koji glasaju putem elektronske pošte dobijaju elektronski glasački listić koji im dostavlja služba za članstvo FK Crvena zvezda.Svi članovi koji žele da glasaju poštom dobijaju pisani formular za glasanje poštom na kome se osim svih podataka iz glasačkog listića nalaze i mesto za ime i prezime i broj članske karte FK Crvena zvezda koji glasa kao i mesto za overu glasačkog listića od strane nadležnog organa FK Crvena zvezda.Pre preuzimanja listića prilikom glasanja na biračkom mestu, birač saopštava biračkom odboru svoje lično ime i prezime. Identitet dokazuje ličnom kartom, pasošem ili vozačkom dozvolom. Birač mora uz sebe da ima člansku kartu FK Crvena zvezda.Pri preuzimanju listića birač se potpisuje pored svog imena u biračkom spisku, a član biračkog odbora zaokružuje broj ispred imena.UTVRĐIVANjE REZULTATA IZBORAPo završenom glasanju birački odbor pristupa utvrđivanju rezultata glasanja na biračkom mestu.Birački odbor najpre utvrđuje broj neupotrebljenih glasačkih listića i stavlja ih u posebne koverte koje pečati.Na osnovu biračkog spiska, birački odbor utvrđuje broj članova koji su glasali.Najpre se otvara biračka kutija za Predsednika i važeći glasački listići se odvajaju od nevažećih.Nevažeći je glasački listić sa koga se ne može utvrditi za koga je član glasao.Zatim se pristupa brojanju i utvrđivanju rezultata.Svi rezultati unose se u zapisnik.U zapisnik se unose i eventualne primedbe članova biračkog odbora.Zapisnik o radu biračkog odbora potpisuju svi članovi biračkog odbora.Na osnovu zapisnika sa biračkih mesta koji se dostavljaju odmah po sačinjavanju, izborna komisija utvrđuje rezultate izbora.Zapisnik se dostavlja izbornoj komisiji.Za predsednika i člana Skupštine je izabran kandidat koji je dobio najviše glasova.Ukoliko je više kandidata dobilo isti broj glasova za predsednika ili člana Skupštine, izabrani predsednik ili član Skupštine se određuje žrebom na sednici Upravnog odbora na kojoj prisustvuju kandidati za predsednika i člana Skupštine za koje se vrši žrevannje. Žrebanje vrši najstariji izabrani član Skupštine.Izborna komisija ima 72 sata od trenutka zatvaranja biračkih mesta da saopšti rezultate izbora za predsednika Kluba i Skupštinu Kluba.Rezultati glasanja na biračkim mestima i elektronskom poštom utvrđuju se najkasnije 24 sata po zatvaranju biračkih mesta.Rezultati glasanja poštom utvrđuju se najkasnije 72 sata po zatvaranju biračkih mesta tako što se važećim glasovima smatraju oni glasovi koji stignu u Izbornu komisiju do tog roka a poslati su do trenutka zatvaranja biračkih mesta što se utvrđuje prema pečatu pošte. Glasovi pristigli poštom posle roka od 72 sata po zatvaranju biračkih mesta smatraće se nevažećim.Glasovi pristigli elektronskom poštom moraju biti dostavljeni na elektronsku adresu Kluba koja je određena za slanje glasova najkasnije do zatvaranja biračkog mesta. Glasovi koji budu stigli na elektronsku adresu Kluba za glasanje posle zatvaranja biračkog mesta smatraće se nevažećim.Rezlutati se utvrđuju tako što izborna komisija sabira glasove sa biračkih mesta sa glasovima koji su pristigli elektronskom poštom i regularnom poštom.Izborna komisija utvrđuje odlukom rezultate izbora za Skupštinu i predsednika kluba.Odluka se objavljuje na zvaničnom sajtu i oglasnoj tabli Kluba.Predsedniku kluba i članovima Skupštine izborna komisija najkasnije sedam dana od objavljivanja Odluke o utvrđivanju rezulata izbora dostavlja Uverenje o izboru.Zapisnici o toku glasanja i utvrđivanju rezultata sačinjavaju se u tri primerka koji se čuvaju u arhivi Kluba.MANDAT ČLANA SKUPŠTINE I PREDSEDNIKA KLUBAMandat člana Skupštine i Predsednika kluba je pet godina.Članu Skupštine i predsedniku Kluba mandat prestaje pre isteka:

  • prestankom članstva u Klubu;
  • ostavkom;
  • razrešenjem;
  • u slučaju smrti;
  • drugim slučajevima utvrđenim Statutom.

U slučaju prestanka mandata predsedniku, Upravni odbor odlučuje o datumu održavanja izbora.U slučaju prestanka mandata člana Skupštine ne bira se novi član Skupštine.Ukoliko mandat prestane polovini članova Skupštine raspisuju se novi izbori za Skupštinu kluba.ZAŠTITA IZBORNOG PRAVAU slučaju povrede izbornog prava, zaštita se ostvaruje pred nadležnim sudom.Za tehničku organizaciju izbora zaduženi su Upravni odbor i izborna komisija.U slučaju procene da je u tehničkoj organizaciji potrebna pomoć, Upravni odbor može da zaduži pojedine članove ili da obrazuje komisije za sprovođenje određenih radnji.Predsednik Kluba dužan je da sazove prvu sednicu Skupštine Kluba najkasnije 15 dana po izboru Skupštine i predsednika.Poštovani članovi,Pred nama su izbori u našem klubu. Mi koji smo registrovani, punoletni članovi kluba imamo tu čast i privilegiju da odlučujemo o njegovoj sudbini. Na nama je velika odgovornost da u Skupštinu kao i za predsednika kluba izaberemo najbolje među nama, one koji imaju snagu i znanje da vode instituciju kakva je Crvena zvezda, one koji će biti kadri da se izbore sa problemima kakve imaju veliki sportskli klubovi i one koji su ugledni i dostojni da budu funkcioneri Crvene zvezde. Zato, imamo odgovornost ne samo kada biramo već i kada predlažemo kandidate. Verujem da ćemo svi zajedno na kraju ovog izbornog procesa – dobiti rukovodstvo koje će voditi snažno klub ka uspesima u svakom pogledu.Pozivam vas da se aktivno uključite u izbore, da predlažete kandidate, da glasate i da budete članovi izbornih tela. Ovo su prvi izbori u našem klubu i od njihovog uspeha zavisi da li ćemo u budućnosti širiti naše članstvo. Kada pristalice Crvene zvezde koje se još nisu učlanile budu videle da su registrovani članovi birali rukovodstvo kluba kao i da su mogli da se kandiduju za odovorne funkcije – poželeće da budu članovi. Naš cilj je da za deset godina na izborima u Crvenoj zvezdi glasa najmanje sto hiljada članova.Izbori su praznik za Crvenu zvezdu. Vreme kada biramo najbolje među nama, kada odlučujemo kojim putem ćemo ići dalje. Oni su manifestacija naše snage, naše otvorenosti i brojnosti. Zato treba da aktivno učestvujemo u njima i da odgovornim ponašanjem pokažemo da smo dostojni da budemo članovi Crvene zvezde. I na kraju, na našim izborima pobeđuje uvek i samo Crvena zvezda bez obzira koga budemo izabrali za predsednika i članove Skupštine!Zvezda je život, ostalo su sitnice!S poštovanjem,

Đorđe Stefanović
Generalni sekretar

Originalni dokument možete preuzeti u pdf formatu.

Повезане вести

29 comments

Dejan Smederevo феб 11, 2012 at 11:41

Zasto “armiji“ dozvoljavas da napise “glupi glas“ a kada ja to napisem ti obrises. Svi bi trebalo da budemo isti sto se toga tice,bez razlike. Onda obrisi i njegov deo komentara u kome pise “glupi glas“

Reply
Драган феб 11, 2012 at 11:46

Нисам ја уређивао тај коментар, питање је ко је од свих нас овде. Твој коментар је био на чекању јер је садржао реч „глуп“, која одмах ставља коментар на чекање, јер не може систем да зна да ли је то упућено некоме директно или написано у другом контексту.

Reply
Dejan Smederevo феб 11, 2012 at 11:49

Ok Dragane,pozdrav.

Reply
Dejan Smederevo феб 11, 2012 at 11:31

Admine zasto moderacija ?

Reply
veliki pravi Zvezdas феб 8, 2012 at 13:27

Crvenoj Zvezdi treba neki jaki sponzor npr Cepter covjek je veliki zvezdas trebalo bi uz Ceptera da budu u upravi Crvene Zvezde budu Dzajic ,Jugovic ,Mihajlovic ,Stojkovic ,Pancev ,Belodedic ,Dusan Savic ,Krupnikovic i Dujkovic i ovi ljudi da dovedu nove sponzore u Crvenu Zvezdu .Da oni naprave dovedu ljude koji vole Crvenu Zvezdu iz novinarstva i da Crvena Zvezda ima svoju televiziju ,onda treba ta nova uprava Crvene Zvezde ova da svoje skaute prave ljude postavi npr Rajevac za Afriku ,npr za citavu Ameriku Rambo Petkovic skaut Crvene Zvezde ,npr za evropu skaut Crvene Zvezde Savicevic i Hristo Stoickov ,npr za Aziju Piksi Stojkovic ova uprava i ovi ljudi kad bi dosli u Crvenu Zvezdu bilo bi to pravo resenje za Crvenu Zvezdu

Reply
Teatro феб 8, 2012 at 13:18

Sto se izbora tice, samo jos da pozovu Josifa Tatica i Predraga Ejdusa pa da se snimi i 26. nastavak Sovinisticke farse.

Reply
Ultras феб 8, 2012 at 13:06

Mislim da je nepotrebno reci da nam Filip Jankovic za tri godine moze prepoloviti dug!!!Danas se takvi biseri svuda u svetu prodaju za 10-15 miliona!!!On Lazovic i Micko su nase „zlatne koke“!!!

Reply
da im da cika velja bonu феб 8, 2012 at 12:15

DRAGAN DZAJIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Dejan Smederevo феб 8, 2012 at 12:05

Lukic je napravio dug od 15 000 000e po priznanju samog Stefanovica. Pa ga niko ne tera iz kluba.Zasto ? Ukaljao ugled i ime kluba. Za tri godine vladavine dotakli smo dno na svim poljima. Gospodo Delije, zasto ne oterate Lukica koji je napravio jos veci dug i koji katastrofalno vodi klub?Zasto ne oterate jos neke ljude iz njegovog neposrednog okruzenja ? ZASTO NE OTERATE KADROVE DEMOKRATSKE STRANKE KOJI SU ZA 12 GODINA UPROPASTILI NE SAMO FUDBALSKI KLUB VEC CELO SPORTSKO DRUSTVO ?KOME I ZASTO ODGOVARA OVA ZVEZDINA PROPAST I SUNOVRAT ? Kako je to dug narastao za jos 15 000 000e a uporno govore da ga smanjuju,gde su nam trofeji i zasto nas mali partizan godinama unazad ponizava?Zasto Lukic i ova najgora uprava od Zvezdinog osnivanja opet kupuju Miskovicevog igraca ?Zasto se Dzajic nije vratio u klub ?Zasto je Goran Vesic i dalje u klubu i daje Lukicu savete ? Zasto nije otisla cela uprava kada je to zahtevano sa severa na derbiju ? Da li upravu cini samo Adzic ? Zasto iz kluba ne ode bivsi clan uprave partizana i osvedoceni Zvezdomrzac ? Da li zelite da Lukic opet bude izabran za predsednika,sada na mandat od pet godina,da i dalje unistava klub i zasto radite na tome ? Da li je Jankovic prodat ili cemo cuti istinu tek kada Lukic opet bude izabran ? Zasto sve vise mladih igraca i Zvezdine dece ODLAZI IZ KLUBA ? Lukic i ova losa uprava nisu doveli Gazprom vec je to uradio kadar SPS-A Petar Skundric. To je istrina. Nije tacno da je Lukic dosao u Zvezdu kada to niko nije hteo. Istina je da je bilo jos dva kandidata i da su pod velikim pritiskom odustali od kandidature. Istina je da je Lukic izabran sa mnogo sumnjivim kvorumom i da je jedan clan skupstine inace navijac sa severa “slucajno“ izasao iz sale bas kada se glasalo i tako indirektno omogucio Lukicu da bude izabran. To je istina.Najveci “uspesi“ Lukiceve uprave i njega samog su Marakana tura,moja prva utakmica,budi deo Zvezde,mts pripejd kartica “Zvezda“ za samo 200 dinara,postpejd kartica “Sever,Tokio,Bari“ pa jos dobijes i sezonsku uz taj paket i telefon za samo jedan dinar,Noc muzeja,otvaranje novih red star sopova,Proslava Barija,proslava Tokia,otvaranje kafica na zapadu,postavljanje “novog“ semafora,pisanje sramnih saopstenja,svadja sa skoro svim super ligasima…ako sam nesto zaboravio izvinjavam se.DOKLE VISE ????

Reply
da im da cika velja bonu феб 8, 2012 at 12:18

Bravo,jedini lik koji je postavio mnogo cinjenicnih pitanja na koja doticna gospoda nemaju odgovore!

Reply
milos феб 8, 2012 at 13:01

Nema nama spasa do privatizacije! Ali gospoda koja sada upravljaju klubom naravno da Zvezdinu srecu mere kroz svoj novcanik i nikako da im nije u interesu da se odatle maknu. Pa pogledajte samo ovaj deo gde legende kluba imaju pet clanova,a udruzene navijacke grupe, ma sta to bilo, imaju 20 mesta. Da li ste svesni kolika je to glasacka masina. Zamislite kada bi svaka Skupstina imala toliko vec sigurnih mesta, na takav nacin su funkcionisale skupstine do 18.veka, ej breeee. U stvari nema tu sta da se jadikuje, nego, ljudi, uclanjujte se u klub i imacete pravo glasa, pa cemo vremenom oterati bagru.Mada kako je udesio Statut on ce moci uz pomoc dELIJA da vlada bukvalno koliko mu se hoce.

Reply
armija феб 8, 2012 at 14:22

Kojih bre novih 15 miliona, jesi li ti ogranicen? Jesi li ti slusao sta je Stefanovic rekao kada je pricao o dugu ili si toliko … da nisi ukapirao… I da su napravili, mislis da bi to javno rekli, o boze… Kazi mi, sto ti ne oteras ljude iz Demokratske stranke iz Zvezde, imas li tu moc? Nemas ! E pa nemaju ni Delije… Mislis da delijama odgovara Lukic, naprotiv, jedva cekamo da dodje neko bolje resenje, ali ga nema ni na vidiku, niko ne sme da dodje… E zato, kada ti prikupis par miliona ili kada nam dovedes bolje resenje, oberucke cemo ga prihvatiti, ali nemoj da lupas gluposti ako si neobavesten, ili si obavesten iz ovih medija koje upravo pricaju kako nam je Jankovic prodat. Zaboravljate gde bi bila ta Zvezda da nije bilo tih delija i tog Lukica? Gde ste bili vi na zapadu i istoku kada je trebalo, kada je bilo najgore, gde? Ko je napravio mobilizaciju, ko je punio sever, da li si ti mozda to bio kada tako pricas, treba da te je sramota!!! Koje fudbalske legende? Dujkovic, koji pljuje na svakom koraku jer je pijandura, polumozgas i radikal Dule Savic, oni da mi dodju? E onda bolje da mi sede navijaci u skupstini, nego takve legende kao Piksi i ostali, oni sto dalje od kluba… Imate sada izbore, pa izaberite i odgovarajte za svoje postupke, Delije su i gresile i nisu, niko nije bezgresan, ali vi sto prosipate pamet a necete prstom da mrdnete, vase misljenje me ne interesuje… Svaka cast momcima koji su se iscimali za ovaj sajt, da se negde cuje istina, svaka cast klubovima navijaca koji se polako otvaraju u gradovima da se okupe simpatizeri, cimajte se oko toga, pa cete znati i mnogo vise i tacnije, a ovako citate narucene tekstove i kao da vam je svraka popila mozak, samo buncate !!!

Reply
Dejan Smederevo феб 8, 2012 at 16:02

Izjava Stefanovica a preneo sajt mojacrvenazvezda.net-“Постоје они који сматрају да актуелна управа дуг који је наследила користи као алиби због лоших спортских резултата. Како реагујете на ту поставку?
„Какав алиби? Алиби не постоји! Ми не користимо те приче, али нас људи провоцирају. Као да је једини проблем у овој држави Звездин дуг. То нас стално питају, а ми се правдамо. Нећу више ни да одговарам на таква питања, јер људи који се стално тиме баве немају појма шта је консолидовани биланс, шта бруто, а шта нето дуг. У књигама пише да нам је дуг 37.000.000, али нама дугују пет милиона. Зато сам једном приликом рекао да дугујемо око 33.000.000, и то док нисмо продали Адија и вратили паре домаћим клубовима. И онда, кад кажем да је бруто дуг оволики, а оперативни мањи, чују се коментари како ја не знам шта говорим. Дуг је наша интерна ствар… За ову управу можете да кажете да немамо спортски резултат, али чињенице говоре следеће: нема афера, сачували смо омладинце од менаџера, продајемо више него што купујемо…“. ZASTO LUKIC LAZE ?http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883 Sinko nauci vec jednom da govoris i pises istinu a ne ono sto je tebi drago i da izvrces cinjenice. Probaj uopste nije tesko. AKO KOZA LAZE ROG NE LAZE I DOKLE VISE KUPUJETE VREME ZA NAJGOREG PREDSEDNIKA U ZVEZDINOJ ISTORIJI ? Koliko novca je uneo lukic u klub pa ste ga izabrali ? Uneo je duplo nista i to je jedina istina. I nemojte vise vi i lukic da tako “brinete“ i “cuvate“ Zvezdu,dosta je bilo,doveli ste Zvezdu na dno to je jedina istina.Ja sam ubedjen da ce taj nesrecnik biti jedini kandidat jer tako zelite vi koji sebe nazivate navijacima. SAMO SE PITAM DOKLE VISE “NAVIJACI“ ??

Reply
armija феб 8, 2012 at 18:50

E pa posto i dalje lupas, moracu malo da ti pojasnim… Gde ovde pise da je napravljeno novih 15 miliona evra? Ili si ti ekonomski glup ili ne znam sta da ti kazem… Preopsirno mi je da ti ovde sve detaljno objasnjavam, ali bilo je vec ovde reci o tom dugu, pa si mogao lepo da procitas, sta je trenutni dug, a sta je moguci i onaj koji prispeva… Trenutni dug je bio oko 25 miliona kada su oni stigli u klub, racuni blokirani, iseceni telefoni itd… Nadolazeci dugovi su bili oni od optuzbi koje je klub uglavnom izgubio krivicom prethodih uprava i loseg poslovanja… Ne znam da li si namerno izostavio neke od uspeha ove uprave !!! Odblokirani racuni, uspevanje dobijanja licenci da uopste izadjemo u Evropu, refinansiranje zelenaskih kredita (cije su kamate izrezirale jos veci dug, nisu ga oni napravili, to ti je kljucna stvar)… Ja sam prvi protiv Lukica, a to ti je stav delija i to ti iskreno kazem, pre svega sto on ne zasluzuje kao licnost da vodi toliki klub. Nikada od kluba nisam uzeo dinar, nemam nikakav prekrsaj, a opet sam delija koga ti i slicni tebi smatrate huliganom, a ne viedite dalje od nosa… Znam da sam je cuvao i cimao se za klub koliko god sam mogao i milion puta sam bio u situaciji da slusam misljenja vodja o Lukicu i ovoj upravi… Svi su da on ode, niko ne kupuje vreme, ali KAZITE KO TO HOCE DA DODJE? Niko nece da stavlja svoju karijeru u procep i da blati svoje ime (preko izreziranih medija) i niko nije mocniji od drzave da rizikuje… Cim i spomenu da Dzaja hoce da se vrati, videli ste sta su napravili, nije to uprava uradila, nego mnogo jaci igraci kojima na zalost ni mi Delije ne mozemo nista… Te price da vodje uzimaju pare i to, mozda je nakada i bilo, ali veruj mi ako zelis, to je u danasnje vreme smesno…Svi vi pricate o tome,a niko dokaz nema, kao i za sve u Srbiji, sve je rekla kazala… Dodjite da vidite sta vozi nas vodja, kako dolazi na utakmice, da li je narkoman, pa cete i sami da promenite misljenje… Prestanite da slusate price, iscimajte se sami da saznate istinu i sve ce biti u redu… Ni ti ni ja nemamo uvid u papire da bi znali sta je istina, ali oni da su hteli da naprave novi dug i da su hteli da izvuku pare, ne bi radili ovo sto rade, to se radi kao u vreme Piksija i ostalih posle njega… Toliko !!! Zato prestani da razmisljas, nego ucini nesto konkretno kao oni sto su svaki dan na stadionu, koji znaju pravu istinu i koji stvarno zive za taj klub, a ne oni kao ti , sto vole klub preko tv-a… Da nije bilo nas, ti bi sada gledao Zvezdu negde na stadionu Obilica, a ne tu gde jeste, samo iskompleksirani i isfrustrirani kao sto si ti sebi to nikada nece da priznaju, lakse je da kazes POVECALI SU DUG, VI STITITE LUKICA I SLICNO, A DOKAZA ZA TO, NULA !!!

Reply
Dejan Smederevo феб 8, 2012 at 20:22

Lazes sinko za sve pare.Imas link pa vidi ako si pismen uopste da je tvoj lukic rekao da je dug 23 miliona kada je dosao i da je za sedam meseci vraceno 7 miliona. Ko vise laze ? Lukic ili ti ? Mrtva trka. A vas stefanovic inace kadar ds kaze da ce dug dostici 37 miliona,a ja mislim da ce do vasih namestenih izbora preci cifru od 40. Sigurno. Sve ostalo sto si nalupetao blage veze sa zivotom nema. Ali tutubani i izmanipulisani kao ti i nemaju sta drugo da kazu. Skoro 90% onoga sto si nalupao u komentaru nigde ne pise u mom komentaru niti sam to uopste pominjao. Ti nastavi da lazes i foliras ljude u stilu “selo gori a sever se ceslja“ ili jos bolje “sto je babi milo to joj se i snilo“.

Dejan Smederevo феб 8, 2012 at 20:28

I da ne zaboravim da ti kazem da ne pije vodu to sto si rekao da niko nece da dodje u Zvezdu,da se niko jos nije javio,da protivkandidata lukicu nema na vidiku.To je tako jer vi “navijaci“ tako hocete. DOSTA LAGANJA !!! Jadno i bolesno je to tvoje razmisljanje u stilu “I POSLE TITA TITO“ I POSLE SLOBE SLOBA“ I POSLE LUKICA LUKIC“ Jadna Zvezdo sta si docekala i dozivela !!!

armija феб 8, 2012 at 22:35

Baratas informacijama koje cujes, a ne za koje znas… Lupas glupsoti i sta drugo da ti kazem… Ja ti opet kazem da sam licno protiv Lukica, a opet lupas da mi ne damo drugom da dodje i opet bez dokaza… Sve pricas bez dokaza, daj mi bilo koji dokaz za nesto sto kazes… Nemas ga !!! Zato, nemam sta da pricam sa covekom kao sto si ti, koji gleda selo gori i baba se ceslja, sve mi je jasno… Pink, b92, to su tvoji izvori, zato dovidjence… Uclani se, glasaj za predsednika i promeni nesto, ja znam da za Lukica necu da glasam sigurno, a navijaci sigurno ne odlucuju koji ce kandidati bili, to je smesno i nezrelo od tebe, odlucice Gasprom i ljudi koji daju pare, zato ti mirno spavaj i ne trazi krivce tamo gde ih nema, nego ukljuci malo mozak i ne lupetaj po komentarima, iscimaj se za nesto i vidi da odes na neku utakmicu, nemoj da je gledas na tv-u…. Zdravo i zelim ti sto pre da ozdravis, posto ti treba terapija, ispijen ti je mozak previse… Dug jeste bio 20 i nesto kada su dosli, ali je nemoguce smanjiti nesto sto je potpisano na deset ili ne znam koliko godina (pricam o kreditima), ali ti ocigledno nisi u tim vodama, verovatno si neki zemljoradnik (sto ja cenim), ali nemoj da se mesas u stvari koje ne razumes, jer ispadas prost i smesan… Kamate ti sve pojedu, glavnicu ne mozes ni da pocnes da vracas, odatle sav nas dug i ako se povecava, to nisu ovi povecali, nego su smanjili povecanje koliko god su mogli, smanjili su 4 a ne 7 koliko ti kazes, ali kamate su omce koje mozda i vise od toga povecaju, zato malo dokaza molim i argumenata,a ne rekla – kazala…

Dejan Smederevo феб 9, 2012 at 11:02

Tvoj nesposobni lukic je rekao da su oni vratili 7 miliona duga i SLAGAO, a ne ja.Pusti te price o kreditima,te izandjale napamet naucene pesmice kako su svi predhodnici krivi samo nije lukic.Na tvoje uvrede necu odgovarati jer nemam sta da kazem, sve si o sebi sam rekao ili mozda rekla.Idi na vas privatan forum gde niko ne sme da napise nista sto se razlikuje od misljenja vas “pravih“ navijaca koji ste i doveli Zvezdu do dna. Trazis nekakve dokaze a ne zapitas se da li ste vi imali BILO KAKVE DOKAZE kada ste optuzili Piksija ? NEMATE i to je svima jasno.Nvodno baratate nekim podacima verovatno iz avalice.Ne razumem sta trazis ovde ? D ti nisi ovde po sluzbenoj duznosti i po naredjenju sa sipke ? Idi ti ipak na vas odvratni forum pa tamo prosipaj svoju “inteligenciju“ i “pamet“ Ne bih vise polemisao sa tobom “uglednim“ i “inteligentnim“ gradjaninom ciji je prosek inteligencije ispod prosecan i kome se ista svodi na uvrede,jer u nedostatku argumenata takvi kao ti posezu za uvredama i nasiljem svake vrste. Hvala lepo i dovidjenja.

armija феб 9, 2012 at 13:48

Decko, pod hitno u ustanovu, nije tebi dobro… : D Pozdrav sa sipke po sluzbenoj duznosti…heheheh Sta sve neces da cujes od ljudi, strasno, steta za coveka iz mog rodnog grada… : (

Dejan Smederevo феб 9, 2012 at 18:34

Ko je za ustanovu vidi se iz aviona. To si ti.A sto se tice toga da je Smederevo tvoj rodni grad bas mi nesto cvile j… samo necu nikada dozvoliti da ti i tebi slicni koji ste doveli Zvezdu u ovakvo stanje bilo kome prodajete maglu i onu stvar za bubrege,jer postoje ljudi koji su videli kako ste unistili i unistavate Zvezdu. Pozuri u ustanovu,mislim da si hitan slucaj i da ces biti primljen preko reda,bez uputa i knjizice.

armija феб 10, 2012 at 09:52

Devojcice, nemoj da se uzbudjujes, postaces huligan…hehehehe Ne vidis ti dalje od nosa, a kamoli sta se desava u Zvezdi, zato caos devojcicos.. : ***

Dejan Smederevo феб 10, 2012 at 11:59

Zasto si toliko nervozna ? Buidi dobra curica.

armija феб 10, 2012 at 14:10

Heheheh, ne znam odakle si zakljucio da sam ja nervozan, bas naprotiv.. : D Ne znas vise sta da kazes, pa si poceo da vredjas, psujes, ali kao sto si rekao u tvom postu, ko nema argumenata, to radi, pa si sam uskocio sebi u usta… Jos i kazes da neces da dozvolis takvima kao sto sam ja da prodaje maglu i sl., zahvalan sam bogu sto ti nista neces da se pitas, kao ni ja, jedino cu da imam pravo glasa, posto sam izdovjio neki dinar za klub koji volim, sto ti verovatno nisi uradio, tako da, CAOS AMIGOS – LEPOTICE MALA (nije lepo krasti tudje fore u nedostatku svojih) … : P

Dejan Smederevo феб 10, 2012 at 18:04

09.02 11.02 “Na tvoje uvrede necu odgovarati jer nemam sta da kazem, sve si o sebi sam rekao ili mozda rekla..“
Evo ti deo mog komentara malena koji je postavljen mnogo pre tvog komentara pa ti sad vidi ko krade fore. TI KRADES. A da si nervozna,nervozna si. Natasa budi mirna.

armija феб 10, 2012 at 21:22

Ne znam sta sam ja ukrao i sta ti vidis, ali ajde, vidim da ti vidis stvari koji normalni ljudi ne vide… Ali, posto sam sada video biracki spisak i tamo nema nigde Dejana iz Smedereva, mogu ti reci da sam mnogo srecan, jer ce biti jedan glas manje, ako uopste budemo imali za koga da glasamo, posto niko nece da se kandiduje, sto se meni uopste ne svidja… Iako si ti operisan i mislis da mi (kazem mi, iako ja nisam na severu) podrzavamo Lukica, ja se nadam da ce doci neko bolji, ali kakva nam je drzava, takvi ce nam i klubovi biti…

Dejan Smederevo феб 11, 2012 at 11:29

Ukrala si foru i sto se sad pravis luda i to sam i dokazao.Sto se tice tvog gledanja birackog spiska mislim da ti ne vidis dalje od tastature ali to je vec tvoj problem.glas ces dati ti i tebi slicni,to je tako ocigledno. Drago mi je sto me uporno ovde pratis, pa si me tako “nacitan“ trazio i na birackom spisku sto priznaces nije ni malo normalno.Ali to si ti. Verovatno si opterecena sa mnom i to mnogo.To je samo znak koliko sam te uzdrmao i koliko si intelektualno limitrirana. Zbog toga likujem i osecam se nikad bolje.A ti tako isfrustrirana i obezglavljena mojim komentarima nastavi da me pratis ovde,da me trazis na birackom spisku i da se na svaki drugi nacin opterecujes sa mnom. Bice mi veliko zadovoljstvo i prosto uzivam u tome. Cao klinka i nastavi sa radom.

delija86 феб 8, 2012 at 09:21

Jel ima snimak protiv liteksa,ja nigde ne mogu da nadjem

Reply
Raka Delija феб 8, 2012 at 11:44 Reply
delija86 феб 8, 2012 at 11:51

Hvala delijo

Reply

Leave a Comment